HTML

zugfirkász

Egy kutyaütő webzsurnaliszta privát hülyeségei - már nem Amszterdamból.

Dr. Justice

00:15 | 03.24.

Magyarország: pörkölt, galuska, Túró Rudi

A rengeteg tipikusan magyar kicsinyességtől átitatott, negatív kommentár ellenére a KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség közös kezdeményezése, a Gyere haza! honlapja, és főleg az azon található 10 érv Magyarország mellett nagyon a szívembe talált. Azt hiszem, épp a célcsoportba való vagyok: külföldön élő, több diplomás, fiatal értelmiségi. Bizony, olvasva a pontokat, őszintén fontolóra vettem a hazaköltözésem kérdését.

Tényleg, a korosztályomból kinek ne idézne eszébe kellemes emlékeket a Túró Rudi? Vagy melyik hazájától távolra sodródott sorstársamnak ne szorulna el a torka, amikor végre meglátja a Budapest fényeit a repülő ablakán kitekintve? Csak én hánykolódok álmatlanul az ágyban egy-egy unalmas külföldi vacsora után, pörköltről, nokedliról, csalamádéról álmodozva? Ki ne akarna végre úgy istenigazából kitűnni a környezetéből azzal, hogy beszél angolul, netán még egy-két másik nyelven?

És hogy mit ne mondjak, kedves honfitársaim, Amszterdamban, ahol most élek - szemben a „nemeket összemosó filozófiák szelétől” érintetlen Magyarországgal - bizony buzik is vannak.

Vissza akarok menni! KDNP! IKSZ! Jövök!

Szittya vagyok! Magyar vagyok!

Fura egyébként olvasgatni ezt a honlapot, és nemcsak azért, mert a dizájnja a dédnagymamám tévéjén lévő terítő és egy CBA saját márkás füstölt kolbász címkéjének szerelemgyermeke, hanem mert olyan érzésem van, hogy valami nagyon súlyos belsős poén az egész, amibe engem nem avattak be. Jól kidolgozták, az tény, akárhogy kerestem az átverés jelét, elsőre nem találtam. Véresen komolynak tűnik az egész.

Pedig nyilvánvalóan paródia, abból is a legjobb fajta, igazi stílusgyakorlat. Semjén Zsolt lelkes tanítványai - sőt, talán titkon maga a szelíd szavú mester is - aprólékos munkával dolgozták ki a szöveg finom árnyalatait. Az első verziókban talán még külön érvként szerepelt a Balaton (Youtube-ról beágyazva a KFT idevágó klasszikusa), a sajtos-tejfölös lángos és a mindig izgalmas hortobágyi csikós-bemutató is, de a készítők tökéletesen érzik, hol a határ a diszkrét irónia és az otromba tréfa között. A Balatont azért csúnya lett volna kihagyni, ott is figyel a lista legvégén.

Ha egészen figyelmesen olvasunk, akkor persze kilóg a lóláb, mint egy igazi jó átverésnél, itt is van fogódzkodó. „Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában a piacok beteltek, és nagy ritkán, egy-két új cégnek sikerül betörni a nagyok közé.” - írják a szerzők, és ez az a pont, ahol mutatóujjunkkal tréfásan megfenyegetjük a őket: de hiszen direkt megfeledkeztek az amerikai Szilícium-völgyről! Nagy kópék ám ezek!

Aki ezért megy haza, az megérdemli még a Túró Rudit is

Megemelem a kalapomat. Akkor sem tudtam volna találóbban és koncentráltabban összeszedni ezt az évszázados penész lepte, émelyítő, áporodott, echte magyarosch önképet, és az erre épülő, „keresztény-konzervatívnak” hazudott cinikus, demagóg, hipokrita maszlagot, ha két hétre bezárnak egy holland skanzenbe, hatalmas sajtok, fapapucsok, szélmalmok és indokolatlan mennyiségű tulipán közé.

(Kommentelők, figyelem! Ez a mondat nem azt jelenti, hogy konzervatív-keresztény világkép nem létezik, vagy hogy rossz lenne, hanem hogy az nem ez.)

Ez a túláradó, pozőr, fröccsöntött patriotizmus köszön egyébként vissza a hülye országimázs-kampányokban is, amik még mindig csak ott tartanak, hogy magyar ember találta fel a dinamót meg a gyufát. Jól tudjuk persze, hogy az országimázs a világon mindenhol államilag szponzorált, intézményesített közhelygyűjtemény, hiszen arra találták ki, hogy a turistákat az országba vonzza. Nem pedig arra, hogy elhiggyük.

Az az igazi baj, hogy bizonyos fejek odafönt, nemcsak a „kisebbik kormánypártban” (persze ez olyan, mintha az elefánt fülszőrét „kisebbik elefántként” aposztrofálnánk) komolyan gondolják ezt az édeskés mázat. Ezt lódították most rá egy nagy kupac bornírt hazugságra a gazdasági versenyképességről és vállalkozóbarát környezetről, meg az olcsón, de jól működő egészségügyről, és általában véve az egész katasztrofális helyzetben lévő társadalmunkról. És mindezt idehányják nekünk. Hogy menjünk haza. Elkeserítő.

Talán ott kellene kezdeni, hogy belátjuk: Magyarország a mai formájában szar ország, a magyar társadalom a mai formájában szar társadalom. Ez akkor is így van, ha a fenti, óvodásoknak szóló füllentéscsokrot átkötik egy nemzeti színű szalaggal, és belevágják azoknak az arcába, akikről egyébként éppen azt tartja még Semjén & tsai. is, hogy kellően képzettek, értelmesek és világlátottak ahhoz, hogy tényleg hasznára váljanak az országnak, ha hazamennek.

Én hazamegyek egyébként, nem is olyan sokára. Soha nem is terveztem másképpen, a KDNP és az IKSZ förmedvényét olvasva viszont ismét őszintén fontolóra vettem a hazaköltözésem kérdését. Mármint hogy talán mégsem kellene azt elkapkodni.

Bónusz: Így írtok Ti, idióták. Tízből sikerült négy pontot leírni helyesírási hiba nélkül, viszont a többibe jutott annyi, hogy bőven egyes legyen az egész. (Nem saját munka - A képre kattintva megnő)

354 komment · 3 trackback

Címkék: kdnp amszterdam abszurdisztán portfolioblogger gyere haza

A bejegyzés trackback címe:

https://zugfirkasz.blog.hu/api/trackback/id/tr662766805

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem megyek haza 2011.03.24. 15:04:28

Ezen most felnevettem.. :D "Fura egyébként olvasgatni ezt a honlapot, és nemcsak azért, mert a dizájnja a dédnagymamám tévéjén lévő terítő és egy CBA saját márkás füstölt kolbász címkéjének szerelemgyermeke" Vicces, de komoly, és hasonlóan gondolom, illet…

Trackback: My, národ maďarský 2011.03.24. 12:56:00

My, národ slovenský, azaz, mi, a szlovák nemzet, így kezdődik a szlovák alkotmány preambuluma. Mi, a magyar nemzet tagjai, így kezdődik a kormányzó Fidesz által elkészített magyar alkotmánytervezet preambuluma, amelyet nemzeti hitvallás elnevezéss...

Trackback: Hónapokon át vettek fel törvénytelenül közpénzt kormánypártiak 2011.03.24. 12:34:30

Földi László ceglédi polgármester június és december között vette fel egyszerre az önkormányzati költségtérítését és teljes összegű választókerületi pótlékát az Országgyűlésben....

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.03.24. 08:26:33

Várj még. Érdemes legalább addig, amíg bármiben is nem látsz fél évnél hosszabb ideig tartó stabilitást, amire építhetsz. Családot, egzisztenciát, vállalkozást, bármit. Ez pedig a jelek szerint nem mostanában lesz.

Túró Rudit küldess otthonról :))))

2011.03.24. 08:56:46

Pörkölt és galuska....no meg a hamburgeradó

moncayo 2011.03.24. 08:56:54

Biztos, hogy a KDNP vetette papírra, én az "álamfő" tolla nyomát vélem látni.

JanDítě 2011.03.24. 08:59:24

hááát én most térek haza.két év után...
kíváncsi leszek megbánom e.

Alikam 2011.03.24. 09:06:11

Szerintem pedig örüljél neki, hogy hazahívnak. Ha rajtam múlna elszedném az állampolgárságodat aztán boldoguljál magad.

Az más kérdés, hogy jelenleg pont a fiatalok számára nincs ebben az országban semmi, de semmi, ami előremutató lenne.

Dr Gregory House 2011.03.24. 09:08:00

Csak kérdezem: a 8. pont egy felszólító mondat, ezt nem kéne a végén valamilyen írásjellel jelezni?

Dracon 2011.03.24. 09:08:11

No akkor lássuk...
10.és 2. pont:

USA példa, forrás: en.wikipedia.org/wiki/Income_tax_in_the_United_States

40000USD bruttó jövedelem, gyermektelen egyedül élő,(ja van gyerek és család kedvezmény itt is )
személyi jövedelem adó: 4180USD (10.45%)

Egészségügyi hozzájárulás: 3060USD (7.65%)
Teljes adóterhelés: 18.1% !!! (Nálunk csak a jövedelem adó 16% és ehhez még hozzájön a TB)

Szóval elmentek ám kedves zsebpárt a kurva anyátokba!

Alikam 2011.03.24. 09:08:19

Tudod mit? Ne is gyere. Ilyen akadékos faszokból van itt éppen elég, talán túl sok is. Maradj kint a tulipánok meg mittomén mik között.

Úgyis csak naphosszat hallgathatnák az ismerőseid, hogy a világon mindenhol utópia van, csak ebben az országban nem megy semmi.

Alikam 2011.03.24. 09:09:20

@JanDítě: remélem megbánod és újabb pár százezer kell, hogy végleg kikotródj innen:)

LeifEriksson 2011.03.24. 09:14:42

Ugyanaz a Stágel "úr" jegyzi, aki szerint a "felszabadulás" szó valami gyanús kommunista dolog, amit gyökerestül ki kell gyomlálni az utcanevek közül....karöltve a "népköztársaság"-gal, ami mellesleg, először nem 1949-ben jött létre, ahogy derék honlapjuk írja, hanem 1918-ban, egy POLGÁRI forradalom révén.
No, ennyit elsőre.

JanDítě 2011.03.24. 09:17:38

@Alikam:
tudod pont az ilyen nyomorultak miatt félek attól hogy megbánom.
imádom a hazám, imádom Budapestet és végig büszke voltam a magyarságomra.azért mentem ki hogy világot lássak, tapasztalatot szerezzek, milyen érzés..ahogy látom de egy suttyó panelproli vagy aki még az országhatárt sem lépte át egyszer sem, a kurucra veri és a tescoba árufeltöltő..szánalmas életed van mi? szar érzés mi?

Ringlósztár 2011.03.24. 09:19:32

Scmitt Oál is iksz-es?

csoko20 2011.03.24. 09:22:48

Gyertek haza gyerekek!!!!

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren ingyen szopóálarccal várunk titeket!! Meglepetés:egy ShmiT Pál által aláírt alkotmány!!! :)))
Az itthoniak oda vannak érte!

Ilyen hely nincs még egy a Földön, ne maradjatok ki a jóból ;)

Ui.: ha mégsem jöttök, akkor legalább egy kis suskát utalhatnátok, légyszí!!!

Ria, ria, Szűz Máriaaaaaah!

LeifEriksson 2011.03.24. 09:25:35

@Alikam:
Ez az igazi keresztényi szeretet...
Gratulálok.

kötözködő 2011.03.24. 09:26:26

Szerintem az egy százalékos törpepárt a bolognai rendszert is azért akarja eltörölni, hogy a magyar diplomákat ne fogadják el külföldön. Így a diplomás fiatalok már ki sem mennek - nem kell őket külföldről visszacsalogatni, ami lássuk be, sokkal nehezebb, mint itthon tartani őket.

nemstatikus 2011.03.24. 09:27:50

Egyébként meg nem értem ezen a hejes íráson való ruggózást. Bene lessz a NEMZETI HIDVALLÁSBA hogy komonista csökkevény oszt onnantól majd lehet tisztelni az egytét meg kéttét is.
Akik meg csak fanyalognak a hazajövetellel, azok csak vigyázzanak, mert most még csak hívják őket, de már rozsdátlanították a nagykapu kulcsát.

Drout 2011.03.24. 09:28:02

Bammeg, hamég csokoládéborítás lenne a túrórudin! de már évek óta "kakaós tejbevonó" vagy valami hasonló műszarság.
Asszem körül is nézek külföldi álláslehetőségek után

Dracon 2011.03.24. 09:28:41

8. pont:
A túró rudi a közhiedelemmel ellentétben nem magyar, csak mi vagyunk olyan faszok hogy -jobb nem lévén- erre vagyunk büszkék! Eredetileg szovjet édesség volt Eszkimó néven. Innen LOPTA az ötletet az akkori Budapesti Tejipari Vállalat.

6. pont: Azt hiszem legalább 3x annyi aranyat ér külföldön a nyelvtudás mint itthon. Ha csak azt nézzük hogy kint kell a z elhelyezkedéshez és jól meg is fizetik az embert.

5 pont: Nem kell a kórházba plazmatévé de jó lenne ha nem állatnak néznének és volna reális esélyem a gyógyulásra és nem arra hogy a prof megadja a magánrendelője címét, ahol majd érdemben és jó pénzért foglalkozik velem. Persze a diagnózishoz szükséges vizsgálatokat elvégezteti az állami infrastruktúrával mert neki így olcsóbb :D

4 pont: Egy kancsó olcsó bikavér naponta és máris jó állampolgár lesz belőled, ha napi agyrombolás adott nem fogod észrevenni hogy baromnak néznek a saját hazádban a saját választott képviselőid.

1 pont: Akkor fogok elérzékenyülni mikor a jelenlegi hatalmi elitet megúsztatják a Dunában egy ólomgolyóval megterhelve.

Drout 2011.03.24. 09:29:13

Egy hiba kimaradt:
"ha el szeretnél helyezkedni" helyett
"ha szeretnél elhelyezkedni" helyes.

fankigruv 2011.03.24. 09:30:27

Eszerint amikor (nem fóbia, de muszáj hivatkozni rá, hiszen innen indul a sztori) Gy.F. mondta, h. "el lehet innen menni" az teljesen rendben volt, hiszen nem volt semmi ködösítős féligazságos maszlag, megmondta a tuttit egyenesen! :)
Eszem megáll, h. egyesek semmilyen nemesnek tekinthető törekvést nem tudnak értékelni, ha nemzetiszínű...
Kérem szépen, ha nem tetszik ahogy az IKSZ csábítja haza az ifjakat, nyugodtan gründolhat haladó szellemű, 21. századi kampányt bármelyik alakulat! Jaaa, hogy mások ezt leszarják...

Drout 2011.03.24. 09:32:05

Az Egri Bikavér (4) kisbetűsítésével nem értek egyet.
A GYES is nagybetűsen helyes imho. (2)

csoko20 2011.03.24. 09:32:21

@Alikam: "Ha rajtam múlna elszedném az állampolgárságodat aztán boldoguljál magad."

A határontúli magyaroknak meg kell adni az állampolgárságot szavazati joggal, aki meg kiugrott külföldre dolgozni és hazautalja a fizetése egy részét azt meg kell fosztani???

Ezt még Matolcsy is ki tudná számolni, hogy hülye ötlet...

oszkar00 2011.03.24. 09:32:55

@Alikam: Dehát épp maga boldogul, te szerencsétlen funkcionális analfabéta. Vagy szerinted azért van Hollandiában, mert ott több segélyt kap, mint itthon? Marha. Tényleg nem tűnik fel, hogy épp plusz egy érv vagy amellett, hogy Magyarországra legfeljebb rokonlátogatóba, vagy turistaként jöjjön?

nemstatikus 2011.03.24. 09:34:08

@fankigruv: Nem fóbia, csak a hasonlóság kedvért... Orbán Viktor azt javasolta a fiataloknak, hogy menjenek külföldre tapasztalatot szerezni. Igaz, hozzátette, hogy majd jöjjenek vissza, hogy a tapasztalatokat kamatoztassák itthon. Csak időpontot nem mondott.

zum trucc 2011.03.24. 09:35:32

Félő, az én fiam is lehorgonyoz Hollandiában. Nem a pénzért, mert (reméljük csak átmenetileg) eléggé szegény lesz, dolgozni fog a tanulás mellett. Vele ugyanis az történt, hogy a magyar egyetemi diplomáját kint nem fogadják el. Mert nem ér annyit, mint egy kinti diploma. A magyar diplomák zömét továbbra is elfogadják, de néhányat nem. (A diploma amúgy az egyik magyar egyetemé, nem ám főiskolai, 5 éves egyetem).
Kevesebbet fogom látni, pláne, mert a barátnőjével együtt mennek, aki már kint adóalany.
Túró Rudi: amiben bízhatsz!
Magyar diploma: szerencsejáték.
Fordítva jobb lenne.
Amúgy a Túró Rudi egy eredetileg szovjet (!) édesség magyar honosítása a hetvenes évekből.

Dr. No 2011.03.24. 09:36:18

@Alikam: Földhöz még nem verted magad tehetetlen dühödben, ne hagyd ki, sokat levezet belőle.

nickelbolha 2011.03.24. 09:37:02

Mire jöjjenek vissza? Munkát ki ad nekik? Nem az a baj, hogy így is túl sok a diplomás és kevés a munka?

Inkább menjen mindenki ki az euba dolgozni, mint a románok, törökök, itt kevesebb lesz a munkanélküli, azok kint jobban keresnek és haza is utalnak.
Talán inkáb pont a fordítottja lenne jó az országnak jelenleg.

oszkar00 2011.03.24. 09:38:27

@Drout: Igen, kissé túlzásba vitték a javítást. De a NAGYON MAGYAR szerzők felettébb nem tudnak magyarul írni, ez ettől még tény.

Közben már javították, de mielőtt valaki beszól, hogy kamu az egész, a Google cache-ben még ott a hibás: webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:yOrKO6g-iR0J:www.gyerehaza.org/node/93+http://www.gyerehaza.org/node/93&cd=1&hl=en&ct=clnk&source=www.google.com

csoko20 2011.03.24. 09:39:29

@nickelbolha: Ezek nem adófizetőket, elégedett embereket akarnak, hanem még több alattvalót...

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.03.24. 09:39:42

Bakker, még Kínában is könnyebb élni mint otthon...

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2011.03.24. 09:40:07

"Azokat a fiatalokat, akik még itthon vannak, itthon kell tartanunk..."

Börtön?

randomuser1 2011.03.24. 09:40:46

monnyuk a túrórudi tényleg magyar...
az orosznak csak az túró+csoki alapötlete azonos, a gyakorlati megvalósitása teljesen más

Dracon 2011.03.24. 09:43:42

@XXXXXXX: A forma tuningolva van mert az orosz mignon formájú volt, valamint a magyarban nincs vaj mert arra akkoriban nem tellett. Viszont nem csoki van rajta mert arra sem telik csak ez az ipari hulladék ami a kakaó törmelék maradványaiból állítanak elő és kakaós bevonónak hívják.

kisa 2011.03.24. 09:45:35

@Alikam: Én nagyon remélem, hogy mindenki elmegy innen, akinek esze van. Aztán itt maradtok ti, Naggyonmagyarok, bszhattok egyedül.
Vagy csinálhattok egy Skanzen Hungary-t, csikóssal, gulyással, koronával, szűzmáriával, bocskaival, meg amit még akartok. Jönne sok turista, dőlne LÉ...

iamgolden 2011.03.24. 09:46:30

Aki ezen az érvek miatt döntene a hazatérés mellett, az eleve ki sem megy külföldre, mert hiányozna neki a sarki kocsma a kisfröccsel, a zsíros lángos 40C melegben és a fusi munkák, amelyekből egész jól megél annak ellenére, hogy fűnek-fának panaszkodik az ellenkezőjéről.

Pistabá 2011.03.24. 09:47:54

Pont azért kellene visszajönni és a hazai értelmiséget erősíteni hogy az ilyen baromságokra legyen érdemi civil kontroll.

kisa 2011.03.24. 09:49:38

@Pistabá: Jogos. De mint látható, erre nincs igény...

Dracon 2011.03.24. 09:51:48

Amúgy meg üzenem az összes otthon ragadt patriótának mint pl Alikam és társai (mély tiszteletem a kivételnek)

Hogy nem is sokára elfog jönni az az idő amikor már csak a géntechnológiai selejt meg a teljes bénulásban fog otthon maradni és napjait úgy éli le két éhséglázadás és a kukák birtoklása körüli közelharc közben hogy a saját szerencsétlenségéért azokat hibáztatja akik elmentek szerencsét próbálni külföldre és MIATTUK nem megy jól a soruk itthon.
Majd ekkor remélem hogy rádöbben arra hogy az életet csak saját maga tudta elbaszni egy kancsó egri bikavér szopogatása és a hír-tv előtti csápolása közben.
Ekkor remélem megfogadja igaz vezetőnk örök érvényű szavait és keres magának egy kötelet. (Kövér Laca :D)

Dracon 2011.03.24. 09:56:34

zum2011-nek van egy tökéletes posztja azon a förmedvény oldalon ide is beírom okulásul:

www.gyerehaza.org/node/123#comment-86

"Gyere haza, ha régen láttál tömegesen búskomor, megfélemlített embereket és ez hiányzik neked, ha azt akarod, hogy a rendőr azzal szórakozzon, hogy naponta igazoltat ugyanazon az utcasarkon és gyere haza egy olyan országba, ahol ezt a rendőr meg is teheti, igyekezz, ha újgazdag pökhendiséggel akarsz találkozni ott, ahol pénz van és akkor is siess, ha azt akarod, hogy pofán csapjanak, csak mert rámosolyogtál valakire és már holnap gyere, hiszen itt az államelnök nyíltan buta és kiszolgáltatott és ez mégis csak kuriózum, gyere haza, ha a Kádár rendszer kötelező ideológiája után vágyódsz még ha ellenkező előjelű is ez az ideológia és akkor is, ha keresztény vagy és úgy gondolod, hogy boldogsággal tölt el, hogy jogod van ezt a világnézetet másra is rákényszeríteni és ha félni akarsz, csak mert más a véleményed, akkor nagyon siess és ha ki akarod tenni magad annak a veszélynek, amit az okoz, hogy a középszer irányít mindent, akkor ki ne hagyd ezt az országot és egy percig ne habozz, ha az az álmod, hogy államilag finanszírozott internetes oldalon pillanatok alatt törlik a bejegyzésed, ha valami rosszat írsz a vezérről és ha azt akarod, hogy ezek után a hivatalok ellehetetlenítsék az életed. A rendőrállam vár."

randomuser1 2011.03.24. 09:56:52

@Dracon: más az íze. az orosz nagy zsírtartalmú, vaníliaromás krémes állagú túróval készül, nagyon vékony rétegű jóminőségű csokoládéval, így az összhatása desszertjellegű, a magyart meg ugye mindenki ismeri, azért mondtam h szerintem messze nem ugyanaz a kettő.
amúgy pesten is árulják, van jópár orosz bolt a városban, ha valakit érdekel, kipróbálhatja...

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2011.03.24. 09:59:31

hát ez az írás elég jó lett. jobboldali értelmiségi vagyok amúgy, és szeretem Magyaországot.

szerintem Schmitt írhatta ezt a dokumentumot is. szólni kéne neki, hogy a life long learning szellemében nem ártana heje sírás órákat vennie.

Dracon 2011.03.24. 10:00:00

@XXXXXXX: Tudom kipróbáltam.
Az a nagy zsírtartalom pont attól a vajtól van ami nálunk nincs benne. Valamint nálunk csak cukrozzák nem adnak hozzá aromát, bár voltak ilyen próbálkozások is nem régen.
De a fő az eltérést a vaj okozza.

Jó Estét 2011.03.24. 10:01:09

Egri Bikavér, helyesen, nagybetűvel, mivel tulajdonnév, mint ahogyan az Egri Leányka is nagybetű ha bor, de egri leányka az, akivel a minap eltöltöttem egy pásztorórát :)

Jó Estét 2011.03.24. 10:01:55

Ja, és én hazajöttem, nevetni fogtok, sok pont szerepet játszott benne...

Dracon 2011.03.24. 10:04:09

@XXXXXXX: Természetesen van különbség volt rá majd 50 év hogy a két verzió eltérjen egymástól. Persze a mienk már a kezdetektől az eredeti orosz Tesco gazdaságos hulladékból is előállítható verziója volt.
"Igaz kicsit sárga meg kicsit savanyú de a MIENK!" (Bacsó Péter: Tanú)

Dr. Justice · http://dotkom.blog.hu 2011.03.24. 10:07:36

@Jó Estét: chardonnay, champagne, egri bikavér, egri leányka... nem tulajdonnév, nem nagybetű.

alíz csodaországban 2011.03.24. 10:09:55

Indokolatlan mennyiségű tulipán :-)
Amúgy tök igazad van, ténlyleg minden pont belefér a jól bevált magyarosch képbe, de a 9-est még a legvadabb képzelőerővel sem lehet megérteni. Sem elhinni, hogy bárki tényleg ilyet gondol.

fankigruv 2011.03.24. 10:10:57

Csak a fika...
Valakitől érdemi javaslat, hogy miként kellene itthon tartani / hazacsábítani a jónépet? Na?!
(Az ürítsük ki az országot és építsünk új társadalmat mer' Mo.-on minden szar típusú javaslat nem ér!)

Jó Estét 2011.03.24. 10:11:26

@Dr. Justice: miért? :) tudsz erre valami szabályt? Ugyanis én világ életemben ennek ellenkezőjét tanultam. A chardonnay valóban nem tulajdonnév, de az Egri Bikavér tudtommal az.

Gyugyuba 2011.03.24. 10:12:07

aha. menjen vissza M.o-ra a halal fasza.
Fel eve mar,hogy oda se toltam a pofam,de nemis hianyzik.
Az osszes itteni magyar 99%-a egyertelmuen megmondta,hogy soha tobbet nem megy M.o-ra lakni.
Sok Sikert,aki meg ott maradt meg aki visszatervez, de ha egyszer elmentel mar nem tudsz tobbet visszaterni oda.Lehetetlen ott elni.
Mintha csak egy ordenare legfekre taposnal ra.Minden nyomott, ures, sivar es ami a legrosszabb,hogy elkepeszto szegenyseg van.
Tanulj szakmat amivel el tudod adni magad, tanulj nyelvet amivel el tudod adni magad, aztan huzas is onnan orokre.
A hatalmas munkanelkuliseget nem vszinu,hogy M.o le fogja tudni dolgozni egyhamar. A legegyszerubb, leghasznosabb dolog a kivandorlas.
meg jo,hogy az egyszeru embernek ez a gyakrolati haszna is megvan az EU-s tagsagbol. Kb. 30 orszagban siman letelepedhet es nem kell szopnia vizumokkal mint az ukranoknak meg isten tudja kiknek.Semmi, de semmi mas pozitiv haszna nincs az Eu tagsagnak a hetkoznapi eletben.
Igy is az otthon maradottaknak szinte mindenkinek van valakije vagy ismer valakit, aki az elmult 7 ev soran vandorlot ki.

bkkzol 2011.03.24. 10:12:20

Persze, hogy csak vicc az egész! Ugyan úgy mint Semlén Zsolt a nemlétező KDNP-vel.

Dr. Justice · http://dotkom.blog.hu 2011.03.24. 10:13:03

@Jó Estét: Tulajdonnév: "a nyelvtanban a köznévvel szemben olyan főnév, mely csak egy-egy személyt vagy tárgyat jelent."

www.kislexikon.hu/tulajdonnev.html

randomuser1 2011.03.24. 10:13:03

@fankigruv: miért kéne hazacsábítani bárkit is ilyen munkanélküliségi ráta mellett?

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2011.03.24. 10:14:34

ezt a baromságot :D magyar álom... nekem már az is az, ha 20 perc alatt végzek a munkaügyiben...

Bankrator 2011.03.24. 10:15:48

Mi ez a csendörpertú?Nekem lehet Turó Rudi.Már rég ismerem.De 20 év alattiak nyugodtan szólitsák Turó Rudolfnak! ;)

Dracon 2011.03.24. 10:16:00

@XXXXXXX: Mert hátha hazahozza a megtakarításait is amit a nagy Nemzeti Bankszámla Megmentő Forradalmi Kezdeményezés nevében gyámsága alá von a kormány. ÉS telik majd lézer janinak egy új S8-ra de persze a fia nevére íratja hogy lássák ő gondoskodik a gyermekei jövőjéről.

sterimar 2011.03.24. 10:16:40

@Dracon: Szerintem a 10. pont arról ír, hogy európai viszonylatban alacsony az adókulcs. Ez meg igaz, ezt nem cáfolja, hogy amerika egyik-másik államában mennyi az annyi. Ráadásul ez amerikai viszyonylatban is alacsony, úgyhogy ezzel nem cáfolsz semmit...

fankigruv 2011.03.24. 10:17:03

például mert kevés az orvos, a szakmunkás, a nyelveket jól beszélő képzett műszaki diplomás, stb. Azért, mert sokan - 90%ban a képzetlenek, illetve a sok kamudiplomás - nem találnak munkát, attól még van!

Dracon 2011.03.24. 10:19:09

@sterimar: A cáfolat lényege a 2. pont azért is vontam össze a 10.-es és 2.-es pontot.
Amúgy meg ha jól kiszámolod akkor a 16% + 9.5% nyugdij + a te TB-d meg a munkaadód utánnad fizetendő TB-je elég szép summára rúg.
Igaz az USA-ban nincs nyugdíj de legalább mindenki annyit tőzsdézik a manyup megtakarításaival amennyit akar :D

Alikam 2011.03.24. 10:21:28

@JanDítě: :) Várjál most értem be a melóhelyre, még kávézok egyet, aztán válaszolok...

Jó Estét 2011.03.24. 10:21:55

szerintem küldjük ki a munkanélkülieket külföldre, a képzett, diplomás magyarokat meg hozzuk haza, vélemény? :)

Bankrator 2011.03.24. 10:24:50

@sterimar: Szerintem sok ember adózna mondjuk 30%-ot a bruttó 350ezerböl mint 16%ot a bruttó 94ezerböl.Amúgy ha törvény irná elö hogy a képviselök illetmènye maximum a mindenkori átlagbér 2.5szerese lenne csak akkor lenne itt méltányos fizetés.

ursus artos 2011.03.24. 10:25:01

@Gyugyuba: maradj is kint. Elvégre ott mindig idegen leszel.

Dracon 2011.03.24. 10:25:53

@sterimar:
Mondjuk az USA-ban az állami pénz meg az adózás szentsége erősebb mindennél, aki az állam pénzét elherdálja/ellopja az minden egyes amerikai állampolgárt meglopott, első számú közellenség.
Ha ott ilyen lézer janik megpróbálnák az itthoni trükkjeiket akkor még aznap börtönbe kerülne és ott rohadna míg él.
De legalább a nép nem veri agyon :D

ursus artos 2011.03.24. 10:26:08

@kötözködő: a bolognai rendszeres magyar diplomád egy kalap szart sem ér.

Dracon 2011.03.24. 10:27:41

@Jó Estét: Jó ötlet de csak akkor ha utána egyből határzár is volna, hogy akik kimentek azok maradjanak is ott :D

anyad2 2011.03.24. 10:29:11

"Szittya vagyok! Magyar vagyok!"

De azt ugye nem tudod, hogy mi az a szittya? Na gyorsan nézd meg gugliban, mert kínos. :)

randomuser1 2011.03.24. 10:29:23

@fankigruv: vagy mert hülye lenne vki elmenni 200bruttóért orvosnak v minimálbáren szakmukinak mikor külföldön ugyanazért legalább ötször annyit kap.
persze a balcsi megfizethetetlen, de van az a pénz, amiért inkább a Bodeni-tóra megy nyomorogni az ecceri gyerek.

fankigruv 2011.03.24. 10:29:24

Ilyeneket tessék írni fröcsögés helyett, agysebészek (varanusblogra kommentelte vki.)
"1. Tisztességes és korrekt családtámogatás, azoknak akik dolgoznak és termelnek.
2. Normális adózás a cégeknek és a magánszemélyeknek.
3. A politika visszahúzódása a mindennapokból
4. Az állami költségek drasztikus lefaragása.
5. Normális, reális támogatási és szociális rendszer, nem élősködés a rendszeren
6. A támogatandó rendszerek fontossági sorrendje (pl. a foci szerintem hátrább van, de sokkal, mint az egészségügy!)
7. Rend és fegyelem a közigazgatásban, az államban
8. Kötelességek és jogok az állampolgároknak
9. Kiszámíthatóság és belátható életpályák
10. Jogbiztonság és garanciák, ami alól nincs kivétel!
Ezzel a 10 ponttal (szerintem) többen jönnének haza, mint azzal a szarral, aminek ezek honlapot kreáltak! Ráadásul ezt 2 perc volt összeírni! Igaz, nem is került annyiba, meg annyi hibát sem tettem bele, mint SmPaci bátyátok."

ephudd 2011.03.24. 10:29:31

@JanDítě: Erre kell vigyázni a hazamenéssel: két perc alatt engeded magad felhúzni és leszállsz az ő szintjére. Big No-No. Értelmetlen azokkal szemben, ahol észérv a Figyejjjé!

Jó Estét 2011.03.24. 10:31:28

@Dracon: ó, nem lenne rossz ha csak ezen múlna, beállnék énis a határt őrizni :D

Alikam 2011.03.24. 10:31:51

@JanDítě: akkor eggyel több ok, hogy ne gyere, nem? Na nézzük, szóval, a 60 év alatt alatt végre sikerült eljutni egy kormánynak odáig, hogy nem az a célja, hogy elmenjenek az emberek, hanem, hogy visszajöjjenek. Persze ez elmélet, mert mint tudjuk reális esélye itt a boldogulásnak szerencse, jó képzettség, kapcsolat nélkül nincs. Reálbérek tekintetében siralmas a helyzet.

Nem baj, legalább papíron leírták, erre előbújik a patkánylyukból pár külföldre szakadt marha, akik persze valóban önállóan boldogulnak, csak éppen most akarnak hazajönni - igen, ezt neked szántam te funkcionális analfabéta, oszkar00 -, és ahelyett, hogy örülnének mint majom a farkának, hogy egyáltalán az elv mentén elindult a dolog, hogy egyáltalán a fejenszarás helyett végre őket is megszólította a hazájuk, - még ha a fele sem igaz - nem, szépen magyarosan egyből lefikázzák.

Gratulálok!

Mindig is tudtam, hogy a legrosszabb fajta magyarok mentek ki a '90-es évektől kezdve, és ez most is bebizonyosodott.
Tisztelet annak a nagyon kevés kivételnek.

zsebatya 2011.03.24. 10:34:31

@Drout: Nyelvtanilag szerintem mind a két megoldás oké. De szöveg egésze borzalmas. Talán csak egy kis puskásöcsizés hiányzik belőle még, elvégre a Főnökök Főnöke ezen a vonalon is gyakorta vár optimista megnyilatkozásokat.

Dracon 2011.03.24. 10:34:41

@fankigruv:
Ezen talán már elgondolkodnék ,de csak akkor ha a 11.pont úgy szólna hogy:

11. pont: A Recski üdülőközpont és kőbánya újbóli megnyitása és a munkában megfáradt politikai elit minden tagjának beutalása határozatlan idejű rehabilitációra ( minimum 20 év).

Sleepy Gonsales 2011.03.24. 10:35:51

Én rákattintottam de nem nőtt meg.
Maradok a viagránál.

sterimar 2011.03.24. 10:36:16

@Dracon: Persze, az igaz, hogy a 16% az nem 16% mert az összessel együtt 30 felett jön ki kicsivel. Az persze nem igaz, hogy ez a legjobb lenne, de azért mindenképpen így az alacsonyabbak között van Európán belül. Ha hozzászámoljuk az esetleges családi adókedvezményt akkor meg még jobb.

Ami példát te hoztál, az gondolom Texasban vagy valami hasonló államban lehet, ahol az állam nem vet ki szja-t csak federal taxot fizetsz. Ez amerikán belül sem általános azért és egyébként az USA-t Európával hasonlítgatni egyébként sem érdemes mert teljesen más világ.

Bankrator 2011.03.24. 10:36:46

100000 ezer bruttó szuperbruttòsitva majd abbòl levonva a szja az 20.320 ft.Fizetsz 10 % nyugdij,6% egészségbiztositási járadékot,1.5%munkavállalói járulékot az 10.000+6.000+1.500 ft.Jár valamennyi adójovàirás 8230,marad neked nettó 74280 ft.Tehát 26 %ot visz el az állam bácsi töled.Ebben nincs mèg benne a munkáltatód költsége.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.24. 10:37:26

Hát, ezt a Vastagbőrön megtárgyaltuk többször is, de én csak mindenkit arra tudok biztatni, hogy menjen ki minél több helyre, több évre - nézzen körül, és ha van kedve, jöjjön haza. Ha nincs, maradjon, legyen ott boldog.

De egyet biztos mondhatok: hazajönni érdemes, és igenis nagyon jó (újra) itthon. Azt pedig, hogy kinek mi hiányozzon, azt nem ez a kedves oldal vagy én fogom megmondani, mert ti úgyis nagyon jól tudjátok, még ha sokan nem is szeretnek erre gondolni.

Aki nem volt kint sokáig, talán nem is tudja értékelni Magyarországot.

ursus artos 2011.03.24. 10:37:39

@fankigruv: 1. Tisztességes és korrekt családtámogatás, azoknak akik dolgoznak és termelnek: lásd adórendszer 2011-től.
2. Normális adózás a cégeknek és a magánszemélyeknek: 10%-os társ. adó, 16%-os szja
3. A politika visszahúzódása a mindennapokból: ezzel mit lehet kezdeni?
4. Az állami költségek drasztikus lefaragása: 250 milliárd zárolás
5. Normális, reális támogatási és szociális rendszer, nem élősködés a rendszeren: lásd rokisok ellenőrzése
6. A támogatandó rendszerek fontossági sorrendje (pl. a foci szerintem hátrább van, de sokkal, mint az egészségügy!): szerinted, de nem baj. Foci kell, mert sport, mozgás és nagy tömegeknek elérhető.
7. Rend és fegyelem a közigazgatásban, az államban: folyamatban.
8. Kötelességek és jogok az állampolgároknak: lásd készülő alkotmány.
9. Kiszámíthatóság és belátható életpályák: lásd a kidolgozás alatt lévők: ped., köztisztv, rendőr ...
10. Jogbiztonság és garanciák, ami alól nincs kivétel: világos, ez szerintem meg van.

ephudd 2011.03.24. 10:37:51

Nekem még 9 hónapom van itt, Németországban, s bizony nem szívesen gondolok a hazamenetelre. Valahogy elszoktam már az Alikam-féléktől, attól, hogy mindenki jobban tud nálam mindent, pillanatok alatt rámsüti, hogy liberális-bolsevik-hazaáruló-zsidó vagyok, ha rámutatok csendben, hogy országunk egy emeletesen trágyával megpakolt fostalicska, amely tengelyig süllyedt a demagógia, rasszizmus, ostobaság, álkeresztény műerkölcsösség, hátrafelé nyilazó magyarkodás mocsarába. Nekem még lesz lehetőségem külföldre elmenni, de a többségnek nem. Szeretnek ilyen országban élni? Nem véletlenül Erdélybe kötelező osztálykirándulásokat szervezni, s nem a fejlett EU-ba: esetleg rájönnének, hogy Magyarország semmiben sem civilizált ország...

Dracon 2011.03.24. 10:38:28

@sterimar:
"Ez amerikán belül sem általános azért és egyébként az USA-t Európával hasonlítgatni egyébként sem érdemes mert teljesen más világ."

Ezért nem is értem hogy miért nyitogatják az nagyonokossok a 2. pontban a pofonos ládikát.....

jobbcsapott 2011.03.24. 10:38:28

@Dracon: jah. meg egy szülés 14ezer USD. Ha nincs biztosítás amit a cég fizet utánad baszhatod.

hasonlíts össze egy rabló kizsákmányoló országot egy kizsákmányolttal.

Poszt meg szar, tipikus indexes baromság.

fankigruv 2011.03.24. 10:38:51

@Alikam:
Igazából ez is féligazság, hiszen aki nem találja a helyét a nagy magyar valóságban, miért nem menne el?!
Az viszont 100%, hogy aki kintről ugat, hogy "odahaza mindenszar & megérdemli a sok középszerű élhetetlen gyökér, hogy ott rohadjon meg" az inkább ne szóljon egy szót se, örüljön neki, hogy máshol olyan rettenetesen boldog lett...!
Az "építkezést" meg hagyja meg azoknak, akik tenni akarnak ezért a - jelenleg sajnos tényleg szarkupacra hajazó - országért. A szarkupac fikázása hülye hobbi...

zsebatya 2011.03.24. 10:41:14

@Jó Estét: Földrajzilag védett, tulajdonnévként használható borelnevezés.

sterimar 2011.03.24. 10:42:01

@Alikam: Igen, mondjuk akármennyire is gyenge próbálkozás, az elv mintenképpen sokkal inkább támogatandó, mint az "el lehet menni, itt lehet minket hagyni".

kisa 2011.03.24. 10:43:10

@Alikam: Mindig is a legrosszabb fajta magyarok mentek külföldre, Teller Ede, George Cukor, Kertész Mihály, Vasarely, Puskás, lehet folytatni, ez csak kedvcsináló.
Ott is tart az ország, ahol. Mert "jófajták" meg otthon maradtak. Aha. Igazad van.

jobbcsapott 2011.03.24. 10:43:42

én éltem kint de már gyurcsányi hanyatlás alatt mentem ki de megfogadtam hogy hazajövök. Ezt meg is tartottam és itthon vagyok.

Alikam 2011.03.24. 10:44:42

@fankigruv: nem azzal van a gondom, hogy elmegy. Miért ne? Azt csinál amit akar, ha az ő szempontjából ezt jónak tartja, akkor hajrá!

A probléma, és ami engem felbosszant - persze éppen annyira, hogy 2-vel megemelkedjen a vérnyomásom -, az az a hozzáállás, amit egy ilyen felhívásra ad...

Fikázza, leszólja,, úgy tesz mintha ő lenne a kiskirály ahelyett, hogy legalább valami örömérzetet kiváltana belőle, hogy na legalább végre nem fosnak a fejemre, még ha el is mosolyodik és azt mondja, ez így nem teljesen igaz és nem is elég.

"Az viszont 100%, hogy aki kintről ugat, hogy "odahaza mindenszar & megérdemli a sok középszerű élhetetlen gyökér, hogy ott rohadjon meg" az inkább ne szóljon egy szót se, örüljön neki, hogy máshol olyan rettenetesen boldog lett...!"

Ez meg a másik fele. Tipikus kibic a pálya széléről, de még erre sem mondom, hogy feltétlenül baj, ha építő kritikát fogalmaz meg.

ursus artos 2011.03.24. 10:45:02

Kérném a szarkupac - ország kapcsolatokat mellőzni, mert egyrészről, ha itthonvagy, akkor te melyik része vagy a szarkupacnak, másrészről ha kint vagy, akkor anyuék mely részét teszik ki a szarkupacnak.
harmadrészt, aki kiment, az bizonyára sokat tett a szarkupac ellen: nem szemetelt, szelektíven gyűjtötte az elemet, betartotta a közl. szabályokat, meg ilyenek.

csoko20 2011.03.24. 10:45:30

@Jó Estét: Szerint nagy betűbvel az Egri Bikavér a felcímkézett, palackozott márkát jelenti.

Ha apósom pincéjéből hozok fel egy kancsó házasított bort az már/csak egri bikavér. Ha egy kanna kadarkát bolondítok meg némi műtrágyával, fájdalomcsillapítóval az is kisbetűs.
/Ezt az eljárást nem igazán ismerik Bordeaux környékén, ezért is érdemes hazajönni./

Szóval a kérdés az, hogy ezek a jó keresztények milyen borra gondoltak :)

Lehet, hogy tévedek! Remélem Schmitt Pál délutánra kiad egy hivatalos állásfoglalást a kérdésben. :)

Sleepy Gonsales 2011.03.24. 10:46:08

@ursus artos:
Te figyu, Magyarországról beszélünk.

jobbcsapott 2011.03.24. 10:46:13

@kisa: de barom! azt írta hogy 90-es évektől kezdve... nah tekerj egyet valamelyik drogos kávéházban aztán add be az aranylövést magadnak! Paraszt!

sterimar 2011.03.24. 10:46:15

@Dracon: Nincs ellentmondás meg a pofonos ládika, valamit nem értesz a szövegben.

EMU 2011.03.24. 10:46:24

@fankigruv: Ha már gyurcsányt citálod, akkor tedd úgy, ahogy az elhangzott, meg olyan aspektusban, amiben az elhangzott. Persze jobban habozhat a szád, ha a degenerált turbómagyarok szellemi deficites orgánumait idézed, csak attól még nem beszélsz igazat. Na erről fogalmad nincs persze, csak öklendezni meg hőbörögni tudsz, nem baj, ti maradtok itt mind, remek dolgotok lesz. Az eszed meg nem most állt meg, sosem járt az magától. A normálisabbak nem a képmutató keresztény komcsik kampányát szarja le, hanem azt a helyet, ahol nagy erőkkel tobzódik jelenleg a provinciális sötét önámító ostobaság. Ciki volna győzködni bárkit, hogy térjen vissza oda, ahol a te gondolkodásod és begyepesedett, lózungoknak felülő, csak ismételgetni tudó, önállóan gondolkodni képtelen, ostoba nemzeti buzgalom ül tort.

Nyomek 2011.03.24. 10:47:00

"amit akkor érzel, amikor a repülőablakból meglátod a kivilágított Budapestet "

Sajnos egyre többen arra vágynak, hogy Budapest távolodó képét lássák, akár este, akár nappal.
Az csak non plusz ultra kategória, hogy egyesek még ezeket az embereket hibáztatják távozásuk miatt. Mondván: maradj itt, szívj velünk!

hower 2011.03.24. 10:47:08

"És hogy mit ne mondjak, kedves honfitársaim, Amszterdamban, ahol most élek - szemben a „nemeket összemosó filozófiák szelétől” érintetlen Magyarországgal - bizony buzik is vannak."

Most egy világ omlott össze bennem.

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2011.03.24. 10:48:49

Komolyan érdekelne, hogy mióta napvilágot látott ez a pamflet, hányan kezdtek el itthon pakolni.

Alikam 2011.03.24. 10:49:00

@kisa: Olvassál már egy kicsit alaposabban. Ez egy, kettő, meg akiket felsoroltál, lehet, hogy tehetségesek, de emberileg némelyik igencsak megkérdőjelezhető. Puskás koma is megérte a pénzét. Érdekes, Grosics vissza tudott jönni.
Na mindegy, ebbe ne is menjünk bele, ez már teljesen más tészta, de az évszámot amit írtam, azt tényleg keresd meg és akkor elkerüljük a felesleges szócséplést.

sterimar 2011.03.24. 10:49:38

@ephudd: "rámutatok csendben, hogy országunk egy emeletesen trágyával megpakolt fostalicska, amely tengelyig süllyedt a demagógia, rasszizmus, ostobaság, álkeresztény műerkölcsösség, hátrafelé nyilazó magyarkodás mocsarába."

Gondolom valahol legbelül azért te is átérzed, hogy ezeknek a valóságtartalma azért igen csekély.

kisa 2011.03.24. 10:50:33

@ursus artos: "1. Tisztességes és korrekt családtámogatás, azoknak akik dolgoznak és termelnek: lásd adórendszer 2011-től." -Feltéve, hogy havi 290 ezer fölött keresel és van két gyereked. (Már ha egyáltalán van munkád)

4. Az állami költségek drasztikus lefaragása: 250 milliárd zárolás + a manyup-pénzek ellopása

9. Kiszámíthatóság és belátható életpályák: lásd a kidolgozás alatt lévők: ped., köztisztv, rendőr ... - már volt egy kidolgozott köztisztviselői pályamodell, szintén ők találták ki, talán 2000-ben. Most akkor minek is új? JA, olyan köztisztviselőknek, mint szalaiannamris, az immár semmire nem jogosult ab ésígytovább.

5. Normális, reális támogatási és szociális rendszer, nem élősködés a rendszeren: lásd rokisok ellenőrzése - jogos. Biztos kapkodni fognak a munkaadók azok után a 40x éves dolgozók után, akik az elmúlt x évet rokkantnyugdíjban töltötték.
Eh, nem folytatom.

Alikam 2011.03.24. 10:51:08

@kisa: amúgy pont azért adtam meg évszámot, mert az emigrációt más kategóriába sorolom, egyértelműen...

Dracon 2011.03.24. 10:51:17

@ursus artos:
1. Tisztességes és korrekt családtámogatás, azoknak akik dolgoznak és termelnek: lásd adórendszer 2011-től.

Hmm ez minden csak nem tisztességes... hogy lehet az család barát ami pont attól veszi el egy pályakezdő fiatal kedvét hogy gyereket vállaljon, mikor a szemébe hazudják hogy milyen jól járt????

2. Normális adózás a cégeknek és a magánszemélyeknek: 10%-os társ. adó, 16%-os szja
Lásd 1.pont a cégeknek meg csak 500 milla bevételig 10% mert NEM TÖRÖLTÉK EL A PLAFONT AHOGY ÍGÉRTÉK!! Ja hogy ez nem volt kihirdetve országnak világnak?? bocs elfelejtették :D

3. A politika visszahúzódása a mindennapokból: ezzel mit lehet kezdeni?

Nagyon sok mindent lehetne vele kezdeni, lásd a bosszúhadjárat a Ferihegy neve miatt!!!

4. Az állami költségek drasztikus lefaragása: 250 milliárd zárolás

Azért zárolták mert nem tud matolcsy patkány számolni és már eleve elszámolták a költségvetést most meg uccsó pillanatban korrigálnak hátha megáll a szakadék előtt a szekér. De nem fog! Már februárban eltapsolták a teljes évi hiány 81%-át!!

5. Normális, reális támogatási és szociális rendszer, nem élősködés a rendszeren: lásd rokisok ellenőrzése

Hmm és a rokkisok munkanélküli segélyét ami kb egyenlő a nyugdíjukkal ki a fasz fogja fizetni te nagyon okos?

6. A támogatandó rendszerek fontossági sorrendje (pl. a foci szerintem hátrább van, de sokkal, mint az egészségügy!): szerinted, de nem baj. Foci kell, mert sport, mozgás és nagy tömegeknek elérhető.

A foci kell meg az akol meleg, az egészségügy meg nem kell mert az állampolgár úgy jó ha fizet és megdöglik. Lásd a cigaretta törvény felpuhítása, félvén attól hogy kiesnek az adók!!! A nép meg dögöljön meg.

7. Rend és fegyelem a közigazgatásban, az államban: folyamatban.

Ja elébb utóbb ott lesz mindenhol a gárda mint Gyöngyöspatán és Hajdúhadházon. Ja hogy az nem állami?? Majd lesz ha így folytatják!

8. Kötelességek és jogok az állampolgároknak: lásd készülő alkotmány.

Ja a kötelességek már benne vannak a jogait meg úgyis mindenki tudja, arra kár papírt pocsékolni :D Tulajdona úgyse lesz már hamarosan ezért a hozzá való jog elavult fogalom.

9. Kiszámíthatóság és belátható életpályák: lásd a kidolgozás alatt lévők: ped., köztisztv, rendőr ...

Ja most éppen a rendőr kiszámolhatta hogy megbaszták az életpályáját és 63 éves koráig kergetheti a 20 éves raffaelt aki főállásban tyúktolvaj.

10. Jogbiztonság és garanciák, ami alól nincs kivétel: világos, ez szerintem meg van.

A Lexek és a visszamenőleges törvények országában élünk. Ezt az országot a jogbiztonsággal nem hogy egy lapon de egy könyvtárban sem lehet említeni!!

Alikam 2011.03.24. 10:53:20

@sterimar: erről van szó. Ha én kint élnék, dolgoznék, tanulnék és Gyurcsány "el lehet menni innen" Ferenc - de nem akartam neveket írni - után egy kormány azt mondaná, hogy visszavárunk, hát minimum jól esne. Blogban tuti nem kezdenék el fikázni.

A helyesírás amúgy valóban jobb lehetne, de ezt tudjuk be a jelenleg leküzdhetetlen kapcsolati rendszernek ami aslapján ki tudja kinek a kije írja ezeket:)

Az elv a lényeg, ebben az esetben mindenképpen.

fankigruv 2011.03.24. 10:53:29

@EMU:
Nicsak, megjött a megmaradt néhány tucat feri-fan egyike!
(tudom, h. mi volt a kontext te agyhalott, épp arra próbálom buzdítani a kommentelő sokaságot, h. fröcsögés helyett érdemi javaslatokkal előrébb lennénk - úgy az életben, mint a blogszférában...)

kisa 2011.03.24. 10:53:40

@jobbcsapott: Értelek: a 90-es évektől kezdve a rosszabja ment ki, előtte meg a jobbja? Vagy hogy is érted? Már ha érted egyáltalán.
Személyeskedés nélkül, ha kérhetem, mivel én se barmoltam le senkit.

zsebatya 2011.03.24. 10:54:40

@Jó Estét: "Kérlek alássan, ha szabad ezzel az ásatag kifejezéssel élnem", hogy egy kis Bereményit is idecsempésszünk ebbe a kölcsönös fosborogatás nyomán terjengő tárgyaszagba.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2011.03.24. 10:54:48

@Alikam:
Szerinted eddig hogy boldogultunk? Az állampolgárság adott munkát? "Az" jár el dolgozni,fizeti a rezsit?-vagy mégis mi köze ennek ahhoz,hogy eljöttünk?
Megsugom,hogy eddig is magam boldogultam,nem kértem segitséget az "állampolgárságtól"

sterimar 2011.03.24. 10:55:03

@kisa: "-Feltéve, hogy havi 290 ezer fölött keresel és van két gyereked"

Hát, akinek van két gyereke, de nem keres havi 290 ezer fölött (összesen a két szülő!), az elég gáz. Ha meg nincs gyereke akkor nincs értelme családtámogatásról beszélni.

JanDítě 2011.03.24. 10:55:48

@Alikam:
abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy megéri hazajönnöm. nem csak a pénz miatt hanem mert remek családot és barátokat hagytam itt.
nincs kedvem vitatkozni, mások vagyunk, el fogjuk kerülni egymást. peace :)

kisa 2011.03.24. 10:56:48

@Alikam: Értelek. Itt maradtak a szuperek, kimentek a szarok. Hol is tart most az ország a szuperekkel????????

Ez esetben tényleg életbe lép a legelső kommentben általam javasoltak: Maradjatok, és bsszatok egyedül a Nagy Magyar Skanzenben.

regress 2011.03.24. 10:57:11

@jobbcsapott: meg is érdemled.majd lázálomjaniék elteszik a pénzed

norbert79 2011.03.24. 10:57:17

Fene se tudja, nekem kettős érzésem van, amikor kivonuláson, vagy itt-maradáson gondolkodom. Egy részről igenis szeretem hazám, mert ez az otthonom, csak most a nevelőszülők olyan szinten ordas tuskók lettek, hogy az valami elképesztő...
...de érzem az illatokat a levegőben, érzem a környéket, s minden ideköt, de mégis, beszélek két nyelvet is, s már elég szakmai tapasztalatot szereztem már pár területen, amivel simán meg tudnék élni odakinn is, ezzel is biztosítva gyermekeim jövőjét, ráadásul sokkal több pozitívummal találkozok külföld esetében, ami a hétköznapi felfogást illeti.. De mi lesz azokkal, akik itthon maradnak? Hiányozni fog igenis a család, a szülők, a nagypapa, a nagymama...

"Szeretlek is, meg nem is..."

randomuser1 2011.03.24. 10:57:33

monnyuk, lehet, alapvetően mindenki félreérti a szájt lényegét, ez nekünk, ideiglenesen ittmaradt áLampolgároknak készült, pozitív megerősítésnek abban a hitben h nem kell elmenni, jó itt...

csik_somlyo · http://nepesedes.hu 2011.03.24. 10:58:24

Aki ilyen szinten áll hozzá, menjen Nyugatra, maradjon is ott, jobb lesz nekünk nélküle ... zabálja a kolbászból levő kerítést.
Nyilván egy ilyen kampány még kevés magában, meg biztos jobb is lehetne, de a céljait értékeljétek már - ha nem tudjátok, akkor kár beszélni róla.
Még nem láttam boldog emigránst. Éltem én is külföldön, egy kis munkatapasztalat kint nem is árt, de vigyázni kell, kint ne ragadj.

Surveyor · http://landregistryservice.co.uk 2011.03.24. 10:59:36

@Drout: Ezt a helyesirasos dolgot jobb lenne kivenni, mert csak a posztrot egeti. Amik javitva vannak azok tobbsegeben egyaltalan nem hibasak. Aki pl az Egri Bikavert kisbetusre javitja az egy fasz.

tucano 2011.03.24. 10:59:43

@sterimar: az adókulcs Európában alacsony Svájcban, Cipruson, Gibraltárban, San Marinóban, Írországban (még), Hollandiában és trükközve az angoloknál, ja és a balti államokban is van keresnivaló. Magyarországon nem. Az előbbieket alacsony adózású országok kategóriájába soroljuk (persze a holland és angol példa kicsit sántít), Magyarországot viszont a kifejezetten magas adózású ország kategóriába. VV-n írtam nem mindegy, hogy a társasági adó 10% vagy a társaság adója 10%:)))

fankigruv 2011.03.24. 10:59:52

VÁÁÁ!
A VARÁNUSZRÓL BEIDÉZETT 10 PONT A "MINEK KELLENE LENNI" HOGY HAZAHÍVHASSUK AZ ARCOKAT TÍPUSÚ GYŰJTEMÉNY, NEM KORRAJZ, ÉS NEM IS TŐLEM VAN!
És csak egy szerény javaslat volt, h. olyanokat írjatok inkább, "hülyeturbómagyar" vs. "hazátlanköcsögsenki" helyett.

kisa 2011.03.24. 11:00:04

@sterimar: Tudtommal nem vonódik össze a kettő. Továbbra is csak az egyik szülő vonhatja le.

algi 2011.03.24. 11:00:32

@fankigruv: A kivándorolt magyarok jellegzetessége, hogy hazalátogatnak, ergo látják, hogy milyen az itthoni helyzet, tehát elég lenne javítani azon, akkor itt ragadnának. Egyébként most inkább munkahelyteremtő befektetőkre lenne szükség, ami egészen más tészta, és nem az álláskeresők számát kellene növelni.

tucano 2011.03.24. 11:00:35

@Modor Tibi: Ez nagyon szép volt, maradéktalanul egyetértek veled!

Surveyor · http://landregistryservice.co.uk 2011.03.24. 11:01:36

@Nyomek: En mondjuk a becsi repteret hasznalom, mert oda olcsobbak a jaratok..

ursus artos 2011.03.24. 11:01:47

@Dracon: hát igen. A pályakezdő szív két évig, amig nem lesz családja, azután meg húsz évig élvezi annak előnyeit. A 2002-es utáni maszop időknben olyan volt a családtámogatás, hogy egy francot adóvisszatérítés a gyereked után, majd azt odadajuk a jaj szegényeknek.

"Hmm és a rokkisok munkanélküli segélyét ami kb egyenlő a nyugdíjukkal ki a fasz fogja fizetni te nagyon okos?"
Világos, tehát ne nyúljuk a témához.

"Ja most éppen a rendőr kiszámolhatta hogy megbaszták az életpályáját és 63 éves koráig kergetheti a 20 éves raffaelt aki főállásban tyúktolvaj."

nem láttál még ámerikai hatvanéves rendőrt?

ökörpöröly 2011.03.24. 11:02:50

Hatalmas érvek, hogy miért gyere haza:

- sokkal alacsonyabb a fizetés,
- a lakosság többségének mentális, erkölcsi, szellemi színvonala kritikán aluli,
- ha betegállományba mész, magas keresetnél az eddig járandóság felét kapod,
- csak az ótvaros, beteg, torz, hazug katyvasz folyik az kormánypártoktól,
- a közmédiában -és a magánmédia túlnyomó többségében- hallhatod a sztálinista, hazug álhíreket,
- egy felcsúti kancigány kikiáltotta magát I. Cigány Kadhafi néven örökös uralkodónak,
- csorbultak az állampolgári jogok,
- megszűnt a jogbiztonság, a magántulajdon feletti szabad rendelkezés joga,
- általános a félelem, hogy a Stasi, az NKVD és az ÁVH mintájára listákat vezetnek a pártszimpátiádról, a magánéletedről,
- ha MANYUP-tag vagy, akkor kb. 120.000 forintot levonnak nyugdíjadóként, amiért semmit se kapsz, viszont a külföldi jogviszony beleszámít az állami nyugdíj idejébe,
- folyamatosan hülyének néznek, majd még bele is köpnek a szemedbe a kormánypártiak,
- lehetne egy funkcionális analfabéta, biorobot, 13 évig kommunista miniszterhelyettes Köztársasági Elnököd,
- félhetsz, hogy mikor rabolnak ki, lopnak meg, esetleg gyilkolnak le,
- soha nem tudhatod, hogy holnap még meglesznek-e a maradék jogaid,
- büdös van a tömegközlekedési járműveken.
És ez csak csekély felsorolás! Na, kell-e Túró Rudi?:)
Nem mellékesen, több mint 100.000 diplomás, multi cégnél szerzett gyakorlattal rendelkező, nyelveket beszélő fiatal akarja elhagyni az országot. Elsősorban a MANYUP-ban maradt, ezért az állami nyugdíjtól megfosztott -de a nyugdíj adót kötelezően fizető- fiatalok, illetve azok, akik nem akarnak egy beteg diktatúrában élni.
Egyébként nem mellékes, a kb. 80.000 új munkahely helyett az egész EU területén Magyarországon nőtt legjobban az utóbbi 1 évben a munkanélküliség. A nemzetközi cégek jelentős része teljesen vagy részben kivonul.
MAGYARORSZÁG HALOTT! CSAK NEKROFILOK JÖJJENEK HAZA!:)

Jó Estét 2011.03.24. 11:04:14

@csoko20: na most ha az apósod pincéjéből hozol fel egy kancsó házasított bort, azt biza nem hívhatod egri bikavérnek sem, ugyanis csak palackos bort szabad Egri bikavérnek nevezni :) De hogy ezeket az újfajta weinhaus (direk kisbetű) borokat hogy a rákba engedik Bikavérnek nevezni, aztat nem tudom... Egyébként meg Németországban és Angliában is ittam ihatatlan (szerintem szőlőt nem látott) borokat... szal nem hungarikum ez...

sterimar 2011.03.24. 11:04:19

@Dracon: "Hmm és a rokkisok munkanélküli segélyét ami kb egyenlő a nyugdíjukkal ki a fasz fogja fizetni te nagyon okos?"

A munkanélküli segély csak bizonyos (elég rövid ideig)jár. Úgyhogy ezzel mellélőttél.

jobbcsapott 2011.03.24. 11:05:02

@kisa: a baromért elnézést, elkapott a hév.
Nem az a baj ha külföldre mész hanem hogyha kint ragadsz és nem teszel semmit Magyarországért. Ezen hírességek nem azért mentek ki mert ki akartak! hanem mert nem volt más választásuk.

@regress: nem, arra figyelek, inkább eliszom mielőtt lenyúlnák gyurcsányék...

Jó Estét 2011.03.24. 11:05:14

@Jó Estét: mármint semmilyen formában nem hívhatod a lédig bort egri bikavérnek, max "küvé"-nek :)

Alikam 2011.03.24. 11:05:46

@kisa: nem mondtam, hogy a szuperek maradtak itt. Ennyi. Nincs kedvem veled vitatkozni. Hidd el, az ország nem miattam tart itt. De azzal, ha elpucolok, nem lesz jobb semmi. Az más kérdés, hogy nem ez az oka, hogy én pl. nem szeretnék külföldön munkát vállalni, pedig volt már megkeresésem.

ursus artos 2011.03.24. 11:05:49

@ökörpöröly: "mentális, erkölcsi, szellemi színvonala kritikán aluli,"
Oszt esztet kinek köszönhetjük?
"... morális válságba taszította az országot" (2007. október Sólyom L. közt. elnök)

Murderface 2011.03.24. 11:07:52

Ez a 10 érv nagy kamu. 10 Magyarországon dolgozó emberből 6 egy percen belül megcáfolja mind a 10 pontot, és még 2 öt percen belül.

Dracon 2011.03.24. 11:08:16

@ursus artos: Ennyi? a többire hol a válasz??
De amúgy:
A rokisokhoz hozzá kell nyúlni de nem úgy hogy hirtelen egy millió munkahely helyett teremtünk egymillió munkanélkülit! Adjanak orbitális méretű (nem azt a szart ami most van 2 adminisztrátor foglalkoztatása árán, hogy a papírmunkát el lehessen végezni) adókedvezményt a munkaadónak a csökkent-képességű munkás után. Adjanak a csökkent képességűnek kétszer annyi adójóváírást. Ekkor már van értelme a rokiság intézménye felszámolásának.

Az USA az egyik legnagyobb rendőrállam ha még nem tudnád. Itt a rendőr ha már nem futkos akkor körzeti megbízott, ha ismered még ezt a szót. És igen sűrűn meglátogatja a körzetébe tartozó embereket, jön megy szimatol szaglászik. Nálunk ha ez lenne akkor lehet hogy volna egy kicsit nagyobb közbiztonság.

sterimar 2011.03.24. 11:08:20

@tucano: "Az előbbieket alacsony adózású országok kategóriájába soroljuk (persze a holland és angol példa kicsit sántít), Magyarországot viszont a kifejezetten magas adózású ország kategóriába."

Nézd, az hogy te hova sorolod Magyarországot, az a te ügyed. Amióta 10% TA-t fizet a cégem és 16%-al tudok majd osztalékot felvenni, nekem ez alacsony adózásnak számít. Éltem már külföldön és volt/van cégem már európai országban is, úgyhogy tudom miről beszélek.

Ezen az sem változtat, hogy vannak helyek, ahol ezeknél alacsonyabb kulcsok vannak.

EMU 2011.03.24. 11:08:22

@fankigruv: Marha nagy tévedésben vagy, már csak politikusi mivoltja okán is jobban utálom, mint a szart, beleértve a pályatársait is egytől egyig, igen, a fideszes hulladékokat is, meg mindegyiknek a megvezethető, hülyére vehető rajongó táborát is. És a problémám, csak hogy értsd, úgy sem fogod, hogy azokat a normálisabbakat, akik már leszálltak erről a szarkupacról és elhúztak, egy olyan pejoratívvá hamisított mosod össze, amiről továbbra is bizton tudom, hogy fogalmad nincs, hogyan és miért hangzott el, máskülönben nem érezted volna idevágónak, ahogy nyilván nem is az. És neked ettől meg kell állnia az eszednek. Erre mondják, ennit tudsz. Marad itthon, majszolgasd a túró rudit, ki se mozdulj soha ebből az országból, és a nagy tudatlanságodban örömködj csak, hogy ennél szebb és jobb nincs, akinek nem tetszik ez, hazaáruló, meg máshol sem jobb, sőt rosszabb. Boldogok a lelki szegények, pont ide vág.

Alikam 2011.03.24. 11:08:40

@HK417: az állampolgárság alapvetően úgy tud téged a boldogulás útjára terelni, hogy van egy rohadt hely kerek egy világon - persze lehet kettő, vagy akár több is, de az alapeset egy - ahová te hazamész.
Nem egy szentimentális monológot akarok írni, a szóhasználat ne tévesszen meg.
Tényszerűen haza tudsz menni és nem egy másodrangú csicska leszel, vagy ha igen, akkor veled együtt még több millióan azok, és az még mindig más érzés.

kewcheg 2011.03.24. 11:09:16

...Szerintem a menés-maradás dilemmában a legnagyobb faktorszámmal esik latba - eltekintve az anyagi, ennélfogva életszínvonalbeli kérdésektől- hogy vannak-e itt kellő számban olyan emberek, akikkel jó együtt élni, akikkel bárhová elmennél.Ezalól természetesen kivétel a családi és baráti kör, hiszen az előbbit nem választhatja meg az ember, míg az utóbbit pedig azért választja, mert olyan-amilyen.Ha ezt vizsgáljuk, akkor legyen a vizsgálódásunk alanya egy elképzelt, 35-45 közötti férfi, egyetemi végzettséggel, mondjuk piacképes diplomával lehetőleg,családdal valamint olyan világképpel megáldva, amelyre függetlenül attól hogy most ez valláserkölcsi alapon vagy más talapzaton áll, azt mondjuk hogy becsületes, ami itthon nagyjából az élhetetlen szinonímája.
Nos ez az ember okkal mondhatja, hogy nem,itt kevés számú olyan ember él, akivel ő közösséget tudna vállalni, magyarul a halmazaik valahol átfedésben lennének.Ugyanis emberünkkel érdekellentétben áll a korengedményes nyugdíjasok meglehetősen nagy halmaza,a rokkantnyuggerek jelentős része,az öregségi nyugdíjasok azon része, akik kicsinyes napi érdekeik miatt a politika bábfigurái, ennélfogva szavazataikkal gyakran a jövő nemzedék ellen dolgoznak, az a bizonyos kisebbség (mint igen jelentős halmaz)az országot vezető elit szinte teljes egészében, valamint az a nagy massza, akiket közös gyűjtőfogalommal "ügyes" jelzővel illetünk, ebbe beletartozik a minimálbéres vállalkozótól kezdve az ilyen-olyan módon pályázati és egyéb pénzeket megcsapoló szerencselovagoktól sok mindenki.)
Mi marad tehát? Elkeserítő azok számaránya, akik egyik fentebbi körbe sem tartoznak,tehát hősünkhöz hasonlóan csak ahhoz értenek, hogy a munkájukat a jótól-a kiváló színvonalig elvégezzék, neveljék a gyerekeiket és ne lopjanak meg mást, illetve ne élősködjenek máson vagy az államon.Ilyenformán emberünknek talán a japán vagy a norvég társadalomban lenne a helye, ahol csak a beszélt nyelv választja el a hozzá hasonlóktól, míg itthona csak a nyelv közös a fentebbi tömegekkel...

kisa 2011.03.24. 11:10:44

@jobbcsapott: Szerinted milyen választása van annak, aki diplomával, nyelvtudással, 200-on felüli pályázattal 14 hónapja nem kap állást?

Alikam 2011.03.24. 11:11:13

@JanDítě: akkor meg mi a fasztól félsz? Bocs, hogy így kérdezem, de hangsúlyosabbnak érzem.

Te írtad, hogy reméled, nem bánod meg. Ha van pénz, család, jó barátok akkor mégis mi a faszt fogsz megbánni?

Vagy csak reflexből jött? Remélem nem.

Peace neked is.

Dracon 2011.03.24. 11:11:13

@sterimar:
Nem lőttem mellé.
1. Az időt éppen szeretett mostani kormányunk rövidíti.
2. Ezt ki lehet kerülni persze macerás de el lehet intézni egy kis kamu munkaviszonyt
3. Ha már se nyugdíj se munka se munkanélküli akkor meg kapja a közgyógyot mert ugye szegény beteg meg a hozzá tartozó segélyt ami persze megélni kevés megdögleni sok. DE NEM OLDÓDIK MEG A PROBLÉMA!

sterimar 2011.03.24. 11:11:43

@kisa: Rosszul tudod, nézz utána.

Kora Délutáni Kornél 2011.03.24. 11:11:46

Magyarország jó hely, bár egyre kevésbé.

De nem azon baromságok miatt, amiket az ifjú katolikus úttörők kínkeservvel összeszedtek. Ebből a szemléletmódból, ami átsüt a szövegen, gyönyörűen látszik, hogy miért NEM annyira jó hely Magyarország, mint lehetne.

Ifjú Kereszténydemokraták! Nézzetek körül a világban, esetleg dugjatok végre egyet valakivel, és írjátok újra a 10 pontot!

KDK

zsebatya 2011.03.24. 11:14:08

@Jó Estét: Igazad van, de a hivatalos verziót nálunk mindig meg lehet kerülni. Pl. "Egervidéki bikavér"-t saját szememmel láttam a Pennyben, röhögtem rajta, pedig igazából ez csalás. A földrajzi oltalom, pontosabban az az alapján használt megkülönböztető elnevezés ugyanis egyszerre feltételezi mind a termék általános jellemzőinek, mint az előállításához felhasznált alapanyagok származási helyének szavatolását.

ursus artos 2011.03.24. 11:14:11

@Dracon: a személyeskedő véleményedre nem akarok válaszolni.
"ha ismered még ezt a szót. " Ismerem, sőt régebben járta is a szóvicc, miszerint körzeti meghízott.
Mindazonáltal nem mondtál ellent annak amit viszontválaszoltam, azaz lehet valaki hatvanévesen is rendőr. Arra az ééletkorra is megvannak a megfelelő munkakörök a yardon, ha valaki nem akar éppen az utcán futni a betörő után.

ursus artos 2011.03.24. 11:15:32

@kisa: bizonyára nem piacképes diplomája van.

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2011.03.24. 11:15:46

@Modor Tibi: en sokat eltemm kulfoldon, es akkor utaltam meg ezt az orszagot: rajottem, h. egyetlen magyarra sem szamithatok a bajban, es h. a szlovakok pl. kulonb emberek mint mi ilyen teren. nekem azota akkor van honvagyam ha azokra az idokre gondolok amit innen tavol toltottem, s remelem mielobb ujra elhuzhatok innen, vegleg...!!

Alikam 2011.03.24. 11:16:25

@kisa: erre visszakérdezhetnék, hogy akkor vajon mitől van az, hogy én pl. diploma nélkül, közepes nyelvtudással, protekció nélkül, 200 felett keresek? Igen, itthon. Nem nagyképűség, nem nagy pénz, de amikor hallom ezt az 5 diplomával meg 15 nyelvvel nem talál évek óta munkát, akkor kinyílik a bicska a zsebemben.

Mert ha diploma nélkül nulla nyelvtudással, valami szar szakmával ezt mondja valaki, akkor elhiszem, de annak azt mondom, máshol sem nagyon fogsz.

Jó Estét 2011.03.24. 11:16:29

@zsebatya: ez szószerint csalás, ugyanis csak az egri és soproni borvidékről származó borokat szabad bikavér néven értékesíteni. Ennyi erővel ráírhatták volna azt is, hogy egri, az egervidéki helyett...

kisa 2011.03.24. 11:17:31

@ursus artos: Meglehet. De mégis, mit tegyen? Takarítónak nem veszik fel, mert túlképzett. A diplomájával nem tud elhelyezkedni. Alternatívák?

Alikam 2011.03.24. 11:18:32

@ursus artos: vagy ez, vagy pedig egyszerűen nem tud állást keresni. Nem elég elszánt, paraszt már az első interjún, nem rafkós, vagy esetleg egyből olyan állásokat pályázik meg, amihez tapasztalatot, komolyabb gyakorlati tudást kérnek, de ő nem fog diplomával kávét főzni.

Ez is mondjuk egy hozzáállás.

kisa 2011.03.24. 11:19:28

@Alikam: Fogalmam sincs. Jókor voltál jó helyen. Mások meg nem. Örülj neki, amíg lehet!

Alikam 2011.03.24. 11:20:21

@kisa: Akkor "letagadod" a diplomádat. Ki mondta neked, hogy minden szar papírodat játszd ki? Meg amúgy is takarítónői álláshoz minek diploma? Minek kérkednél, illetve szégyenkeznél amiatt, hogy neked diplomával takarítónői állás jutott?

JanDítě 2011.03.24. 11:20:35

@Alikam:
attól hogy csalódok Magyarországban, van egy kép előttem ami az után alakult ki hogy elmentem.Amire büszke vagyok hogy MAGYAR... Ez elhomályosította a kutyaszaros utcákat, a Lehel téren fényesnappal hígfost szaró hajléktalant meg a többit a Ferenciek terén, a sok okádék lepukkant kerületeket..mindent..érted?
most vissza a valóságba amit várok már nagyon ezért mondtam hogy remélem nem azzal kezdem hogy miközben kutyaszarba lépek lefos egy hajlékony és agyonver egy dzsipó..ettől... kapish ???:)

ursus artos 2011.03.24. 11:20:36

@kisa: folyamatos továbbképzés, akár önerősen is. Ja, hogy ez elmaradt? Sajnos. Nem mindenki vette fel az új fordulatszámot 1990 után.

Dracon 2011.03.24. 11:20:41

@ursus artos:
Bocs de kissé elszokott ragadni a hév mikor ekkora PR vakítás folyik és a valóság szembeköpése.
De térjünk vissza a rendőrökhöz. A jelenlegi állomány jogosan nem látja a jövőjét akkor mikor valamit elvesznek tőle és nem adnak helyette semmit. Te nem így látod?

Akkor remélem nem fogsz te sem akadékoskodni mikor a munkaadód hirtelen átírja a munkaszerződésedet és napi két műszakot ír elő fele fizetésért, hiszem ezt kívánja a társadalmi igazságosság, meg a profit érdeke.

Ja és nem vagyok rendőr még mielőtt meggyanúsítasz hogy személyes érdekeltség miatt írom ezt.

nevetőharmadik 2011.03.24. 11:20:45

@Zig Zag: Őszintén? Nekem is ez ütötte meg a fülemet.

Arról fogalmuk sincs, hogy hogyan lehetne Magyarországot tervezhető, jövőképet biztosító hellyé tenni (mi másért jönne haza az ember?). Aztán, amikor látják, hogy hú, nem működött az ő előzetes szándékaik szerint a dolog, akkor jön az "alkotmányos erőszak" alkalmazása, nyers politikai brutalitás.

Mint ahogy ezt a sémát láttuk működni tavaly áprilistól újra, és újra, és újra, és újra... nem számolom, hányszor.

zsebatya 2011.03.24. 11:22:00

@Jó Estét: Ja, ezért írtam, hogy igazad van.
Egyébként a blogon folyó vitáról egy százezer éves Tabi-féle monológ jutott eszembe a közép-korai kádári korból (nem sokkal a jura után). Csak egy részlet:
"…. Hugó bácsi Mexicóban él és hív, hogy menjek ki, mert Mexico egy szabad ország. Mennyire szabad ? - kérdezem . - Olyan szabad, hogy a villamoson hangosan szidhatod a kormányt.
- De itt Pesten a villamoson szintén hangosan szidhatom a mexicói kormányt … Ezért nem érdemes kimenni. Maradok …"

Alikam 2011.03.24. 11:22:49

@kisa: nem, csak egyszerűen aki keres az talál. Illetve bocsánat, aki okosan keres az általában talál. Voltak nekem is szar munkahelyeim. De ha tegyük fel, én programozó vagyok, és olyan munkahely van, ahol szervertermeket kell felmérni, kúszni a kábelek között, akkor elvállalom, ha nincs más! Miért ne? A munka nem szégyen.

gabe.lenard 2011.03.24. 11:23:11

,,Mondj egy másik országot, ahol rájöttek arra, hogy milyen finom a tehéntúró csokoládéborítással...''.........
OROSZORSZÁG..., hisz onnan származik!!!!

,,Az eredetileg szovjet édesség (a Szovjetunióban egy túró-zsír-vaj keverékkel töltött őse már létezett „Eszkimó” néven) ötlete egy KGST-országok közti tanulmányút során került Magyarországra.''
Részlet innen:
hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%BAr%C3%B3_Rudi

kisa 2011.03.24. 11:23:13

@Alikam: Ez esetben dögöljön éhen? Vagy mi? Egyébként tud interjúzni, nem paraszt, kávét is főzne, takarítana is. De nem kell sehova.
Eh, mindegy, azóta már külföldön nyomja. Nem a végzettségének megfelelő helyen, viszont 2-3* annyi pénzért.

ökörpöröly 2011.03.24. 11:23:49

@ursus artos: Az országot a késő kádári elit, fattyaik, illetve egy-két gátlástalan új kalandor taszította ide.
Az olajbűnözéssel és a rablóprivatizációval a kezdetektől összeolvadt a bűnözés és a politika.
Ebből kivette szerepét még egy rakat fontos állami terület is. A rendőrség, a Vám- és Pénzügyőrség, az ügyészségek, a nemzetbiztonsági szervek, a bíróságok.
Ez az egész a kezdetektől rohadt, mocskos. Más régiós országokban is történtek "csúnya" dolgok, de Magyarország viszi a prímet ezekben. Továbbá, a többi országban az elit rájött, hogy az országot is fejleszteni kell, alap nemzeti konszenzust kell létrehozni. Nálunk ez se történt meg. A FIDESZ-KDNP tudatosan hajtotta bele a hatalom megtartására törekedő szoclibeket az ország eladósítására, tönkretételére, illetve tudatosan akadályoztak meg minden nélkülözhetetlen, érdemi reformot.
Nézzük csak a 2006-os FIDESZ-KDNP kampányt: "Rosszabbul élünk, mint 4 éve"! Pedig soha nem látott mértékben növekedett a lakossági reáljövedelem, csak hát hitelből. Emellett a FIDESZ-KDNP megszavazta a 100 napos program eszeveszett, fedezet nélküli osztogatásait, illetve ígért még 14. havi nyugdíjat is.
A baj az, hogy a magyarok többsége alsóbbrendű, szellemileg, erkölcsileg is. A rövidtávú dolgokra koncentrálnak, bármilyen, bárhonnan szerzett koncra rávetik magukat.
Nézd meg, az észt jobboldali kormány úgy nyert választást, hogy "vért, verejtéket és könnyeket" ígért. De az észtek kultúremberek, tudják, hogy szükségesek ezek a lépések a jövő érdekében.

kisa 2011.03.24. 11:24:28

@Alikam: HA letagadja, akkor néhány év lyuk van a CV-ben. Azt ugyan mivel tölti ki? Ráadásul az első nap kiderül az OEP könyvéből, hogy hazudott.

ursus artos 2011.03.24. 11:25:00

@Dracon: én azért a rendőrös sztoriból azt is kihallottam, hogy nem úgy kell vonzóvá tenni a zsaruszakmát a fiatalok előtt, hogy negyven évesen mehet nyugdíjba, hanem a megfelelő juttatásokkal. Elvégre egy rendőr , aki negyven éves és keres mondjuk 300 rugót és még a szakmáját is szereti , az miért menne nyugdíjba?
Szokásom a jót feltételezni, ezért nem hiszem,. hogy csak egyszerű nyugdíjhatáridő kitolásról lesz szó, hanem lesz mellette egy életpálya-modell is. Mint ami 2002 előtt a köz. tisztv. előtt is volt.

Gyugyuba 2011.03.24. 11:25:27

@ursus artos: kint is maradok!Sot, remelem,hogy egy szep napon ugyanolyan konnyes szemekkel mint az erdelyi oreg magyarok veszik at a magyar utlevelet mostanaban, en is ugyanolyan konnyes szemmel fogok megszabadulni tole.
Semmi, de semmi szuksegem magyar allampolgarsagra.Nyugdijamat lezaratom,es azon kivul ott mar semmi, de semmi ugyem nem lesz.Te meg maradj ott fatornyos kis faudban es eld a magyar valosagot, hetkoznapokat.meg a tobbiek.En nem hargszom rad,mert legalabb van velemenyed es ezert tisztellek.
Az igazsag az,hogy mar 2005-ben eljottem Magyarorszagrol es en mar soha nem tudnek oda visszamenni oda. Egyszeruen csak idegen volt, idegen most is es idegen lesz mindig is szamomra az orszagod.Thank you!

kisa 2011.03.24. 11:25:53

@ursus artos: Két OKJ-s tanfolyam a diploma után elég továbbképzés?

jobbcsapott 2011.03.24. 11:26:40

@kisa: én nem azt mondtam hogy nem szabad külföldre menni, hanem azt hogy aki megteheti az tegyen a hazájáért úgy hogy hazajön - külföldi tapasztalattal, kapcsolattal stb...

ifjú padavan 2011.03.24. 11:28:01

Te ne is gyere "haza". Maradj Izraelben, neked az az igazi hazád.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2011.03.24. 11:28:05

@Alikam:
"Haza",már több éve ide jövök,ahol most élek-minden,amit magaménak mondhatok,itt van.
Tisztes adófizetö,szavazó,középosztálybeli polgára tudtam lenni egy orszának,ahol barátokra,nem gazdagságra,de anyagi biztonságra és a magyarországi viszonyokhoz képest gondtalan életre találtam.(és még diplomám sincs)
Másodrendü csicska? Még itteni viszonylatban is kiemelkedöen megfizetik a munkámat,ami azért nem jellemzö a "csicskaságra".
Az állampolgárságról csak annyit,hogy éppen most értékelte le a kormány.
A legbosszantób az egészben,hogy nemcsak az országot soha el nem hagyó faék egyszerüségü "polgárokat" nézi hülyének a pol.vezetés,de azokat is akik kint élnek évek óta és látják,tapasztalják,mi az igazság az EU.-ban--mégis belehazudik a "szemembe".

Jó Estét 2011.03.24. 11:28:56

@zsebatya: én ebbe a vitába nem akarok belefolyni, kinek a pap, kinek a paplan. Én éltem külföldön is, lehet alkalomadtán megint kiköltözöm, de nekem akkor is itt lesz az otthonom :)

HaCS 2011.03.24. 11:28:57

@jobbcsapott:

Mit jelent, hogy aki megteheti?

Aki megtehette, mert volt lakás, autó, zsíros állás, az ki sem ment.

sterimar 2011.03.24. 11:29:31

@Dracon:

1. helyesen teszi.
2. nem tudom mit értesz kamu munkaviszony alatt, de munkaviszony után már járulékokat meg adót kell fizetni, úgyhogy ha valaki ilyet intéz magának akkor máris egy munkanélkülivel kevesebb. Ha nem végez mellette munkát, de valaki mégis fizet utána ilyet az az ő baja.
3. ollózd már be ide légyszíves milyen és mennyi közgyógyot kap.

ursus artos 2011.03.24. 11:29:53

@ökörpöröly: "illetve ígért még 14. havi nyugdíjat is. "
Pontosabban azt mondta Orbán, hogy olyan gazd. politikát kell folytatni, hogy akár 14. havi nyugdíjat is lehessen fizetni.
" A rövidtávú dolgokra koncentrálnak, bármilyen, bárhonnan szerzett koncra rávetik magukat. "
Hajszál pontosan. Mivel azt gondolom magamról, hogy én meg éppen a "távolba látok", ezért nem esik nehezemre a mostani történésekben, az adórendszertől kezdve az alkotmányon át az előremutatást, a jó irányt észrevenni.
Ezt a KDNP-s akciót ezt már korábban megfogalmaztam - a baráti politizálós, sörözös társaságomban - Mindenki haza! programja címmel.

randomuser1 2011.03.24. 11:29:58

@gabe.lenard: nyugimá, nyugatról akarjuk hazacsábítani a gyerekeket, nem keletről :)

HaCS 2011.03.24. 11:30:15

Nem tudom figyeli-e valaki, de a gyerehaza.org nekem nem jön be.

Az én készülékemben van a hiba?

ursus artos 2011.03.24. 11:30:49

@kisa: menedzser, szervező és egyéb OKJ nem. A példa is azt mutatja.

Rob67 2011.03.24. 11:33:45

Anyósom nemsokára jön, rendeltem is túrórudit.
És persze a Balaton.
Szelet, mert finom.
Budapest fényeitől meg az jot eszembe:megint tiszta ideg leszek egy pár napig...
Nem is látogatom sűrűn a magyar álom szülőföldjét, két évente elég.
Ja és nem szavazok, nem akarok beleokoskodni az othon maradottak életébe.
Na de ekkora baromságot mint ez a tíz pont.
Csuhások, csuhások, szerencsétek hogy Hofi mester már nem él...
Lenne ne mulass :)

sterimar 2011.03.24. 11:34:11

@Alikam: "de amikor hallom ezt az 5 diplomával meg 15 nyelvvel nem talál évek óta munkát."

Persze, mert nyilvánvalóan fasság.

ursus artos 2011.03.24. 11:34:35

@Gyugyuba: isten áldjon!
de ha azt hiszed, hogy mondjuk angliában te valaha is első osztályon számontartott tagja leszel az ottani társadalomnak, akkor gondolj a németországi törökökre.
Mindazonáltal a feleslegesnek ítélt állampolgárságod mellett kérném gondolkozz el az eddig rád költött adóforintok visszatérítéséről. Köszönöm.

kisa 2011.03.24. 11:35:00

@jobbcsapott: Az illető azzal tesz a hazájának, hogy nem szaporítja a munkanélküliek seregét...

Rob67 2011.03.24. 11:35:27

@HaCS: Az oldal technikai okok miatt fél órája leállt.

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in Unknown on line 0
Gondolom a Semjén felcsörögte a webmestert hogy kijózanodtak és azonnal állítsa le a szervert.
Én mondjuk lementettem a hozzászólásokat, egy igazi közvéleménykutatás :)

ursus artos 2011.03.24. 11:36:25

@HK417: "Másodrendü csicska? Még itteni viszonylatban is kiemelkedöen megfizetik a munkámat,ami azért nem jellemzö a "csicskaságra".

Miközben azon veszed észre magad, hogy az angolok egyre többször hívnak meg magukhoz a kerti partikra.

Rob67 2011.03.24. 11:36:38

Megint meg az oldal
Igaz a Tíz érv Magyarország mellett menüpont az sajna nem működik...

Alikam 2011.03.24. 11:39:03

@kisa: beírod mondjuk egy már megszűnt cég nevét. Ennyi.

OEP könyv kilépéshez kell, akkor már cseszhetik.

Dracon 2011.03.24. 11:40:08

@sterimar:
Ja helyesen teszi le is viheti nullára az időtartamot. A probléma az hogy ha az állam nem fizet akkor más állami forrásból kell a dolgot elvégezni, mert ha hirtelen a hajléktalanok száma megtízszereződik akkor az nem jó se nekik se nekünk. Gondolom ebben egyet tudunk érteni.
A kamu munka viszony meg az hogy elmegy a munkaközvetítőhöz szerez valami melót magának tudván hogy nem akar dolgozni de kihúzza úgy hogy ne rúgják ki egy kis ideig ( érték teremtésről azért ebben az esetben ne beszéljünk talán) majd újra segélyért folyamodik. El lehet így navigálni hidd el ismerek nem egy ilyet.
A közgyógy pedig igazolvány ingyenes gyógyszerre. Nem pénz. Sok roki fogja ezt használni mert ma is van neki. Viszont sokan megélnek abból hogy az így ingyen felírt gyógyszereket eladják. Persze kell hozzá orvos is de az mindig akad.

De lényeg az egészben az hogy nem 1 milla új munkahely lesz hanem 1 milla munkanélküli. Az pedig a vég kezdete ha ezt nem látod akkor sajnos nem tudom hogy világítsak rá a gondra.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2011.03.24. 11:41:14

@ursus artos:
Nem Angliában élek.(bár elöször ott próbálkoztam)
A kerti partis dolgot nem vágom.

Alikam 2011.03.24. 11:41:40

@HK417: akkor amit nekem is tanácsoltak, örülj neki...

Dracon 2011.03.24. 11:41:50

@Rob67:
Szerintem le DOS-olták. De igaz hogy nem igazán tükrözték a szándékot a kommentek. :D

kisa 2011.03.24. 11:43:04

@ursus artos: A németorsdzági törökök nem jó példa: a többségükkel nincs gond, ahogy az ottani lengyelekkel, olaszokkal, észtekkel, lettekkel de még az ukránokkal sincs. A gond azokkal van, akik sehogy se akarják elfogadni az ottani normákat, a lányaikat nem engedik iskolába, csadorban járatnák őket, akik dzsámit építenének a templom mellé, akik mereven ragaszkodnak a hagyományaikhoz, na, azokkal van gond. (Ahogy nálunk a cigányokkal, bár ők esélyt se nagyon kapnak az integrálódásra) A Magyarországról távozó magyarok nem ez a kategória: ők simán integrálódnak.
Egyébként meg: ha Magyarországon faluba költözöl, ott is "gyüttmentnek" számítasz a tősgyökeres falusiak szemében - nem a vegyes agglomerációra gondolok, hanem igazi falura.

Karnamantra 2011.03.24. 11:44:22

TIsztelt Posztíró!

Gratulálok, szanaszét röhögtem magam:)))))

ursus artos 2011.03.24. 11:44:45

@HK417: azt jelenti, hogy soha nem fogadnak be úgy, mintha eredendően közéjük tartoznál.

kewcheg 2011.03.24. 11:45:15

@ursus artos: van negyvenéves rendőr ismerősöm, aki nyugdíjas, de mellette természetesen dolgozik.Szociológiai tanulmányt érne meg az, amikor találkozunk, és beszélünk pár mondatot.Egyszerűen jólnevelten nem kérdezem meg tőle, amit pedig meg kéne, ő pedig zavarában kicsit heherészve egyszerűen nem tudja, hogy mit mondjon.Mondjuk én se igazán.Rosszabb mint két vén kommancs találkozása a teszkó parkolóban, azoknak legalább van közös témájuk.Az egész olyan őszintétlen, hazug, mindketten tudjuk, hogy milyen szar ez a helyzet, de egyik részről az udvariasság, meg a jólneveltség, másik részről pedig- talán - a szégyen miatt csak motyogunk valamit, aztán alig várom hogy eltűnjek....:

ursus artos 2011.03.24. 11:46:01

"@kisa: "Ahogy nálunk a cigányokkal, bár ők esélyt se nagyon kapnak az integrálódásra"
Húsz éve, mitöbb negyven éve folyamatosan kapják az esélyt.
1985-ben minden cigánynak volt panellakása.

ursus artos 2011.03.24. 11:47:21

@kisa: "A németorsdzági törökök nem jó példa: a többségükkel nincs gond, ahogy az ottani lengyelekkel, olaszokkal, észtekkel, lettekkel de még az ukránokkal sincs."
világos, de nem vagyok meggyőződve arról, hogy sok vegyes német-török, török-német házasság lenne a németeknél. (Biztos van, de nem jellemző.)

ursus artos 2011.03.24. 11:48:57

@kewcheg: holott a negyvenéves, húsz évnyi tapasztalattal rendelkező rendőr nagyon értékes. Mármint lenne, ha szolgálatban maradna.

jobbcsapott 2011.03.24. 11:49:41

@kisa: és hogy hazajön és olyan szellemi tőkével rendelkezik amivel munkahelyeket tarthat meg / hozhat létre.

kisa 2011.03.24. 11:50:10

@ursus artos: Ha a lottóötösöm így bejönne..., hogy ezt fogod válaszolni.
A rendszerváltáskor őket rúgták ki először, utána a gyári melósokat. Ők lettek a rokkantnyugdíjasok, a cigányok meg nem kapnak munkát: egyszerűen nem veszik fel őket, még azt se, aki akarna dolgozni.
De ezt a témát most nem szívesen vitatnám tovább, feltételezem, hogy ebben s/nem értenénk egyet.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2011.03.24. 11:50:47

@ursus artos:
Szerencsére nem éltem ott annyit,hogy megtapasztaljam ezt az élményt!
Az egyébként nem is célom,hogy bárki is "eredendöen közéjük" tartozónak gondoljon.

ursus artos 2011.03.24. 11:52:42

@kisa: "utána a gyári melósokat."
A gyári melósokat, azaz a szakmunkásokat kurva gyorsan felszívta a magánszféra.

Karnamantra 2011.03.24. 11:52:52

@Karnamantra: Egyébként meg... igaz, és végre be kéne látni "nemzetállamilag" is, hogy ne erőltessük már a milyen jó hely lett Mo. kérdést. Nem, nem jó itt lenni, nem vagyok büszke csak arra, hogy magyar vagyok (másra, amit elértem, arra igen), és nem szeretem a hazámat. Bizony, ki lehet mondani, tulajdonképpen még megkönnyebbülés is... amellett, hogy fáj, mert nem így kellene lennie.

kisa 2011.03.24. 11:52:58

@ursus artos: Nem, valóban nem jellemző. De van. Ám ez mennyiben érint azt, hogy a többségük mégis beintegrálódott?
Egyébként marhára meglepő tud lenni, amikor egy török-indiai-kínai-afrikai tökéletes németséggel szólal meg.

ökörpöröly 2011.03.24. 11:53:40

@ursus artos: Hol látod te a jó irányt?
- az EU-ban megvetnek minket, a keleti csúcsot lemondták, helyette aznap Lengyelországban vannak, az EU szervei elítélték a magyar médiatörvényt, vizsgálják a különadókat, a MANYUP-beli magántulajdon elorzását stb.,
- Magyarországon a legnagyobb az EU-ban a munkanélküliség növekedése, annak ellenére, hogy a fő exportpartner, Németország növeli a termelését, csökkenti a munkanélküliségét,
- nincs jogbiztonság, a lakosság kb. 500 milliárd forintnyi megtakarítást mentett külföldre, ráadásul az itthoninál elérhetőknél általában rosszabb kondíciókkal,
- a fiatal, nyelveket beszélő, jó szakmai múlttal rendelkező fiatalok egyre nagyobb része akar kivándorolni Nyugatra,
- Magyarország tőkevonzó képessége folyamatosan esik, a jelenlegi "új" beruházásokat is még az előző kormányok alatt kezdték el tervezni,
- nem látok mást, mint parasztvakítást, olcsó álnemzetieskedést, 100 évvel való visszalépést, a jogállamiság leépítését,
- a kormánynak nincs terve, nincsenek megvalósíthatósági tanulmányok, csak zavaros kapkodást látok,
- nincs egyeztetés az állam és az érdekeltek közt -nagyvállalatok, szakszervezetek, nyugdíjas szervezetek, egyéb szakmai szervezetek közt-,
- sajnos lehetne még sorolni.
I. Cigány Kadhafi és bűnszervezete nem tesz mást, mint saját magának és holdudvarának akar minél nagyobb gazdasági hatalmat szerezni.
Erről szól az egész, semmi másról. A többi csak katyvasz. Aki meg elhiszi, hogy az antiklerikális, ultraliberális FIDESZ valaha is pozitív értelemben nemzeti lehet, az bassza szájba a jó édes qrva anyját!:)
Ha nektek egy trágyadombra feltűznek egy 3 színű rongyot, meg egy kereszt alakú szarcsíkot, akkor elélveztek, hogy milyen szép is az!:)

ursus artos 2011.03.24. 11:53:53

@HK417: oké, mindenesetre bármikor jöhetsz haza.

csoko20 2011.03.24. 11:54:58

@Rob67: A Liszt Ferenc Nemzetközi Űrállomás kolegái hackelték meg az oldalt.

Állítólag annyi különgép indult tegnap este óta, hogy nem bírják fogadni!

Hegyeshalomnál pedig '89 óta nem láttak ekkora sorokat...

Egyes sajtóforrások szerint Schmitt Pál USA-ban élő lánya is kihajózott!

Gyugyuba 2011.03.24. 11:56:12

@ursus artos: nem angliaban elek.nem birom a klimat.nem akarok en Lord lenni.nem az szamit,hogy a kremje legyel az orszagnak.Ez hulyeseg.Ha mar nem jarhatsz Aston Martinnal, akkor mar szar is a hely?Ah, dehogy.Egyszeruen csak a nyugodt, normalis eletbe Mo. szamomra nem fer bele.
Adok?Nos amikor ott dolgoztam Mo.-on, irtozatos adokat fizettem.Csak pislogtam mint hal a szatyorban mikor meglattam az adobevallasom!Ja es a tanulmanyaimat is magamnak fizettem,en nyogtem ki,nem az allambacsi, tehat akkor szamoljuk ki ki jarna jobban.En vagy allambacsi?
Szegeny anyukam mindig is azt szerette volna,ha Mo-on talalom meg a szamitasom es ott leszek boldog.De sajnos ezt az kivansagat en mar nem tudom teljesiteni.Lehetetlen.
nekem egy-ket lekopnivalo,aljas magyar allat mindig csak annyit valaszolt mindig mindenre Magyarorszagon,hogy.....sajnos az elet felulirta aszabalyokat....
nos,enis ezt alkalmaztam.Elhuztam.Na szep napot

ursus artos 2011.03.24. 12:00:07

@ökörpöröly:
" az EU-ban megvetnek minket, a keleti csúcsot lemondták, helyette aznap Lengyelországban vannak, az EU szervei elítélték a magyar médiatörvényt, vizsgálják a különadókat, a MANYUP-beli magántulajdon elorzását stb.,"

Erős túlzás, meg aztán nem is így van. Jut eszembe, nem Kónbendit mondta, hogy szertjük a magyarokat?

"- Magyarországon a legnagyobb az EU-ban a munkanélküliség növekedése, annak ellenére, hogy a fő exportpartner, Németország növeli a termelését, csökkenti a munkanélküliségét,"

Pontosan ennek a lefaragását tűzte ki maga elé célul a kormány.

"- a fiatal, nyelveket beszélő, jó szakmai múlttal rendelkező fiatalok egyre nagyobb része akar kivándorolni Nyugatra,"

Egyrészt a fiatal és a jó szakmai múlt annuálja egymást, másrészt a kimegyek dolgozni, megszedem magam és hazajövök" című műsort Orbán is támogatja.

"- Magyarország tőkevonzó képessége folyamatosan esik, a jelenlegi "új" beruházásokat is még az előző kormányok alatt kezdték el tervezni, "

Jól mutat leírva, de nem így van.

"- a kormánynak nincs terve, nincsenek megvalósíthatósági tanulmányok, csak zavaros kapkodást látok,"

Ha csak azt látod, akkor a hiba benned is lehet.

". Cigány Kadhafi és bűnszervezete "
Innentől kezdve nincs miről beszélni.

ursus artos 2011.03.24. 12:03:09

@Gyugyuba: értelek én, csak az ember nem így működik. Van egy ún. igény-piramis (maszlov), amin mindig egyre feljebb és feljebb akarsz lépni, mert az alatta lévő szint már kielégített. Éppen ezért, mikor már meglesz a házad, kocsid, munkád, előjön benned az érzés, hogy bekapcsolódni a társadalom vérkeringésébe. Na ez fog nehezen, hacsak éppen sehogysem menni. És akkor jösz haza.

Laceeka82 2011.03.24. 12:03:20

csak az a baj, hogy a 10 pontból igazából kettő hiányzik számomra, s ebből az egyik a Túró Rudi......AZ PEDIG KURVA KEVÉS.......Magyarországnak nincs jövője, ez szerintem már tény. Az olyan emberek, akiknek van csak hangyányi rálátása a dolgokra és jártak egy pár jól működő országban, azok sajnos látják ezt, s ha van rá lehetőségük, akkor el is hagyják hazánkat....Sajnálatos, de ez van.

kamuszutra 2011.03.24. 12:05:12

jó röhögök a kommenteken...

azoknak, akiknek nagyon jól esik, hogy őket most hazahívja valami szar párt, vagy valami hazug népnyúzó kormány:

ha nektek nem áll rendelkezésre a család, a barátok, a haverok hívószava, és egy kdnp vagy más mórickaszervezet hívószava szükséges, akkor szerintem ne gyertek, mert nektek nincsenek itt valódi gyökereitek, a bensőséges emberi kapcsolatok. mert aztán azt veszitek észre, hogy amikor hazaértek, akkor semjénzsóti csak akkor szólít majd meg, amikor kell neki a szavazatotok. a kdnp vagy a kormány nem szeretet titetek, csak eszközként használ. a család, a barátok szeretnek.

egyébként meg amsterdamból hazajönni? muhahaha.

HaCS 2011.03.24. 12:05:46

@ursus artos:

"A gyári melósokat, azaz a szakmunkásokat kurva gyorsan felszívta a magánszféra. "

Ne haragudj, de te tudod, hogy miről beszélsz?
Magyarország keleti felében nagyrészt mai napig NINCS magánszféra.
Szerinted melyik cég szívta fel a diósgyőri acélmunkásokat, vagy a kismillió bányászt?

Nesze, böngéssz egy kis térképet!

lh4.googleusercontent.com/-R8ms7NxI4Is/TYnydsLow5I/AAAAAAAAEFY/GsgXjH-vd7E/s1600/munkanelkuliseg_201102ho.jpg

Alikam 2011.03.24. 12:06:07

@JanDítě: azért ennek nem nagy a valószínűsége. Nem hiszem, hogy ilyesmiktől tartanod kéne, de túlzott elvárásokkal se érkezzél meg.

Alikam 2011.03.24. 12:06:07

@JanDítě: azért ennek nem nagy a valószínűsége. Nem hiszem, hogy ilyesmiktől tartanod kéne, de túlzott elvárásokkal se érkezzél meg.

ursus artos 2011.03.24. 12:07:27

@Laceeka82: "Magyarországnak nincs jövője, ez szerintem már tény."
Szerinted tény. Mohács után is így látták, Széchenyi is ezt mondta? Apádék 89 előtt?
Van jövője, de ehhez a régi dogmákat meg kell semmisíteni.

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2011.03.24. 12:09:06

Szeretném felhívni a korrektor figyelmét a 10., egyben első pontban szereplő, általam eddigelé nem ismert "jövödelemadó" szóra.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.24. 12:09:41

@tucano: kösz :)

@Niterider: ezek a saját problémáid, amiket az országra vetítesz ki. És ez mindenkire vonatkozik. Mert a bajban majd számíthattok az angolokra/szlovákokra/írekre - hát nem tudom.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2011.03.24. 12:11:48

@ursus artos:
Azt akkor is megtehetem,ha más Eu ország állampolgára vagyok.
Egyébként senkit nem biztatok az "eljövésre",én sem jókedvemben léptem le annak idején. Londonban például rengeteg emberi tragédiát láttam a meggondolatlan,álomvilágban hivö hozzáállás miatt-senkinek sem kivánom,föleg biztos nyelvtudás nélkül.Bárhol máshol is kegyetlenül kemény a kezdés,sokszor épp a "kalandba" belebukó honfitársaink által generált elöitéletek miatt.
Azt is tudom,hogy az én példám nem általános-mikor idejöttem,még hire sem volt semmiféle válságnak,rögtön találtam vagy 50 magyar vendégmunkást csak ebben a kisvárosban,ahol élek.Többen szerettek volna letelepedni,mint én,de azóta 3-an vagyunk a megyében és talán 2000-en az országban.A külömbözö lehuzós ügynökségekkel,pár hónapot itt töltö,átvert szerencsétlenekkel most nem számolok,nem is tudható a számuk.
Tehát szerintem,akinek nem feltétlenül muszáj menni,az maradjon otthon.Ha mégis megy,akkor viszont készüljön fel,pár kemény menetre.

ökörpöröly 2011.03.24. 12:12:33

@ursus artos: Te elmebeteg vagy, a legrosszabb fajtától. Mondjuk a FIDESZ-KDNP a fajtádra specializálta magát!:)
Mondd, ma is hiszel a húsvéti nyusziban, a Jézuskában és a Télapóban?:) Ha igen, akkor te vagy a tipikus FIDESZ-KDNP szavazó!:)
Lenne még egy kérdésem, van közgazdász végzettséged? Vagy legalább foglalkozol ezekkel a kérdésekkel?

kisa 2011.03.24. 12:12:52

@Modor Tibi: Az a bibi, hogy bajban a magyarokra se nagyon számíthatsz...

TGabi 2011.03.24. 12:15:02

Na, jöjjön akkor a cáfolat, egy az egyben:)

10. Versenyképes, egykulcsos adó

2011. január 1-től Magyarországon 16% a személyi jövödelemadó kulcsa.
Ez még európai uniós viszonylatban is nagyon alacsony adókulcs.

(A rendszert a politikusok maguknak csinálták-a húzással legfeljebb a társadalom azon 10 százaléka jár jól, aki mázli alapon ebbe beleesik.)

9. A „magyar álom” - szabad pálya az új ötleteknek

Az „amerikai álom” korszaka véget ért. Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában a piacok beteltek, és nagy ritkán, egy-két új cégnek sikerül betörnie a nagyok közé. Míg Magyarországon érdemes az ötleteidet saját vállalkozással kamatoztatni, addig nyugaton nincs más lehetőséged, mint multiknál elhelyezkedni.

(Amint politikus vagy privatizációbetyár szélhámos rokonsága vagy, és szépen visszaosztasz, mint a katonatiszt, már valósíthatod is a jobbnál jobb ötleteket megfele.)

8. Túró Rudi

Mondj egy másik országot, ahol rájöttek arra,
hogy milyen finom a tehéntúró csokoládéborítással...

(van net, vannak TRudi receptek rajta bőven-és ha 10-szer többet keresel, ha hazajössz, annyit viszel ki magaddal, amennyit csak akarsz:)

7. Budapest - multikultibb, mint gondolnád

A hazatérők közül többen felfedezték már, hogy a nyugati országok szokásai, ételei (miegymás)
kis keresés után mind megtalálhatók Magyarország fővárosában. Ugyanez nem mondható el fordítva.

(A mi jellegzetességeink-prostik magasztalása a médiumokban, normális emberek hülyére vevése, egyéb nyalánságok, durvára nem hiányoznak kint.)

6. Aranyat érő nyelvtudás

A magyarok sajnos nem gyakran beszélnek felsőfokon idegen nyelveket.
A te külföldön megszerzett nyelvtudásod ezért aranyat érhet, ha el szeretnél helyezkedni.

(Sok helyen van szociopata, múlt rendszerben nevelkedett főnök, vagy valaki valakije, aki, bár hülye, mint a segg, pozícióban van-ő kifejezetten utálni fog a plusz tudásodért, így fel sem vesz, vagy szivat érte egész nap.)

5. Olcsóbb egészségügyi ellátás

OK, nincs minden kórházban plazmatévé.
Viszont az orvosok értik a dolgukat, és egy rendelés nem kerül 80 euróba.

(És a rossz fizetés miatt érzett frusztrációért simán kitekernék a nyakadat, ha öt forinttal többet viszel haza náluk.)

4. Pörkölt nokedlivel, ropogós parasztkenyérrel és csalamádéval

...és egy kancsó egri bikavérrel.(A mai fiatalok egészségtudatosabbak-modern nő itthon is sovány húson él, salátával-a pűrkűtt tökre nem szempont. Sorry.)

3. Szép lányok, helyes srácok, igazi barátok.(Persze, persze.)

Magyarországot még nem érintette meg a nemeket összemosó filozófiák szele.
Egy baráti beszélgetés során is sokkal jobban megértesz valakit, akivel egy kultúrkörből jöttél.

(Hát nem tudom...nem nagyon nézel kerekedelmi tévét, úgy látszik-ott lassan az a szégyen, ha hetero vagy:(

2. Családbarát szociális rendszer

Csak egy példa: Magyarországon 3 év a gyes. Az Egyesült Államokban pár hét...
és az idén bevezetett családi adózásról még nem is beszéltünk. (Az USA-ban csomóan megtehetik, hogy nőként otthon maradjanak a gyerekkel-a dolgozó nők is azért mennek, mert szeretik és nem gombokkal fizetnek nekik.)

1. Az érzés...

amit akkor érzel, amikor a repülőablakból meglátod a kivilágított Budapestet, amit akkor érzel, amikor az olimpián meghallod a magyar himnuszt, amit akkor érzel,
amikor a Balaton fölött nézed a tűzijátékot.

Már az Olimpiának sem lehet örülni-eszedbe jut ti. a közt. elnök, aki még hejjessírni sem tud:)))

ursus artos 2011.03.24. 12:17:15

@ökörpöröly: te meg az a tipikus húszéves, aki hülyének nézi a másikat ha annak más a véleménye.
Egyébként meg a személyem sértegetése után ne legyen még kérdésed!

ursus artos 2011.03.24. 12:18:12

@kisa: lásd: árvizek, vörösiszap, 1989 Románia...

Alikam 2011.03.24. 12:18:28

@ursus artos: tisztelem az optimizmusodat, de én sem reménykedek egyébként...

Legalábbis a köv. 20-30 évben nem, és sajnos az ember természeténél fogva rövidtávon gondolkodik. X év.

Amúgy a helyzet annyira nem vészes, csak a problémák, az örök problémák annyira mélyen vannak, annyira beásták magukat, hogy nehéz őket kigyomlálni.

Mert azért egy átlagfizetéssel igenis meg lehet élni, szerényen, de megélsz. - Jó, az más kérdés, hogy mi az átlagfizetés, meg ez hogyan tevődik össze - A köv. szint elérése, amihez szükség lenne az előbb említett mélyen gyökerező problémák megoldására, az macerás és szerintem az nem fog egyhamar megoldódni.

Jacques de Molay 2011.03.24. 12:18:43

Túró Rudi? AZ eredeti, mint mondták páran, szovjet, és lehet is kapni Magyarországon: arbat.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=85&category_id=26&option=com_virtuemart&Itemid=72&lang=hu

Megdöbbentően sokkal jobb, mint a Túró Rudi, bár az sem rossz.

Jacques de Molay 2011.03.24. 12:19:44

@Jacques de Molay: Bocs, a kókuszost linkeltem be, de a natúrt akartam.

ursus artos 2011.03.24. 12:20:13

@Luella Menendez: "Már az Olimpiának sem lehet örülni-eszedbe jut ti. a közt. elnök, aki még hejjessírni sem tud:))) "
Miközben a szatírikus soraidban nettó 3 hejes sírási hiba van.

ursus artos 2011.03.24. 12:21:27

@Alikam: "örök problémák annyira mélyen vannak,"
E dogmák ledöntése folyik. Valahol el kell kezdeni.

ökörpöröly 2011.03.24. 12:21:34

Mondjuk valami mozog. A 2010. decemberi támogatóinak egyharmadát már elveszítette I. Cigány Szaddam rezsimje. Remélem, bukik akkorát, mint Kurcsány és társasága!:) Mi lesz akkor szegény I. Cigány Kadhafival?:)A 2002-es vereségénél 3 évig járt pszichiáterekhez, aztán meg évekig edzett seggnyalói előtt hörgésből, mielőtt be mert menni a munkahelyére, azaz a parlamentbe a felcsúti kancigányok bátor törpéje!:)
Csak nehogy polgárháborút robbantson ki ez a büdös felcsúti kancigány! Nekem az a véleményem, hogy minél előbb ki kellene lőnie egy hazafinak, mert ez a szarházi kancigány mindenre képes.
Ha bukik, hát bukjon az ország is. Hozzá képest szellemi elődje, Rákosi Mátyás is egészen demokrata volt!

csoko20 2011.03.24. 12:22:00

@ursus artos: És a kormányhivatalok által rendszeresített feljelentő nyomtatványok:)
Aki nincs velünk az ellenünk /mindkét oldal/ :)
"Két magyar háromfelé húz"
"Ha megdöglött a tehenem,dögöljön meg a szomszédé is"

Ezek sem épp svéd közmondások....

[c] 2011.03.24. 12:22:23

@Alikam: Aztán miért akkora bűn, hogy valaki külföldre megy néhány évre, hogy némi egzisztenciális alapot teperjen össze magának és leendő családjának, amire képtelen volna itthon, te nagyonmagyar?
Megy a sírás, hogy nem születik elég gyerek. Hát hova szülessenek, lesz majd elég munkahely, biztos megélhetés?

ursus artos 2011.03.24. 12:23:21

@ökörpöröly: ezzel a szellemi szinttel és érvekkel a szombat esti parti előtt vitatkozz a haverjaiddal. És igyekezz minél többet inni!

ökörpöröly 2011.03.24. 12:24:42

@ursus artos: Megsértődtél, kisokos?:) Nem a véleményed kérem számon, hanem azokat a tényeket, ami alapján véleményed formálod. A "hiszek", mert fideszbirka vagyok, az nem szakmai érv. :)

Alikam 2011.03.24. 12:26:38

@antiszociális exlúzer: írtam én valaha valahol, hogy ez a probléma? Olvass tovább...

Biztos megélhetés, olyan nincs, se itthon se külföldön.

[c] 2011.03.24. 12:27:10

@Alikam: Nem, azok mennek ki, akik a családjuk boldogulását másképpen nem tudják biztosítani. Ugyanis az első "hazád" a családod.

ursus artos 2011.03.24. 12:27:44

@ökörpöröly: nem sértődtem meg kishülye, de ilyen öntudatos, faszkalap, húszévesenasziszemhogyenyéma világ, mert egy szar főiskolára járok, ahova a minimum pontszámmal vettek fel, nem fogok vitatkozni. Annál is inkább, mert tőlem a tényeket várod el, miközben te meg csak álatlánosságokat puffogtatsz.

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2011.03.24. 12:27:45

jövÖdelemadó, LOL, és nem tűnik fel senkinek :D

ökörpöröly 2011.03.24. 12:28:42

@ursus artos: :) Dugtál a héten narancsot?:) El ne felejtsd!:)

[c] 2011.03.24. 12:28:47

@Alikam: Ha biztos megélhetésen bebetonozott helyzetet értesz, az valóban nem létezik. De azért vannak fokozatok...

Zedder 2011.03.24. 12:29:51

@ursus artos: "Egyrészt a fiatal és a jó szakmai múlt annuálja egymást"

Max azok fejében, akik nagyon buták. Saját példám:

- egyetem 5 éve alatt már dolgoztam, szakmai tapasztalatot szereztem több cégnél is
- a default tananyagon felül is foglalkoztam önképzéssel
- az így megszerzett jövedelemből ki tudtam venni egy lakást a haverokkal, mert ugye államilag támogatott koleszt nem kaphattam a "kulák" pedagógus szülők miatt (miközben a vállalkozó csemeték BMW-i ott parkoltak a kolesz előtt)
- a diplomaosztómon már aláírt szerződésem volt a következő munkahelyemre, igen jó bérezéssel (a diploma és a 4-5 éves szakmai tapasztalat miatt)
- abban a pozícióban kb. 2-3 év alatt visszafizettem adóban az államnak MINDENT, amit életem első 23-24 évében költhettek rám
- most azon agyalok, hogy hova is pattanjak le innen...

HaCS 2011.03.24. 12:35:15

@Zedder:

Te nagy király lehetsz.
Taníts Mester!

ursus artos 2011.03.24. 12:35:56

@Zedder: "most azon agyalok, hogy hova is pattanjak le innen... "
itten valami nem oké! megy a szekér, de te le akarsz szállni???

Zedder 2011.03.24. 12:36:24

@Zedder: Ehhez még annyit utolsó gondolatként, hogy az a bizonyos diplomázás jó régen volt, és simán lehetett váltogatni a munkahelyeket a jobb karrier, jobb pénz érdekében... Mégis könnybe lábadt a szemem minden egyes váltásnál, mikor belegondoltam, hogy pár száz km-rel nyugatabbra ezért mit kapnék...

Felépítettem egy elég jó egzisztenciát hosszú évek alatt, mégis kilátástalanságot érzek. Némileg visszatart, hogy itt 10-15 év alatt jutottam el ide, és ezt le kellene húzni a klotyón. Aztán belegondolok, hogy odakint 2-3 év alatt még jobbat is összehozhatok, stabil jövőképpel, jog- és létbiztonsággal... Nem kérdés a maradás!!!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.03.24. 12:38:47

@XXXXXXX: Azér' mer' valaki nem itthun van, még nem köllene romáznia!
Vaníliaroma, az valami kifehérített nemzetiségi?:-D
Csak viccből ám, én nem haraguszom...még..eléggé!

Alikam 2011.03.24. 12:39:02

@Zedder: miért érzel késztetést arra, hogy "lepattanj"?

Azt írtad, jó fizetéssel vagy.

ökörpöröly 2011.03.24. 12:39:21

@ursus artos: Neked nem elég tény:
- hogy az OECD országok közül a múlt évben nálunk nőtt legjobban a munkanélküliség,
- hogy nálunk van 2. legtöbb munkanélküli,
- hogy különadókkal is 4,2 lesz az államháztartási hiány (3,8 helyett, ja, nem ér Bajnaiékra kenni, mert ezt a fideszes tervet kiröhögte az EU is-,
- hogy 500 milliárd forintot menekített ki a lakosság külföldre, általában rosszabb kondíciókkal, mert nem bízik abban, hogy kormány nem államosítja a megtakarításait,
- hogy időarányosan 63.000-rel kevesebb munkahely jött létre,
- hogy az üzleti és a lakossági bizalmi index akkorát esett 1 hónap alatt, mint a 2008-as válságévben,
- hogy a fő exportpartnerünk, Németország fejlődéséből nem tudunk profitálni, míg Csehország igen. Ott jelentős az ipari termelés növekedése, ráadásul erősen csökken a munkanélküliség,
- hogy 100.000 MANYUP-tag vagy fizeti minden ellenszolgáltatás nélkül a nyugdíjadóvá torzított nyugdíjjárulékot, vagy elmenekül külföldre -az ott ledolgozott munkaidő beleszámít az állami nyugdíjba, ráadásul magasabb a kereset-, vagy elmegy a szürke- vagy feketegazdaságba, hogy a feketén megkeresett pénzét fordítsa nyugdíj előtakarékosságra,
- hogy Magyarország tőkevonzó képessége a régióban kifejezetten alacsony, a nemzetközi cégekre egyeztetés nélkül kivetetett, minden európai átlagot magasan meghaladó adónak is köszönhetően?

Csak egy pár dolog, várom a reflektálásod. Te, fideszbirka!:)

Zedder 2011.03.24. 12:39:36

@ursus artos: Lásd az előző hozzászólásom. Megy a szekért haza viszonyok között, igen, megy. Cserébe még így is töredékét kapom annak, amit kereshetnék egy "jobb" országban. A jog- és közbiztonság idehaza nem létezik, az aktuális politikai elit kénye-kedve szerint baszogat, és tömi a saját zsebét. Ebbe igen hamar bele fog pusztulni az ország.

Az utolsó majd kapcsolja le a villanyt!

HaCS: nincs itt nagy királyság, csak kemény munka, sok lemondás, nem pedig várakozás a sült galambra. Persze akinek a kontraszelekció a példakép, annak lehet magyarázni...

Jacques de Molay 2011.03.24. 12:40:21

@borzash: nem lehet mindenki olvasószerkesztő.

Becs 2011.03.24. 12:41:07

Ezek az ifjú kereszténydemokraták hányan vannak? Öten?

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2011.03.24. 12:41:24

@Jacques de Molay: gyanítom, hogy aki pirossal kidekorálta, úgy felbaszta magát, hogy az fel sem tűnt neki

ökörpöröly 2011.03.24. 12:42:06

@Alikam: Mert kint jobb még sokkal jobb a fizetés, jár a kinti idő után állami nyugdíj, jobb munkafeltételek vannak, fillérekért lehet utazgatni Európán belül, bármikor haza lehet jönni. Ha társasággal mész ki, akkor egész jól el lehet lenni.

Zsola777 2011.03.24. 12:42:11

Vajon hány ember tudja megnézni a Balaton felett a tűzijátékot?

Zedder 2011.03.24. 12:42:34

@Alikam: Lásd a többi megszólalásom itt.

Egyébként a kérdés jogos, sok ismerősömtől is megkapom (azon kívül, hogy "persze, neked könnyű", ez is tipikusan az irigykedő magyarra utal).

Elhiszem, hogy nehéz elhinni, miért akarnék pattanni. Pedig a válasz egyszerű: gondolni kell a jövőre is.

Alikam 2011.03.24. 12:46:42

@Zedder: 2-3 év alatt kezdőpozícióból? Hát felőlem azt csinálsz amit akarsz, de ha elfogadsz egy jó tanácsot, először válaszd meg hova, aztán próbálj pár embert megkérdezni akik kint voltak, vagy vannak, hogy milyen az élet, mit kell tenni, hogy felkapaszkodj, meddig tart, van ahol pl. kapásból 5 év a munkavállalási vízum megszerzése.

Volt nekem hasonló ismerősöm, az is így vágott bele. Aztán most kb. 2-3 milliós minuszos egyenlege van eddig, ugyan látja, hogy mások sokra vitték kint csak éppen nem 2-3 év, hanem 10-12 év alatt.

Az meg, hogy egy itteni biztos egzisztenciát eldobsz, egy kósza gondolatért cserébe, csak azért, mert Dubai-ban ugyanezért a munkáért 10x annyit kapnál, hát én nem tartom túl ésszerűnek.

ursus artos 2011.03.24. 12:47:45

@ökörpöröly: "- hogy különadókkal is 4,2 lesz az államháztartási hiány (3,8 helyett, ja, nem ér Bajnaiékra kenni, mert ezt a fideszes tervet kiröhögte az EU is-, "
A tavalyi lesz 4,2, kisfiam a tavalyi!
A 3,8-at bajnaiék irányozták elő. vagyi a 3,8-at, mint bajnai-tervet hogya röhöghette ki az eu, mint fideszes terv?

"hogy 500 milliárd forintot menekített ki a lakosság külföldre,"

Millió, kisfiam, millió. de az sem igaz.

"hogy időarányosan 63.000-rel kevesebb munkahely jött létre"

A 10 év 1 millió munkahely nem lin. függvény.

"Ott jelentős az ipari termelés növekedése"

nálunk a legutóbbi adat 11,8% volt pluszban.

Ezek egy része nem tény, hanem lázálom, meg szerintem. Meer a vagy fizeti vagy menekül az mégis miféle tény? Mert ha azt írod, hogy 100 ezer manyupos menekült nyugatra az tény lenne, ha igaz lenne.

A többi hülyeséged nem érdekel.

Alikam 2011.03.24. 12:51:47

@ökörpöröly: nem csak a pénzről kéne ennek szólnia. Ha kimész akkor az életmódváltást jelent. Abban pedig nem csak a fizetésről meg a juttatásokról van szó.

Ennyire fontos a pénz, hogy itthon van egy normális egzisztenciája de képes több évnyi szenvedést magára vállalni kint, hogy hátha 2x, 3x többet kapna 10 év után?

Hát ez nekem furcsa gondolkodásmód.

borovi 2011.03.24. 12:54:35

Haza ne gyertek!!! Én is a menekülésen dolgozom!

Alikam 2011.03.24. 12:57:23

@borovi: mert? Te sem találsz munkát 6 diplomával és 8 beszélt nyelvvel?:)

Zedder 2011.03.24. 12:59:14

@Alikam: Köszönöm a reakciód. Sok olyan dologra világítasz rá, ami szerencsére megfordult már a fejemben.:) Természetesen ezek fontosak, mindenkinek át kell gondolnia.

"2-3 év alatt kezdőpozícióból?"

Ez egy kulcskérdés. Nyilván NEM kezdőpozícióból. Miért is vágnék bele a nagyvilágba egy kezdőpozival, ahol kb. 10 éve tartottam idehaza? Megvan a szakmai tapasztalatom, szerencsére eléggé univerzális a munkám (mérnök vagyok), multi cégnél dolgozom most is, talán még cégcsoporton belül is tudnék mozogni. A konkrét megvalósítás még hátravan, egyelőre ott vagyok, hogy tervezgetek!

"kapásból 5 év a munkavállalási vízum megszerzése."

Az ún. "skilled worker" mindenhol keresett, és azt hiszem nagyképűség nélkül mondhatom, hogy beleillek a kategóriába. Persze lassan döntenem kellene, mert bizonyos országoknál pontrendszer van, ahol az életkor (negatívan) is számít, és 30 felett se leszek már fiatalabb.:)

Az életmódváltásról... Hát, dolgoztam már elég sok országban kiküldetések során, azt hiszem meg tudnám szokni... Tudod, nálam is megvan az "érzés" a repülő ablakából. Csakhogy nálam nem pozitív az az érzés.:(

ökörpöröly 2011.03.24. 13:00:33

@ursus artos: A tavalyi, de még nem végleges az adat, tehát számolják.
Hol röhögték ki? Tudod, a csontvázas esetnél, amikor is a FIDESZ shortolók azt kiabálták, hogy sokkal magasabb az államháztartási hiány, mint amit bevallottak Oszkóék. Nem emlékszel, fideszbirka?:)
Az 500 milliárdos magyar pénzkimenekítést az elemzők a külföldi szervezetek adták, csak Ausztriába 1 milliárd eurót mentett ki a lakosság.
Tudod, ez követhető, ugyanis az EU-s szabályzások miatt az EU államokban -és egyéb államokban, például Svájc- elhelyezett betétek után a forrásadó egy részét át kell utalni annak az államnak, melynek az állampolgára EU tagállamban helyezett el pénzügyi megtakarítást. Ez Ausztriában és Svájcban nem nevesítenek, csak a forrásadó megfelelő részét utalják át. Tehát bizonyos területekre elhelyezett befektetések aránya pontosan számon tartható. Mondjuk a Szingapúrban, Hong-Kongban, egyéb helyeken elhelyezett betéteknél már neccesebb a dolog, ahogy offshore számlák esetében is.
Ja, nem lineáris. Csak valahogy Csehországban és Észtországban jelentősen csökken a munkanélküliség.:) Ennek mi lehet oka?:) Te, ostoba fideszbirka!:)
11,8 % a nagy visszaesés után hihetetlenül csekély, Észtországban 35% feletti volt. Ráadásul a többi szektorunk is gyengébb. Az építőipar haldoklik, a banki és biztosítói nyereségek a mélyben vannak, soroljam még?
Menjél vissza kapálni, szart hordani, mert máshoz hülye vagy!:)

moesko 2011.03.24. 13:01:31

hmm. én külföldön élek fél éve, igaz nem a klasszikus emigráns formában, hanem önkéntesként egy meghatározott időtartamra. ettől függetlenül, ha nagyon akarnék, maradhatnék. egyébként észak-európai, sokszor példaként emlegetett országról van szó.

ez a 10 pont, illetve inkább akik és ahogyan megfogalmazták, meg az ilyesmik keltik bennem azt az érzést, hogy tényleg el kell tűnni otthonról, az ilyesmiktől függetlenül viszont szeretnék hazamenni, és otthon megpróbálni (elég fiatal vagyok még). ha nem megy, és jobb lehetőség jön máshonnan, nem fogok hezitálni, hogy költözzek-e, de nagyon nagy csúsztatás A Külföld mindenekfölötti magasztalása. lehet, hogy sok dolog jobb, de máshol is vannak hülyék. és előbb-utóbb összehoz velük a sors. máshol is megpróbálnak majd keresztbe tenni. máshol is vannak hataloméhes ribancok: )

szóval ha reménytelen a helyzet otthon, tessék megpróbálni. lehet, hogy bejön. engem viszont ráébresztett ez a fél év, h lehet, h pár dolog jobb itt, azért otthon is vannak olyan értékeink, amik nagyon hiányoznának hosszútávon.. és tudjátokmit? lehet h büdösbunkómocskosparasztmagyar, én mégis milliószor éreztem úgy A Nagy Nyugat Csodálatos Szülöttei mellett, hogy nem nekem kell szégyenkeznem.

tessék megpróbálni, de ne mondjuk már, hogy mindenáron jobb máshol.

Nincs találat 2011.03.24. 13:05:06

@ursus artos:

A lényeg barátom, hogy Te boldog vagy. Van most állás a földrajzi név bizottságban.
Adhatsz új neveket:
Viktor seggéből húztak ki tér
KDNP, Isten, haza körút
meg ilyesmi.Esetleg egy Lázár mesekönyv a gyerekeknek? Nem, nem Ervin.
Remélem egyszerűen éhen döglesz pár éven belül. Itthon.

borovi 2011.03.24. 13:09:09

@Alikam: Én nem állok be szalag mellé 14 órában, 3 műszakban bruttó 80 ezerért, mint te. És valóban, mivel diplomám is van, nyelveket is beszélek, vannak kinti lehetőségeim.

ökörpöröly 2011.03.24. 13:12:30

@Nincs találat: Ez egy büdös fideszbolsevik, aki keresztalakút szarik, hogy ezzel is adózzon a FIDESZ-KDNP klerikális, álnemzeti rezsimje előtt!:)
Igazi bunkó, magyar tirpák, egyenesen a magyar ugarról!:) Álmodozik, hisz, csápol, imád!:P
A diktátorok álma, ez a birka fideszsöpredék az, aki pár szép szóval és dicsérettel ki van elégítve. Elég nekik, ha a trágyadombon van egy 3 színű rongy, egy keresztalakú szar, akkor már nemzetieknek és hazafiaknak való helynek hiszik azt!:) Mondhatnám szellemileg, értékrendileg igénytelenek!:) FIDESZBIRKÁK!:P

Alikam 2011.03.24. 13:12:57

@Zedder: te döntésed. Én is voltam kiküldetéseken de ég és föld a különbség, hogy kimész egy-két hétre, hónapra, meg, hogy életvitelszerűen ott élsz, de hát ez egyértelmű. Végülis az önmegvalósítás kell hogy legyen ennek az egésznek a mozgatórúgója.
Hidd el, aki csak a pénzre hajt, azt előbb vagy utóbb, de biztos, hogy keserű tapasztalatok fogják érni, és nem feltétlenül a pénztárcájánál fogva.

külföldi bankszámla · http://www.kulfoldibankszamla.info/ 2011.03.24. 13:14:07

@ökörpöröly: bárhol helyezel el külföldön bankbetétet az offshore. Csak azokból az országokból kapja vissza a magyar állam az EU megtakarítási kamatadót, amelyekre az EU rá tudja kényszeríteni az akaratát. Ez 2008-ban Kovács komisszár dolga lett volna (mármint a zsarolás folytatása a kis országokkal szemben), de az ámerikaiak saját érdekeik miatt nem hagyták. Ja, most valami Orbán nevű rebellis megy szembe a történettel. Egyébként Szingapúr/Hongkong irányban talán ha 50 magyar bankszámla lehet (svájci bankok fiókjaiban), mondjuk biztosan több pénzzel, mint amit az emberek Ausztriába menekítettek.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.03.24. 13:15:54

@csoko20: Ál(l)ásfoglalást semiképen, max. álásfoglalást, miután a Nemzeti For a dalom a ketős másalhangzókat törölte az magyar nyelvből kinlétetek alat! Tiszteletel: akivagyok

Bert Sels 2011.03.24. 13:15:59

amsterdam???? LOL 5 evig eltem ott a nihilbe... SOHA tobbet....oda se

Alikam 2011.03.24. 13:17:07

@borovi: utoljára gimnazista koromban voltam szalag mellett 3 műszakban. Nem szégyellem. Mondjuk azt a munkát is el kellett valakinek végeznie, nekem pedig akkor nagyon is jól jött a pénz. Meg tapasztalat, aki nem végzett soha szar munkát az nem fogja tudni értékelni a jót.

ursus artos 2011.03.24. 13:17:32

@ökörpöröly: ide figyelj te agyatlan!
Te barom. A tavalyi hiánycélt oszkóék határozták meg. Erre jött a kormányváltás, meg az adk, hogy tartható legyen a 3,8. Azt mondod, hogy ezt a 3,8-at röhögték ki az eu-ban? Olyan hülye vagy, hogy a Holdra kéne téged kilőni! Te barom, pont azért volt a bankadó, hogy az oszkó-féle 3,8-at lehessen tartani!!!!!!! És mint kiderült azzal sem lehetett. Akkor a bankadó nélkül mennyi lenne te ostoba! 7-8%!
tehát, akkor mit röhögött ki az eu?
Ide figyelj te iskolázatlan marha! Még mielőtt fröcsögnél meg nagyképűen itt bárkit is kioktatnák, tanulj meg olvasni, de leginkább azt értelmezni amit leírtál, te majom.

" hogy különadókkal is 4,2 lesz az államháztartási hiány (3,8 helyett, ja, nem ér Bajnaiékra kenni, mert ezt a fideszes tervet kiröhögte az EU is-, "

Hülyeúr!!!!! a 3,8-at a bajnai kormány tervezte!!!

Viszont jó lenne, ha a lakosságnak lenne 1 milliárd euró megtakarítása!
Pont az a baj, hogy nincs. (Egy milliárd az 10 a kilencediken, te kevered a 10 a hatodikonnal, a te korosztályodnál ez nép betegség!)

Ja és húzzál ki külföldre szolgának: csak arra vagy jó te arrogáns barom.

csoko20 2011.03.24. 13:18:10

A nyugati államok is támogatják a Magyarországra történő utazást. Egész pontosan túlélő kalandtúrákat szerveznek:

Állítólag Bear Grylls nem merte vállalni.....

ökörpöröly 2011.03.24. 13:18:41

ROGÁN ADATTOLVAJ ÉS EGYÉB TOLVAJ ANTAL elszólta magát, jövőre választásokat írnak ki!:) Remélem, addigra felébrednek azok, akik I. Cigány Kadhafi rezsimjében hisznek! Bár mondjuk a I. Cigány Kadhafi rezsimje már elvesztette szavazói 30%-át decembertől. Remélem, addig felébrednek az elvakított fideszbirkák is!

ursus artos 2011.03.24. 13:19:38

@Nincs találat: "Remélem egyszerűen éhen döglesz pár éven belül. Itthon."
Igazi jó magyar ember vagy.

sterimar 2011.03.24. 13:21:34

@ökörpöröly: "A "hiszek", mert fideszbirka vagyok, az nem szakmai érv. :)"

Ellenben I. Kadhafi kancigány az az.

oscar dirlewanger 2011.03.24. 13:26:00

ha innen megtehetné mindenki, hogy elhuz, csak bayer zsolt maradna, basszam a zsirós sváb nyakát eggy szeneslapáttal, tömjén zsola, a csuticigány, meg makovcz imre...

Karbel 2011.03.24. 13:27:25

@Alikam: Sok esetben szerintem éppen nem (vagy nem csak) a pénzhiány az, ami a fiatal jó szakembereket (és tévedés ne essék ilyenek vannak bőven)külföldre hajt. Sok esetben a megbecsülés is hiányzik. Nálunk valahogy sokkal gyakoribb a fogjuk meg és vigyed történet. Hiába dolgozik sokat a fiatal, maximum vállveregetést kap, vagy azt sem. Külföldön egy kicsit korrektebbül mennek a dolgok, aki dolgozik, az kap érte megbecsülést,és nem a "főnök", aki elfelejtette, hogy ki is csinálta meg.

HaCS 2011.03.24. 13:28:09

@ursus artos:

Volt a magyar lakosságnak még 12 milliárd Euro megtakarítása is (mielőtt elkezded, igen 10 a kilencediken). Az a baj, hogy már nincs. Huss, elvitte a cica.

Egyébként azért 1 milliárd Euró megtakarítás sztem. van. Jó embereknek, jó helyen. A Lázár Jani biztos többet tudna mesélni a svájci bankbetétekről.

baliquez 2011.03.24. 13:28:25

Önmagában szánnivaló minden olyan csoportosulás aminek még a nevében is benne van hogy képzelt barátokban hisznek, de mindezt megtetézni még azzal hogy a cigánydiktátor csicskapártja is, na az már valami.

Egyedül a KDNP puszta kormányzati léte is bőven elegendő ok arra hogy mindenki aki teheti sikítva meneküljön ebből a szerencsétlen, meggyalázott országból, ahol még olyan zombik is akadnak bőséggel akik tapsikolnak a diktatúrának.

Az egész történelmünk szégyene az ami most folyik, és ez alatt nem azt értem amit fideszék művelnek, hanem az a szégyen hogy hagyjuk.

csoko20 2011.03.24. 13:31:01

@sterimar: Legalább olyan jó érv, mint a túró rudi a hazatelepüléshez :-D

ökörpöröly 2011.03.24. 13:31:02

@sterimar: Az I. Cigány Kadhafi az nem érv, az rendszertani besorolás!:) @ursus artos: Szövegértelmezésed egyes, leülhetsz! Pont az olyan funkcionális analfabétákra vadászik I. Cigány Szaddam, mint te!:) Akár Köztársasági Elnök is lehetsz!:) Nehogy okosodj, nehogy legyen önálló véleményed, mert azok ki vannak zárva!:)

Töltsd ki ezt a gyorstesztet:

a.) mit jelent az abszolútum és az abszolutórium szó?
b.) Hogy írod helyesen...?
- álamfő
- snittpál
- állomfő
- álammfoe
c.) Van-e Jézuska?
d.) Ki a magyar történelem leghíresebb alakja (Alcsútdoboz környékéről származik)
e.) Kielégítenél orálisan és análisan egy katolikus papot?

NewWay 2011.03.24. 13:31:22

@kisa:
"a cigányok meg nem kapnak munkát: egyszerűen nem veszik fel őket, még azt se, aki akarna dolgozni. "

A 800 ezer állami munkahely közül hányat töltenek be cigányok?

Könnyű pofázni, hogy nem kapnak munkát, de az állam is igazán példát mutathatott volna az elmúlt 10-20 évben!

ursus artos 2011.03.24. 13:35:36

@ökörpöröly: öreg, értem én hogy szar beismerni hogy hülyeségeket írsz, mert most baloldalinak meg diktatúrát kiálltani a menő, de ettől még hülye vagy.
Kérdezhetsz még, csak egyet válaszolj meg: a 3,8% kvts-i hiányt ki célozta a ktv. tv. benyújtásakor?

vizibicikli 2011.03.24. 13:37:06

@ursus artos: Maslow skála egy ezer éves dolog és már nem annyira elfogadott (nagyrészt a túlságosan leegyszerűsített volta miatt):)
Ha abból indulunk ki, hogy mit sikerült ennek a népnek összehoznia az elmúlt 20 év alatt és milyen színvonal is található itt meg... hát... Nekem egy angliai kocsmai beszélgetés ezerszer magasabb,mint a félművelt bunkókat hallgatni itt,akik ezredszerre se értik meg, hogy hogy működik a világ.

ursus artos 2011.03.24. 13:38:46

@ökörpöröly: "Töltsd ki ezt a gyorstesztet:"
Buzikám!
Ha a helyesíráson évődsz, akkor legközelebb a felsorolások esetében:
a.) és b.) stb. helyett a) és b) stb írandó!
Tudom, nem jelentős hiba, de ha már gúnyolódunk, akkor tegyük azt pontosan!

Alikam 2011.03.24. 13:39:50

@Karbel: bizonyára sok differencia van aközött, hogy itthon dolgozol külföldi cégnek, vagy az anyaországban, de én úgy vettem észre, hogy pont a külföldiektől nem kap megbecsülést a jó munkásember. Onnan inkább a kulimelós életérzés jön át.

Szerintem teljesen cég és főnökfüggő, hogy mennyi megbecsülésre számíthatsz, az viszont való igaz, ilyen célokért már inkább érdemesebb még ha nem is logikusabb külföldre menni.

oscar dirlewanger 2011.03.24. 13:41:49

@ursus artos: a "nácik" már jobban utálják ám a csutit, mint a balosok!!!!

amugy holnap hajrá hollandia!!nehogy már jól érezze magát a xcsuti a diszpáholyban!!!!

ökörpöröly 2011.03.24. 13:42:50

@ursus artos: A 3,8-as hiánycélt a Bajnai-kormány célozta meg -egyeztetve az EU-val és az IMF-fel-, ez tartható is volt. Te tényleg nem tudsz olvasni?

ursus artos 2011.03.24. 13:43:54

@HaCS: "Az a baj, hogy már nincs. Huss, elvitte a cica."
Hát igen! Ezért volt a nagy nyüszítés. Mert ugye a piacokról hiányzik az a 12 milliárd, amivel lehetne sáfárkodni.
(A fenti sorok burkolt zsidózást jelentenek.)

ursus artos 2011.03.24. 13:45:31

@ökörpöröly: tartható volt???????? Akkor a bankadóval hogyan lesz 4,2%???
Miért nem tartható? Miért? Miért? Miért?

ursus artos 2011.03.24. 13:46:41

@ökörpöröly: "Te tényleg nem tudsz olvasni?"
vs.
"3,8 helyett, ja, nem ér Bajnaiékra kenni, mert ezt a fideszes tervet kiröhögte az EU is"

Te tényleg nem érted amit írsz????

ursus artos 2011.03.24. 13:47:53

@oscar dirlewanger: "amugy holnap hajrá hollandia!!nehogy már jól érezze magát a xcsuti a diszpáholyban!!!!"
Így van. Inkább vesszen a haza! Igaz magyar 2.0.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2011.03.24. 13:48:34

Külföldön pl. kutatóként azért volt jó, mert nem kellett az energiáim 90%-át tanszéki-intézményi csatározásokra, helyezkedésre, fúrásra-faragásra, stb. fecsérelni. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem voltak csatározások, mert külföldön is emberek élnek, akik pozíciót, hatalmat, pénzt akarnak. Csak épp ha nem akartál benne részt venni, akkor békén hagytak.
Az egész nyugati berendezkedésben ez a legjobb. Hogy békén hagynak, mind hivatali, mind magánéleti vonalon. Épp ezért jöttünk haza, hiányzott már egy kis izgalom (:

ökörpöröly 2011.03.24. 13:48:54

@ursus artos: Buzi vagy te!:) Te jársz a homo- és pedopapokban gyönyörködni!:) Stb. vagy stb.:)

"280. A rövidítésekhez, jelekhez stb. a toldalékokat kötőjellel kapcsoljuk."

Ez a Magyar Tudományos Akadémia,
"A magyar helyesírás szabályai" szabályai kiadványból van. Talán ők is rosszul használják?:D
Átírjátok a nyelvet is snittpál miatt?:) FIDESZBIRKA!:)

ökörpöröly 2011.03.24. 13:50:35

@ursus artos: Nagyon egyszerű, nézd meg, az illeték és adóváltozásokat, melyek a 2010-ben léptek életbe!:)

HaCS 2011.03.24. 13:51:55

@ursus artos:

Húha!

Nem szívesen kezdek vitába ha burkolt zsidózásba szaladunk, de amit te sáfárkodás néven említesz, az befektetések, beruházások anyagi finanszírozását jelenti a jövőbeni haszon reményében.
Ezt a fogalmat pedig úgy ismerjük, mint a gazdaság felpörgetése. (tekintve, hogy törvényileg pontosan szabályozott volt, hogy mely részét mibe fektethették)

A piacokról valóban hiányzik, hiányozni fog az a 12 Mrd Euro.

ökörpöröly 2011.03.24. 13:55:41

@ursus artos: Elmondom, hogy egy fideszbirka is megérthesse.
3,8 %-os államháztartási hiánycél, Bajnai-kormány, EU, IMF egyetértésével eltervezve.
A FIDESZ-KDNP kitalálta, hogy ezt nem lehet tartani a költségvetés szerint, sőt, az ő "gazdaságélénkítő" terveik miatt 6-7%-ot szerettek volna elérni.
Az EU azt mondta, nem lehet, tartani kell a 3,8-as hiánycélt.
Ekkor elkezdték szajkózni, hogy az gazdaságélénkítő -elvonáscsökkentés, osztogatás- terveik ellenére is 6-7%-os lett volna a hiány, mert eltervezték a költségvetést Bajnaiék.
Erre azt mondta az EU, hogy nem tervezték el, tartható a hiánycél a Bajnai-kormány költségvetése szerint.
A FIDESZ megváltoztatta 2010-re az adó- és illetékszabályokat, pénzeket csoportosított át stb., ezért több lett a hiány. Röviden ennyi! Érthető volt, fideszbirka?:)

ursus artos 2011.03.24. 13:59:45

@ökörpöröly: ""280. A rövidítésekhez, jelekhez stb. a toldalékokat kötőjellel kapcsoljuk."

Látod mennyire hülye vagy. nem azt citálod ide amiről szó van.
Emlékeztetlek: a kifogásom az a.) és b.)... ellen volt, mert helyesen: a), b), tehát pont nélkül!
Jómagam nem szoktam másokat a helyesírásuk miatt megszólni, de a te esetedben kellett, mert azon poénkodtál. Amit lehet, persze, de akkor legalább te ne csinálj benne hibát.
(Gondolom még most sem érted.)

ökörpöröly 2011.03.24. 14:04:05

@ursus artos: "a.) és b.) stb. helyett a) és b) stb írandó" félreértettük egymást, de, jé, hogy is írtad az stb-t?:D Magadon kezd az ilyen szintű kritikát!:) Mondjuk ez azért nem az "álamfő" szintje!:) Az, hogy valaki hogy "sorolja", az lényegtelen.:)

mizrolist 2011.03.24. 14:05:34

@ursus artos: "[Magyarországnak] Van jövője, de ehhez a régi dogmákat meg kell semmisíteni."

Ja. csak épp ezeket a régi dogmákat a legerősebben a KDNP, az MSZP, a Fidesz és a Jobbik képviseli. Amint ezekre atomot dobtak, megfontolandó a dolog, addig nem.

ökörpöröly 2011.03.24. 14:05:55

Akkor is ciki a 13 évig kommunista miniszterhelyettes, bolsevik, funkcionális analfabéta KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKÖD!:D
Nem az elütésekkel kellene foglalkoznod, hanem a szarvashibákkal!:)

ursus artos 2011.03.24. 14:07:55

@ökörpöröly: mégegyszer mondom, alapjában véve nem szoktam más helyesírásába belekötni, de te pont azon poénkodtál, miközben helytelenül írtál!
És az, hogy valaki hogyan "sorolja" egyáltalán nem lényegtelen, pláne akkor, ha más helyesírását krtitizálja!

randomuser1 2011.03.24. 14:08:01

@namitirok: hát, ez olyan nemzetségi gyüjtőnév, olyan mint a gábor-cigány erdélyben.
de van szeménynév is, Vaníliaaroma, ő Vazelin édes testvére és igen büszke a származására :)

ökörpöröly 2011.03.24. 14:08:45

@ursus artos: Amúgy ne ezen lovagolj, hanem égjen a pofád a 13 évig kommunista miniszterhelyettes, funkcionális analfabéta elnöködön, illetve I. Cigány Kadhafi eddigi rémuralmán!:) Ne terelj, fideszbirka!:) A gazdasági tényekre reflektálhatnál!:) Szorul a hurok, te, büdös fideszpatkány?:)

ursus artos 2011.03.24. 14:09:35

@ökörpöröly: nekem inkább az ciki, hogy leállok veled vitatkozni.

egygrafikus 2011.03.24. 14:09:42

Én sajnos hazajöttem - igaz még a nyolcvanas évek vége felé - Hollandiából, azóta is bánom. A lányom jövôre megy egyetemre, minden erômmel azon dolgozok, hogy külföldre járjon és ne is jöjjön onnan haza.

ökörpöröly 2011.03.24. 14:10:48

@ursus artos: Te hülye, most másoltam be, hogy te is helytelenül írtál, ráadásul nem "sorolást"!:)
Politizáljunk, fideszpatkány!:) NE TERELJ! Akkor az "álamfő" milyen ciki, ha ebbe kötsz bele?:) Hm?:) Mit üzensz snittpalinak?:D Őt tartod még az "álamfődnek"?:D Te, fideszbirka!:)

mizrolist 2011.03.24. 14:12:08

@ursus artos: mert pl. a kétkulcsos adórendszerről áttértek egy kulcsra, amivel pont a legnagyobb befizetőktől befolyt pénz csökkent le. Nem számoltam utána, ez mekkora hiánynövekedést okozott, de hogy nem kicsit, az biztos.
Viszont a fideszes képviselők garantáltan remekül jártak vele.

ökörpöröly 2011.03.24. 14:12:11

@egygrafikus: Nagyon helyes! Kellene csinálni kint egy "országot" a normális magyaroknak, akik végre kultúrállamban akarnak élni, betartva az európai értékrendet, kulturális normákat!

ökörpöröly 2011.03.24. 14:12:52

Na, jól legyetek!:) Üssétek a fideszbirkákat! :P

ursus artos 2011.03.24. 14:13:33

@ökörpöröly: basszad meg az anyádat! Muszáj hosszasan magyarázni neked valamit, ha egyszerűen nem érted meg! Ha neked az lovaglás, akkor jól van. Egyébként legközelebb próbáld megérteni elsőre és akkor nem kell ennyi kört futtatni.
Egyébként meg a kurva anyádat fideszbirkázol itt te paraszt. Közben meg várod a válaszaimat. Innen is látszik milyen sötét vagy. Ja. Az elmúlt húsz év oktatásának remeke. Te majom - hogy verd anyádba - ha valakitől választ vársz, akkor az egyéb jelzőidet tartsd meg magadnak.

ursus artos 2011.03.24. 14:14:40

@mizrolist: "számoltam utána ...de hogy nem kicsit, az biztos."
Ja!!! Akkor biztos.

AzHofi 2011.03.24. 14:23:24

zugfirkász, írjál már inkább holland blogokba, fikkantsál ottan, de nekem itt ne meséld már el, hogy én hogy éljek, és neked milyen jó, mert buzik közt élhetsz...

mizrolist 2011.03.24. 14:30:54

@ursus artos: a kiesés százmilliárdos nagyságrendű, ezzel kb. minden közgazdász egyetért. Annak nem számoltam utána, GDP-ben mekkora lehet az összeg.

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2011.03.24. 14:31:38

@nevetőharmadik: Például a medikusok röghöz kötése. Nem csodálkoznék, ha az adós-medikus fogalma is bejönne, aki nem változtathat szabadon lakhelyet. Kb mint az '50-es években. Kijelölnek lakhelyet és passz. Ha elhagyja bebörtönzik.

Augustin 2011.03.24. 14:45:59

Sokan pofára fognak esni, akik kijönnek és folyton szidják Magyarországot. Rengeteg itt is a diplomás munkanélküli, és legszívesebben a hiányszakmával rendelkezőket látják. Olyan szempontból megéri, hogy az embernek ad némi önbizalmat, hogy beilleszkedik egy idegen világba, megtanulja a nyelvet, keres némi pénzt...etc, de aki képzettség nélküli kétkezinek jön, az itt is vergődni fog, mert nem sokkal jobb, mint otthon. Szerintem jöjjön, aki orvos, vagy kurvajó abban, amit csinál, vagy jöjjön, aki reménytelenül csóró és tanulatlan, de az átlagemberek maradjanak a popsijukon, mert nemegy közgazdászt, mérnököt, pszichológust...etc láttam, akiknek reménytelen az elhelyezkedés.

belaneni 2011.03.24. 15:02:40

8.pont Mondok. Oroszország. Inkább a magyar trappista sajttal büszkélkedjünk, az egyedülálló. (A sok Hollandiában élő magyar már csomagol is)

Shinigami Daiko 2011.03.24. 15:25:24

"dizájnja a dédnagymamám tévéjén lévő terítő és egy CBA saját márkás füstölt kolbász címkéjének szerelemgyermeke"

majdnem kiköptem a kaján (csülkösbab,mi más) a röhögéstől LOL

oscar dirlewanger 2011.03.24. 15:25:42

@AzHofi:" buzik között élhet"..nem hinném, hogy a blogger keresztény papok közt tölti az életét....muhahahaaa

AzHofi 2011.03.24. 15:30:56

@oscar dirlewanger: én ezt értem, ő döntése volt, senki egy rossz szót sem szólt érte, de akkor most nem kell visszagaluskázni meg pörköltezni, hogy itt minden milyen szar. Majd akinek nem tetszik az elmegy, és elvárom tőle hogy akkor ehhez tartsa magát, ne vakkantson vissza-vissza mint a sunyi kóborkutya, én meg itt maradok, és ez meg az én döntésem.

HaCS 2011.03.24. 15:32:00

@Augustin:

Egy hely, ahol a közgazdász, mérnök, pszichológus az átlagember?
Már csak ezért is mennék. :)

sapiens 2011.03.24. 15:44:43

A javítás is rossz. Helyesen: január 1-jétől.

Shinigami Daiko 2011.03.24. 15:45:29

@moesko: "büdösbunkómocskosparasztmagyar, én mégis milliószor éreztem úgy A Nagy Nyugat Csodálatos Szülöttei mellett"
na ez az egyik legnagyobb félrevezetés minden oldalról.
Szerény tapasztalataim szerint a magyar szakember semmiben sem marad el bármilyen nyugati társa mögött. Kivéve: a munkakultúrát, a fegyelmet, stb. Amit "itthon" a túrórudis pörkölt mellet nem lehetett elsajátítani. De aki akarta, ebben is percek alatt megtalálta a helyét.

Zsencike 2011.03.24. 15:55:47

Ifjúság és már nem annyira fiatalok figyelem!! Tegnap olvastam , talán az Indexen, hogy állami divattervezői pályázatot írnak ki, mert vissza akarják hozni a divatba a a hagyományos magyar elemeket. Gondolom magyar-ruha, mente, matyó és kalocsai mintájú hímzett pruszlikok stb. Úgyhogy aki magyar ezután nem hord majd csőnadrágot,topot,miniszoknyát, csak akkor ha azokat a ládafiában talált, dédi gyártotta fehérítetlen lenvászonból készítette az egymillió új munkahely gazdája (varrónő pl.)

tomwar 2011.03.24. 16:00:40

A hianycelt azert bukta a Fidesz, mert nem ert a matekhoz MGy.
Csokkentettek a tarsasagi adot, eltoroltek egy csomo illeteket, stb.
Lehet, hogy amugy se konnyen jott volna ossze, de igy semmikepp. A kulonadok es a MANYUP eliranyitasa a sajat hulyesegk fedezesere kellett elsosorben, ahogy az SZJA adocsokkentes altal generalt hianyt is potolni kell...

Nem duborgunk. Az ipari termeles novekedese egy dolog, a GDP hany szazalekat adja? Hm? A szolgaltatoipar doglodik, az epitoipar romokban, a bankszektor nem hitelez gyakorlatilag, es a mezogazdasagunk pedig halott.
Amit itt egyesek duborgesnek hallanak, az a halotti menet doppergese....sajnos...

ursus artos 2011.03.24. 16:07:03

@tomwar: a dübörgés 2006-ban hallatszott.

ursus artos 2011.03.24. 16:09:27

@tomwar: a dübörgés 2006-ban hallatszott.

tomwar 2011.03.24. 16:09:32

@ursus artos:
Errol a 2006-os sirankozasrol mar nem tudnal leszokni?
Ja, egy tank duborgott 5 percig. Es?

www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2012.html

czinezine 2011.03.24. 16:31:06

ő hazajött!
:)
szerencsére
igaza van!
:)

ennyi
:))
helyzet.tv/index.php?mod=video&id=335

Kandabula 2011.03.24. 16:56:06

De a legfőbb érv, hogy ezekkel az okos fiatalemberekkel beszélheted meg, hogy miért vagy munkanélküli, miért kell hónapokat várni egy-egy kivizsgálásra, miért lopják el a cuccaidat a kórteremből, miért drágább egy kiló paprika és paradicsom, mint a sárgadinnye, miért külföldön valósulnak meg a magyar találmányok, mitől mennek sorra tönkre a kényszervállalkozók, kik miatt nem lehet a meccsre járásból kellemes családi programot kerekíteni, stb. stb. Pedig a Túró Rudi mellett megemlíthették volna a mákosrétest, a palacsintát és a lángost is, mint a néptudat, a nemzetazonosság és rózsaszín jövőkép anyahajóit.

Kandabula 2011.03.24. 16:57:46

És apropó: miért élnek elnökünk gyerekei külföldön?

mrbean 2011.03.24. 17:13:27

Gratulálok Uraim!

Megvan a 11. pont!A kommentek végigolvasása ráébresztett ismét miért is ebben az országban a legnagyszerűbb élni!!!Mert itt, az összes olyan adatot amiből talán le lehetne mérni, hogy is áll csepp tyúkxaros kis országunk, mindig lehet úgy magyarázni és olyan oldalról nézni amiből nem látszik semmi! Ez az ország melynek történelmét oly büszkén citáljuk elő nyugatabbra élőknek, kik nem értik, hogy 20 évvel a büdösrohadkommunista elnyomás alól szabadulva, még mindig olyan alpári balkáni szinvonalon állunk, ahol szinte sportot űznek abból hogy kicsinálják azokat az embereket akik vinnék előre az ország szekerét!!!
11 hónap, ennyit töltöttem kint, és már a bőrt lemarom magamról hogy ismét kint lehessek...miért? Mert ha munkát vállalok azonnal fizetik utánam a járulékokat, az adóhivatallal kb 10 perc az ügyintézés még akkor is ha nagyobb összeg jár vissza nekem:) a bankomban tényleg semmit nem fizetek a pénzem használatért, ha kocsim van nem próbálnak meg levadászni gyorshajtással, és a befizetett adómból tényleg épül út, iskola, infrastruktúra.Ezzel szemben itthon?Oldalakat lehetne írni mi nincs meg ebből, de még ha levisszük az elvárásokat akkor sem sokat találunk.Lehet igazmagyar 2.0-ni de akkor is inkább kint fogom a rabszolgamunkát végezni, és ezzel a nyugatot gyarapítani, mert sajnos a Szent Korona látványától én sajnos nem lakom jól!

janikahhh (törölt) 2011.03.24. 17:13:51

@Kandabula: Hát mert Mo eljutott arra a pontra, hogy az apjukat nevezte ki elnöknek. És mivel a gyerekei, jól ismerik, és köszönik szépen, de nem kérnek olyan országból, ahol az apjuk az k.e. ;)

Kandabula 2011.03.24. 19:45:06

Tisztelt KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség: miért élnek Elnökünk gyermekei külföldön? Miféle példát mutatnak? Várom válaszukat!

Peter T. Sinclare 2011.03.24. 20:32:11

Azt már kérdezték, hogy hány tízmillióba kerülhetett ez a drupalos oldal?

bean 2011.03.24. 23:21:02

Az hogy fel merik említeni az egészségügyet és az étkezést, az egyértelműen azt bizonyítja hogy nem ebben a világban élnek.

Én Kanadában élek. Nincs kolbászból a kerítés. Viszont aki tisztességesen dolgozik az nem megnyomorodik hanem megél. Akinek sikerül azt nem utálják hanem gratulálnak neki. A kisebbségeket nem félemlítik meg feketeruhás menetelők. Hogy valaki meleg-e vagy sem az az ő dolga. Aki nem így gondolja és ezt tettel fejezi ki, az megkapja a hate crime-ért a maga büntetését, és az nem kevés. Béke van és nyugalom.

de2 2011.03.24. 23:38:59

@borzash: Igen, pontosan ez történt. De amikor ezt írtad, akkorra már észrevettem: www.gyerehaza.org/node/123#comment-86 (lásd önkomment, a harmadik, tegnap 22.31)

de2 2011.03.24. 23:44:50

@sapiens: Igen, valóban, erre már délelőtt is felhvta valaki a figyelmem, meg is válaszoltam: presszarium.blogspot.com/2011/03/tizenegyedik-erv.html (a 9., ill. 10. komment)

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2011.03.25. 11:21:59

@sterimar:

Azért annyira nem alacsony az adókulcs.

1. A 16% a szuperbruttóra értendő, a bruttóra az valójában 2O%.

2. És ez csak az SzJA, mert még nem beszéltünk az EÜ járulékról, a nyugdíjjárulékról, amelyek összesen mintegy 14%ot tesznek ki.

Tehát az alacsony adókulcs 34%.

Hollandiában ezzel szemben
asszem 18 KEURig fizetsz 32% ot
18 K és 54 K között fizetsz 42%ot
54K felett fizetsz 52%ot

( és erre nem rakódnek rá mindenféle trükkös járulékok ).
Az adódból levonhatsz kb 3KEURt általános adókedvezmény és a munkajövedelmeket illeető adókedvezmény miatt.

Kb. 7OK EUR affaktív adókulcsa úgy 38%

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2011.03.25. 11:35:47

@ursus artos:

"3. A politika visszahúzódása a mindennapokból: ezzel mit lehet kezdeni?"

Például azt, hogy ugyanmár ne rúgják ki a Földrajzinév Bizottság tagjait, csak mert a Lisztferihegy helyett Ferihegyet javasolnak.

"4. Az állami költségek drasztikus lefaragása: 250 milliárd zárolás"

Kevés. Nyugdíjköltségeken is kellene valamit faragni. persze ehhez bátorság kellene.

" 5. Normális, reális támogatási és szociális rendszer, nem élősködés a rendszeren: lásd rokisok ellenőrzése"

Kevés.

"6. A támogatandó rendszerek fontossági sorrendje (pl. a foci szerintem hátrább van, de sokkal, mint az egészségügy!): szerinted, de nem baj. Foci kell, mert sport, mozgás és nagy tömegeknek elérhető. "

Nézd, a kérdés úgy vetődik fel, hogy
1. Úgy volt, hogy Szegednek sokáig nem lesz nagy energiás lézere
2. Ezzel szemben Debrecen kapott 16 milliárdot egy rohadt focipályára. És 2o18ig 28o milliárdot akarnak a fociba önteni.

Szerinted miből lesz magas hozzáadott értékű termelés ?
Abból, ha a kutatást, oktatást támogatjuk, oda befektetünk ?
Vagy ha focipályákat épitünk százmilliárdokból ?

és ha nem lesz magas hozzáadott értékű termelés, akkor ugyan miből fog a jólét Magyarországon növekedni ?
A fociból netalántán ?

"8. Kötelességek és jogok az állampolgároknak: lásd készülő alkotmány."

Na, ez a baj, hogy csak az "állampolgároknak", és nem a "politikai elitnek".
Azt hittem, hogy a Fidesz az ilyen makutyi csalásokat ( költségtéritás, állami Audi, stb ) nem tűri meg a sorai között.
Nem vagyok meggyőződve arról, hogy az Alk. megfefelően van szakmailag alőkészitve.
És azért nem vagyok, mert ha tavaly a Költségvetési Tanács elnökét asszem az őstermelők jogállásáról sz. törvény egyik passzusával rúgták ki, akkor ott a törvényhozói szakmai munka nem áll magas szinten. Mindez a "kereszténydemokratákat", p.l. dr. (!) Rétvári Bencét minősíti.

"9. Kiszámíthatóság és belátható életpályák: lásd a kidolgozás alatt lévők: ped., köztisztv, rendőr ... "

Itt nem csak erről van szó, hanem p.l. a szakmai fejlődésről is. Ha a szakma Magyarországon nem áll elég magas szinvonalon, akkkor hogy fejlődjek Magyarországon ? És mi a garancia arra, hogy ezek a törvények 12 évig életben is maradnak ? ( Ugye, az mnyp pont 12 évig élt. )

Nézd, a Fidesz sokkal jobb, mint a kommerek, ez nem kérdés. Más kérdés, hogy ez nem valami nehéz elérni. Sajnos, a Fidesz pont azt a tempót folytatja, amit az mszpben olyan irritálónak találtam. ( P.l. Szijjártó bicskanyitogató arroganciája, Lázár urizálása, cinizmusa, hogy neki csak a 45O LEs autó a "biztonságos", stb )

Azbej Tristan · http://kerdem.blog.hu/ 2011.03.25. 23:52:33

Köszönet a zugfirkásznak és minden alternatív trollmédiumnak az egy nap alatt elért 14.000-es látogatószámunkért. Érkezett többszáz rohasztó, fikázó, sértetten önigazoló komment hozzánk, de ugyanennyi gondolatébresztő, kritikus megjegyzés is. A hírverésnek köszönhetően az eddigi csapathoz további önkéntesek csatlakoztak, akik -talán- tudnak segíteni a hazatérni vágyóknak és részt vesznek abban az ötletelésben, aminek a célja a brain drain mérséklése és megfordítása. A kicsinyes gyúny lepereg, mert ez egy jó ügy és érdemes belevágni.

Továbbra is várunk minden támogatót!

Üdv: a gyerehaza.org csapata

Dr. Justice · http://dotkom.blog.hu 2011.03.26. 01:19:39

@Trisztán: Jó cserkész segít, ahol tud. Vicces kis hóbortos manók vagytok ám ti, ne hagyjátok abba a hülyeséget. És egy pillanatig ne gondolkodjatok, nehogy valami értelmes ötlet is kicsusszanjon a Túró Rudi meg a magyar időjárás mellé. Sok sikert!

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2011.03.26. 05:12:19

@Trisztán:
"akik -talán- tudnak segíteni a hazatérni vágyóknak és részt vesznek abban az ötletelésben, "

Hááát ... a kétezres évek elején csinált Saphier Regina egy ProjectRetour szervezetet, amely pont ezzel foglalkozott. Találkozott ( akkor ) t.k. Navracsiccsal is, aztán semmi következménye nem lett a dolognak. Ergo : ha a Fidesz akart volna, idáig is tudott volna mit tenni ezügyben ( hiszen ugye Navra a min. eln. helyettes ).

Ha ötletelünk braindrain ügyben, akkor itt egy ötlet ( úgy sem valósul meg belőle semmi, mert a Fidesz nem kiváncsi az alulról jövő ötletekre ) :

Nyugat európai országok úgy hozzák haza állampolgáraikat, hogy adókedvezményt adnak nekik. Hollandiában ez az adókedvezmény 3o%. ( És mielött a Fidesz ezzel olyan kreatív lenne, mint a szerinte 16%os, valójában 2o%os SzJA kulccsal, elárulom, hogy ez a járulékokra is vonatkozik. Tehát ha 3 EURból kedvezmény nélkül megkapna 2 EURt, kedvezménnyel ez 2.33 EUR lesz ).
VEzessétek be ezt az adókedvezményt a külföldről hazatérőknek. Ez ugyanis azon kockázat egy részét kompenzálná, amely azzal jár, hogy az ember Magyarországon dolgozik.

Egyébként semmi nem fog történni. Tudom : anyám Fidesz tag, és amikor ötletekkel állna ( jobban mondva : már csak ÁLLT VOLNA ) elő, a fidesz vezetés lepattintotta őt. Hát gratulálok. ( Ja igen : egyébként pont dr. Rétvári Bencét nyomták le a torkunkon egyéni képviselőnek ... inkább nem kommentálom. )

szybilla 2011.03.26. 11:50:59

Az, hogy a jelen Magyarország társadalmában vannak problémák, nem jelenti azt, hogy máshol minden tökéletes.
Természetesen rengeteg érvet fel lehetne még sorolni hazánk mellett, melyeket a gazdasági-társadalmi viszonyok nem igazán befolyásolnak, ilyen az ország Kárpát-medencei szélsőséges időjárástól óvó fekvése, vagy az, hogy termálvízkészletünk a világon az ötödik legnagyobb. A "Túró Rudi" egy szimbólum, amit képzeletében bármivel helyettesíthet az éppen külföldön tartózkodó magyar egyén. De nem ez a lényeg. Hosszútávon gondolkozva nem is értem a gúnyos kritikákat megfogalmazó Magyarországon élőket, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy az ország demográfiai problémáit megoldjuk, a külföldön élőket (akik feltehetően szaktudással de legalább már nyelvtudással rendelkeznek) hazacsábítsuk. Ráadásul a kezdeményezés nem arról szól, hogy még az orrodat se dugd ki külföldre hanem arról, hogy próbáld meg, legyél kint pár évet, szedd meg magad a megfelelő kiegészítő tudással, és ezzel felvértezve gyere haza. Ez mindannyiunk érdeke, és lehet, hogy a külföldi önmegvalósítás önmagában szép dolog, de a jelenleg nem tökéletes magyar társadalom jobbá tételéhez, fejlődéséhez a gyerehaza .org legalább egy kis szelettel hozzájárul!

währenßhöhleigkeitigchen 2011.03.28. 09:05:08

@Jó Estét: Szekszárdi bikavérről hallottál már?

Jó Estét 2011.03.28. 09:30:41

@währenßhöhleigkeitigchen: arra gondoltam, csak rosszat irtam, sopronban nincs bikaver :)