HTML

zugfirkász

Egy kutyaütő webzsurnaliszta privát hülyeségei - már nem Amszterdamból.

Dr. Justice

00:15 | 03.24.

Magyarország: pörkölt, galuska, Túró Rudi

A rengeteg tipikusan magyar kicsinyességtől átitatott, negatív kommentár ellenére a KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség közös kezdeményezése, a Gyere haza! honlapja, és főleg az azon található 10 érv Magyarország mellett nagyon a szívembe talált. Azt hiszem, épp a célcsoportba való vagyok: külföldön élő, több diplomás, fiatal értelmiségi. Bizony, olvasva a pontokat, őszintén fontolóra vettem a hazaköltözésem kérdését.

Tényleg, a korosztályomból kinek ne idézne eszébe kellemes emlékeket a Túró Rudi? Vagy melyik hazájától távolra sodródott sorstársamnak ne szorulna el a torka, amikor végre meglátja a Budapest fényeit a repülő ablakán kitekintve? Csak én hánykolódok álmatlanul az ágyban egy-egy unalmas külföldi vacsora után, pörköltről, nokedliról, csalamádéról álmodozva? Ki ne akarna végre úgy istenigazából kitűnni a környezetéből azzal, hogy beszél angolul, netán még egy-két másik nyelven?

És hogy mit ne mondjak, kedves honfitársaim, Amszterdamban, ahol most élek - szemben a „nemeket összemosó filozófiák szelétől” érintetlen Magyarországgal - bizony buzik is vannak.

Vissza akarok menni! KDNP! IKSZ! Jövök!

Szittya vagyok! Magyar vagyok!

Fura egyébként olvasgatni ezt a honlapot, és nemcsak azért, mert a dizájnja a dédnagymamám tévéjén lévő terítő és egy CBA saját márkás füstölt kolbász címkéjének szerelemgyermeke, hanem mert olyan érzésem van, hogy valami nagyon súlyos belsős poén az egész, amibe engem nem avattak be. Jól kidolgozták, az tény, akárhogy kerestem az átverés jelét, elsőre nem találtam. Véresen komolynak tűnik az egész.

Pedig nyilvánvalóan paródia, abból is a legjobb fajta, igazi stílusgyakorlat. Semjén Zsolt lelkes tanítványai - sőt, talán titkon maga a szelíd szavú mester is - aprólékos munkával dolgozták ki a szöveg finom árnyalatait. Az első verziókban talán még külön érvként szerepelt a Balaton (Youtube-ról beágyazva a KFT idevágó klasszikusa), a sajtos-tejfölös lángos és a mindig izgalmas hortobágyi csikós-bemutató is, de a készítők tökéletesen érzik, hol a határ a diszkrét irónia és az otromba tréfa között. A Balatont azért csúnya lett volna kihagyni, ott is figyel a lista legvégén.

Ha egészen figyelmesen olvasunk, akkor persze kilóg a lóláb, mint egy igazi jó átverésnél, itt is van fogódzkodó. „Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában a piacok beteltek, és nagy ritkán, egy-két új cégnek sikerül betörni a nagyok közé.” - írják a szerzők, és ez az a pont, ahol mutatóujjunkkal tréfásan megfenyegetjük a őket: de hiszen direkt megfeledkeztek az amerikai Szilícium-völgyről! Nagy kópék ám ezek!

Aki ezért megy haza, az megérdemli még a Túró Rudit is

Megemelem a kalapomat. Akkor sem tudtam volna találóbban és koncentráltabban összeszedni ezt az évszázados penész lepte, émelyítő, áporodott, echte magyarosch önképet, és az erre épülő, „keresztény-konzervatívnak” hazudott cinikus, demagóg, hipokrita maszlagot, ha két hétre bezárnak egy holland skanzenbe, hatalmas sajtok, fapapucsok, szélmalmok és indokolatlan mennyiségű tulipán közé.

(Kommentelők, figyelem! Ez a mondat nem azt jelenti, hogy konzervatív-keresztény világkép nem létezik, vagy hogy rossz lenne, hanem hogy az nem ez.)

Ez a túláradó, pozőr, fröccsöntött patriotizmus köszön egyébként vissza a hülye országimázs-kampányokban is, amik még mindig csak ott tartanak, hogy magyar ember találta fel a dinamót meg a gyufát. Jól tudjuk persze, hogy az országimázs a világon mindenhol államilag szponzorált, intézményesített közhelygyűjtemény, hiszen arra találták ki, hogy a turistákat az országba vonzza. Nem pedig arra, hogy elhiggyük.

Az az igazi baj, hogy bizonyos fejek odafönt, nemcsak a „kisebbik kormánypártban” (persze ez olyan, mintha az elefánt fülszőrét „kisebbik elefántként” aposztrofálnánk) komolyan gondolják ezt az édeskés mázat. Ezt lódították most rá egy nagy kupac bornírt hazugságra a gazdasági versenyképességről és vállalkozóbarát környezetről, meg az olcsón, de jól működő egészségügyről, és általában véve az egész katasztrofális helyzetben lévő társadalmunkról. És mindezt idehányják nekünk. Hogy menjünk haza. Elkeserítő.

Talán ott kellene kezdeni, hogy belátjuk: Magyarország a mai formájában szar ország, a magyar társadalom a mai formájában szar társadalom. Ez akkor is így van, ha a fenti, óvodásoknak szóló füllentéscsokrot átkötik egy nemzeti színű szalaggal, és belevágják azoknak az arcába, akikről egyébként éppen azt tartja még Semjén & tsai. is, hogy kellően képzettek, értelmesek és világlátottak ahhoz, hogy tényleg hasznára váljanak az országnak, ha hazamennek.

Én hazamegyek egyébként, nem is olyan sokára. Soha nem is terveztem másképpen, a KDNP és az IKSZ förmedvényét olvasva viszont ismét őszintén fontolóra vettem a hazaköltözésem kérdését. Mármint hogy talán mégsem kellene azt elkapkodni.

Bónusz: Így írtok Ti, idióták. Tízből sikerült négy pontot leírni helyesírási hiba nélkül, viszont a többibe jutott annyi, hogy bőven egyes legyen az egész. (Nem saját munka - A képre kattintva megnő)

354 komment · 3 trackback

Címkék: kdnp amszterdam abszurdisztán portfolioblogger gyere haza

A bejegyzés trackback címe:

https://zugfirkasz.blog.hu/api/trackback/id/tr72766805

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem megyek haza 2011.03.24. 15:04:28

Ezen most felnevettem.. :D "Fura egyébként olvasgatni ezt a honlapot, és nemcsak azért, mert a dizájnja a dédnagymamám tévéjén lévő terítő és egy CBA saját márkás füstölt kolbász címkéjének szerelemgyermeke" Vicces, de komoly, és hasonlóan gondolom, illet…

Trackback: My, národ maďarský 2011.03.24. 12:56:00

My, národ slovenský, azaz, mi, a szlovák nemzet, így kezdődik a szlovák alkotmány preambuluma. Mi, a magyar nemzet tagjai, így kezdődik a kormányzó Fidesz által elkészített magyar alkotmánytervezet preambuluma, amelyet nemzeti hitvallás elnevezéss...

Trackback: Hónapokon át vettek fel törvénytelenül közpénzt kormánypártiak 2011.03.24. 12:34:30

Földi László ceglédi polgármester június és december között vette fel egyszerre az önkormányzati költségtérítését és teljes összegű választókerületi pótlékát az Országgyűlésben....

Zedder 2011.03.24. 12:42:34

@Alikam: Lásd a többi megszólalásom itt.

Egyébként a kérdés jogos, sok ismerősömtől is megkapom (azon kívül, hogy "persze, neked könnyű", ez is tipikusan az irigykedő magyarra utal).

Elhiszem, hogy nehéz elhinni, miért akarnék pattanni. Pedig a válasz egyszerű: gondolni kell a jövőre is.

Alikam 2011.03.24. 12:46:42

@Zedder: 2-3 év alatt kezdőpozícióból? Hát felőlem azt csinálsz amit akarsz, de ha elfogadsz egy jó tanácsot, először válaszd meg hova, aztán próbálj pár embert megkérdezni akik kint voltak, vagy vannak, hogy milyen az élet, mit kell tenni, hogy felkapaszkodj, meddig tart, van ahol pl. kapásból 5 év a munkavállalási vízum megszerzése.

Volt nekem hasonló ismerősöm, az is így vágott bele. Aztán most kb. 2-3 milliós minuszos egyenlege van eddig, ugyan látja, hogy mások sokra vitték kint csak éppen nem 2-3 év, hanem 10-12 év alatt.

Az meg, hogy egy itteni biztos egzisztenciát eldobsz, egy kósza gondolatért cserébe, csak azért, mert Dubai-ban ugyanezért a munkáért 10x annyit kapnál, hát én nem tartom túl ésszerűnek.

ursus artos 2011.03.24. 12:47:45

@ökörpöröly: "- hogy különadókkal is 4,2 lesz az államháztartási hiány (3,8 helyett, ja, nem ér Bajnaiékra kenni, mert ezt a fideszes tervet kiröhögte az EU is-, "
A tavalyi lesz 4,2, kisfiam a tavalyi!
A 3,8-at bajnaiék irányozták elő. vagyi a 3,8-at, mint bajnai-tervet hogya röhöghette ki az eu, mint fideszes terv?

"hogy 500 milliárd forintot menekített ki a lakosság külföldre,"

Millió, kisfiam, millió. de az sem igaz.

"hogy időarányosan 63.000-rel kevesebb munkahely jött létre"

A 10 év 1 millió munkahely nem lin. függvény.

"Ott jelentős az ipari termelés növekedése"

nálunk a legutóbbi adat 11,8% volt pluszban.

Ezek egy része nem tény, hanem lázálom, meg szerintem. Meer a vagy fizeti vagy menekül az mégis miféle tény? Mert ha azt írod, hogy 100 ezer manyupos menekült nyugatra az tény lenne, ha igaz lenne.

A többi hülyeséged nem érdekel.

Alikam 2011.03.24. 12:51:47

@ökörpöröly: nem csak a pénzről kéne ennek szólnia. Ha kimész akkor az életmódváltást jelent. Abban pedig nem csak a fizetésről meg a juttatásokról van szó.

Ennyire fontos a pénz, hogy itthon van egy normális egzisztenciája de képes több évnyi szenvedést magára vállalni kint, hogy hátha 2x, 3x többet kapna 10 év után?

Hát ez nekem furcsa gondolkodásmód.

borovi 2011.03.24. 12:54:35

Haza ne gyertek!!! Én is a menekülésen dolgozom!

Alikam 2011.03.24. 12:57:23

@borovi: mert? Te sem találsz munkát 6 diplomával és 8 beszélt nyelvvel?:)

Zedder 2011.03.24. 12:59:14

@Alikam: Köszönöm a reakciód. Sok olyan dologra világítasz rá, ami szerencsére megfordult már a fejemben.:) Természetesen ezek fontosak, mindenkinek át kell gondolnia.

"2-3 év alatt kezdőpozícióból?"

Ez egy kulcskérdés. Nyilván NEM kezdőpozícióból. Miért is vágnék bele a nagyvilágba egy kezdőpozival, ahol kb. 10 éve tartottam idehaza? Megvan a szakmai tapasztalatom, szerencsére eléggé univerzális a munkám (mérnök vagyok), multi cégnél dolgozom most is, talán még cégcsoporton belül is tudnék mozogni. A konkrét megvalósítás még hátravan, egyelőre ott vagyok, hogy tervezgetek!

"kapásból 5 év a munkavállalási vízum megszerzése."

Az ún. "skilled worker" mindenhol keresett, és azt hiszem nagyképűség nélkül mondhatom, hogy beleillek a kategóriába. Persze lassan döntenem kellene, mert bizonyos országoknál pontrendszer van, ahol az életkor (negatívan) is számít, és 30 felett se leszek már fiatalabb.:)

Az életmódváltásról... Hát, dolgoztam már elég sok országban kiküldetések során, azt hiszem meg tudnám szokni... Tudod, nálam is megvan az "érzés" a repülő ablakából. Csakhogy nálam nem pozitív az az érzés.:(

ökörpöröly 2011.03.24. 13:00:33

@ursus artos: A tavalyi, de még nem végleges az adat, tehát számolják.
Hol röhögték ki? Tudod, a csontvázas esetnél, amikor is a FIDESZ shortolók azt kiabálták, hogy sokkal magasabb az államháztartási hiány, mint amit bevallottak Oszkóék. Nem emlékszel, fideszbirka?:)
Az 500 milliárdos magyar pénzkimenekítést az elemzők a külföldi szervezetek adták, csak Ausztriába 1 milliárd eurót mentett ki a lakosság.
Tudod, ez követhető, ugyanis az EU-s szabályzások miatt az EU államokban -és egyéb államokban, például Svájc- elhelyezett betétek után a forrásadó egy részét át kell utalni annak az államnak, melynek az állampolgára EU tagállamban helyezett el pénzügyi megtakarítást. Ez Ausztriában és Svájcban nem nevesítenek, csak a forrásadó megfelelő részét utalják át. Tehát bizonyos területekre elhelyezett befektetések aránya pontosan számon tartható. Mondjuk a Szingapúrban, Hong-Kongban, egyéb helyeken elhelyezett betéteknél már neccesebb a dolog, ahogy offshore számlák esetében is.
Ja, nem lineáris. Csak valahogy Csehországban és Észtországban jelentősen csökken a munkanélküliség.:) Ennek mi lehet oka?:) Te, ostoba fideszbirka!:)
11,8 % a nagy visszaesés után hihetetlenül csekély, Észtországban 35% feletti volt. Ráadásul a többi szektorunk is gyengébb. Az építőipar haldoklik, a banki és biztosítói nyereségek a mélyben vannak, soroljam még?
Menjél vissza kapálni, szart hordani, mert máshoz hülye vagy!:)

moesko 2011.03.24. 13:01:31

hmm. én külföldön élek fél éve, igaz nem a klasszikus emigráns formában, hanem önkéntesként egy meghatározott időtartamra. ettől függetlenül, ha nagyon akarnék, maradhatnék. egyébként észak-európai, sokszor példaként emlegetett országról van szó.

ez a 10 pont, illetve inkább akik és ahogyan megfogalmazták, meg az ilyesmik keltik bennem azt az érzést, hogy tényleg el kell tűnni otthonról, az ilyesmiktől függetlenül viszont szeretnék hazamenni, és otthon megpróbálni (elég fiatal vagyok még). ha nem megy, és jobb lehetőség jön máshonnan, nem fogok hezitálni, hogy költözzek-e, de nagyon nagy csúsztatás A Külföld mindenekfölötti magasztalása. lehet, hogy sok dolog jobb, de máshol is vannak hülyék. és előbb-utóbb összehoz velük a sors. máshol is megpróbálnak majd keresztbe tenni. máshol is vannak hataloméhes ribancok: )

szóval ha reménytelen a helyzet otthon, tessék megpróbálni. lehet, hogy bejön. engem viszont ráébresztett ez a fél év, h lehet, h pár dolog jobb itt, azért otthon is vannak olyan értékeink, amik nagyon hiányoznának hosszútávon.. és tudjátokmit? lehet h büdösbunkómocskosparasztmagyar, én mégis milliószor éreztem úgy A Nagy Nyugat Csodálatos Szülöttei mellett, hogy nem nekem kell szégyenkeznem.

tessék megpróbálni, de ne mondjuk már, hogy mindenáron jobb máshol.

Nincs találat 2011.03.24. 13:05:06

@ursus artos:

A lényeg barátom, hogy Te boldog vagy. Van most állás a földrajzi név bizottságban.
Adhatsz új neveket:
Viktor seggéből húztak ki tér
KDNP, Isten, haza körút
meg ilyesmi.Esetleg egy Lázár mesekönyv a gyerekeknek? Nem, nem Ervin.
Remélem egyszerűen éhen döglesz pár éven belül. Itthon.

borovi 2011.03.24. 13:09:09

@Alikam: Én nem állok be szalag mellé 14 órában, 3 műszakban bruttó 80 ezerért, mint te. És valóban, mivel diplomám is van, nyelveket is beszélek, vannak kinti lehetőségeim.

ökörpöröly 2011.03.24. 13:12:30

@Nincs találat: Ez egy büdös fideszbolsevik, aki keresztalakút szarik, hogy ezzel is adózzon a FIDESZ-KDNP klerikális, álnemzeti rezsimje előtt!:)
Igazi bunkó, magyar tirpák, egyenesen a magyar ugarról!:) Álmodozik, hisz, csápol, imád!:P
A diktátorok álma, ez a birka fideszsöpredék az, aki pár szép szóval és dicsérettel ki van elégítve. Elég nekik, ha a trágyadombon van egy 3 színű rongy, egy keresztalakú szar, akkor már nemzetieknek és hazafiaknak való helynek hiszik azt!:) Mondhatnám szellemileg, értékrendileg igénytelenek!:) FIDESZBIRKÁK!:P

Alikam 2011.03.24. 13:12:57

@Zedder: te döntésed. Én is voltam kiküldetéseken de ég és föld a különbség, hogy kimész egy-két hétre, hónapra, meg, hogy életvitelszerűen ott élsz, de hát ez egyértelmű. Végülis az önmegvalósítás kell hogy legyen ennek az egésznek a mozgatórúgója.
Hidd el, aki csak a pénzre hajt, azt előbb vagy utóbb, de biztos, hogy keserű tapasztalatok fogják érni, és nem feltétlenül a pénztárcájánál fogva.

külföldi bankszámla · http://www.kulfoldibankszamla.info/ 2011.03.24. 13:14:07

@ökörpöröly: bárhol helyezel el külföldön bankbetétet az offshore. Csak azokból az országokból kapja vissza a magyar állam az EU megtakarítási kamatadót, amelyekre az EU rá tudja kényszeríteni az akaratát. Ez 2008-ban Kovács komisszár dolga lett volna (mármint a zsarolás folytatása a kis országokkal szemben), de az ámerikaiak saját érdekeik miatt nem hagyták. Ja, most valami Orbán nevű rebellis megy szembe a történettel. Egyébként Szingapúr/Hongkong irányban talán ha 50 magyar bankszámla lehet (svájci bankok fiókjaiban), mondjuk biztosan több pénzzel, mint amit az emberek Ausztriába menekítettek.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.03.24. 13:15:54

@csoko20: Ál(l)ásfoglalást semiképen, max. álásfoglalást, miután a Nemzeti For a dalom a ketős másalhangzókat törölte az magyar nyelvből kinlétetek alat! Tiszteletel: akivagyok

Bert Sels 2011.03.24. 13:15:59

amsterdam???? LOL 5 evig eltem ott a nihilbe... SOHA tobbet....oda se

Alikam 2011.03.24. 13:17:07

@borovi: utoljára gimnazista koromban voltam szalag mellett 3 műszakban. Nem szégyellem. Mondjuk azt a munkát is el kellett valakinek végeznie, nekem pedig akkor nagyon is jól jött a pénz. Meg tapasztalat, aki nem végzett soha szar munkát az nem fogja tudni értékelni a jót.

ursus artos 2011.03.24. 13:17:32

@ökörpöröly: ide figyelj te agyatlan!
Te barom. A tavalyi hiánycélt oszkóék határozták meg. Erre jött a kormányváltás, meg az adk, hogy tartható legyen a 3,8. Azt mondod, hogy ezt a 3,8-at röhögték ki az eu-ban? Olyan hülye vagy, hogy a Holdra kéne téged kilőni! Te barom, pont azért volt a bankadó, hogy az oszkó-féle 3,8-at lehessen tartani!!!!!!! És mint kiderült azzal sem lehetett. Akkor a bankadó nélkül mennyi lenne te ostoba! 7-8%!
tehát, akkor mit röhögött ki az eu?
Ide figyelj te iskolázatlan marha! Még mielőtt fröcsögnél meg nagyképűen itt bárkit is kioktatnák, tanulj meg olvasni, de leginkább azt értelmezni amit leírtál, te majom.

" hogy különadókkal is 4,2 lesz az államháztartási hiány (3,8 helyett, ja, nem ér Bajnaiékra kenni, mert ezt a fideszes tervet kiröhögte az EU is-, "

Hülyeúr!!!!! a 3,8-at a bajnai kormány tervezte!!!

Viszont jó lenne, ha a lakosságnak lenne 1 milliárd euró megtakarítása!
Pont az a baj, hogy nincs. (Egy milliárd az 10 a kilencediken, te kevered a 10 a hatodikonnal, a te korosztályodnál ez nép betegség!)

Ja és húzzál ki külföldre szolgának: csak arra vagy jó te arrogáns barom.

csoko20 2011.03.24. 13:18:10

A nyugati államok is támogatják a Magyarországra történő utazást. Egész pontosan túlélő kalandtúrákat szerveznek:

Állítólag Bear Grylls nem merte vállalni.....

ökörpöröly 2011.03.24. 13:18:41

ROGÁN ADATTOLVAJ ÉS EGYÉB TOLVAJ ANTAL elszólta magát, jövőre választásokat írnak ki!:) Remélem, addigra felébrednek azok, akik I. Cigány Kadhafi rezsimjében hisznek! Bár mondjuk a I. Cigány Kadhafi rezsimje már elvesztette szavazói 30%-át decembertől. Remélem, addig felébrednek az elvakított fideszbirkák is!

ursus artos 2011.03.24. 13:19:38

@Nincs találat: "Remélem egyszerűen éhen döglesz pár éven belül. Itthon."
Igazi jó magyar ember vagy.

sterimar 2011.03.24. 13:21:34

@ökörpöröly: "A "hiszek", mert fideszbirka vagyok, az nem szakmai érv. :)"

Ellenben I. Kadhafi kancigány az az.

oscar dirlewanger 2011.03.24. 13:26:00

ha innen megtehetné mindenki, hogy elhuz, csak bayer zsolt maradna, basszam a zsirós sváb nyakát eggy szeneslapáttal, tömjén zsola, a csuticigány, meg makovcz imre...

Karbel 2011.03.24. 13:27:25

@Alikam: Sok esetben szerintem éppen nem (vagy nem csak) a pénzhiány az, ami a fiatal jó szakembereket (és tévedés ne essék ilyenek vannak bőven)külföldre hajt. Sok esetben a megbecsülés is hiányzik. Nálunk valahogy sokkal gyakoribb a fogjuk meg és vigyed történet. Hiába dolgozik sokat a fiatal, maximum vállveregetést kap, vagy azt sem. Külföldön egy kicsit korrektebbül mennek a dolgok, aki dolgozik, az kap érte megbecsülést,és nem a "főnök", aki elfelejtette, hogy ki is csinálta meg.

HaCS 2011.03.24. 13:28:09

@ursus artos:

Volt a magyar lakosságnak még 12 milliárd Euro megtakarítása is (mielőtt elkezded, igen 10 a kilencediken). Az a baj, hogy már nincs. Huss, elvitte a cica.

Egyébként azért 1 milliárd Euró megtakarítás sztem. van. Jó embereknek, jó helyen. A Lázár Jani biztos többet tudna mesélni a svájci bankbetétekről.

baliquez 2011.03.24. 13:28:25

Önmagában szánnivaló minden olyan csoportosulás aminek még a nevében is benne van hogy képzelt barátokban hisznek, de mindezt megtetézni még azzal hogy a cigánydiktátor csicskapártja is, na az már valami.

Egyedül a KDNP puszta kormányzati léte is bőven elegendő ok arra hogy mindenki aki teheti sikítva meneküljön ebből a szerencsétlen, meggyalázott országból, ahol még olyan zombik is akadnak bőséggel akik tapsikolnak a diktatúrának.

Az egész történelmünk szégyene az ami most folyik, és ez alatt nem azt értem amit fideszék művelnek, hanem az a szégyen hogy hagyjuk.

csoko20 2011.03.24. 13:31:01

@sterimar: Legalább olyan jó érv, mint a túró rudi a hazatelepüléshez :-D

ökörpöröly 2011.03.24. 13:31:02

@sterimar: Az I. Cigány Kadhafi az nem érv, az rendszertani besorolás!:) @ursus artos: Szövegértelmezésed egyes, leülhetsz! Pont az olyan funkcionális analfabétákra vadászik I. Cigány Szaddam, mint te!:) Akár Köztársasági Elnök is lehetsz!:) Nehogy okosodj, nehogy legyen önálló véleményed, mert azok ki vannak zárva!:)

Töltsd ki ezt a gyorstesztet:

a.) mit jelent az abszolútum és az abszolutórium szó?
b.) Hogy írod helyesen...?
- álamfő
- snittpál
- állomfő
- álammfoe
c.) Van-e Jézuska?
d.) Ki a magyar történelem leghíresebb alakja (Alcsútdoboz környékéről származik)
e.) Kielégítenél orálisan és análisan egy katolikus papot?

NewWay 2011.03.24. 13:31:22

@kisa:
"a cigányok meg nem kapnak munkát: egyszerűen nem veszik fel őket, még azt se, aki akarna dolgozni. "

A 800 ezer állami munkahely közül hányat töltenek be cigányok?

Könnyű pofázni, hogy nem kapnak munkát, de az állam is igazán példát mutathatott volna az elmúlt 10-20 évben!

ursus artos 2011.03.24. 13:35:36

@ökörpöröly: öreg, értem én hogy szar beismerni hogy hülyeségeket írsz, mert most baloldalinak meg diktatúrát kiálltani a menő, de ettől még hülye vagy.
Kérdezhetsz még, csak egyet válaszolj meg: a 3,8% kvts-i hiányt ki célozta a ktv. tv. benyújtásakor?

vizibicikli 2011.03.24. 13:37:06

@ursus artos: Maslow skála egy ezer éves dolog és már nem annyira elfogadott (nagyrészt a túlságosan leegyszerűsített volta miatt):)
Ha abból indulunk ki, hogy mit sikerült ennek a népnek összehoznia az elmúlt 20 év alatt és milyen színvonal is található itt meg... hát... Nekem egy angliai kocsmai beszélgetés ezerszer magasabb,mint a félművelt bunkókat hallgatni itt,akik ezredszerre se értik meg, hogy hogy működik a világ.

ursus artos 2011.03.24. 13:38:46

@ökörpöröly: "Töltsd ki ezt a gyorstesztet:"
Buzikám!
Ha a helyesíráson évődsz, akkor legközelebb a felsorolások esetében:
a.) és b.) stb. helyett a) és b) stb írandó!
Tudom, nem jelentős hiba, de ha már gúnyolódunk, akkor tegyük azt pontosan!

Alikam 2011.03.24. 13:39:50

@Karbel: bizonyára sok differencia van aközött, hogy itthon dolgozol külföldi cégnek, vagy az anyaországban, de én úgy vettem észre, hogy pont a külföldiektől nem kap megbecsülést a jó munkásember. Onnan inkább a kulimelós életérzés jön át.

Szerintem teljesen cég és főnökfüggő, hogy mennyi megbecsülésre számíthatsz, az viszont való igaz, ilyen célokért már inkább érdemesebb még ha nem is logikusabb külföldre menni.

oscar dirlewanger 2011.03.24. 13:41:49

@ursus artos: a "nácik" már jobban utálják ám a csutit, mint a balosok!!!!

amugy holnap hajrá hollandia!!nehogy már jól érezze magát a xcsuti a diszpáholyban!!!!

ökörpöröly 2011.03.24. 13:42:50

@ursus artos: A 3,8-as hiánycélt a Bajnai-kormány célozta meg -egyeztetve az EU-val és az IMF-fel-, ez tartható is volt. Te tényleg nem tudsz olvasni?

ursus artos 2011.03.24. 13:43:54

@HaCS: "Az a baj, hogy már nincs. Huss, elvitte a cica."
Hát igen! Ezért volt a nagy nyüszítés. Mert ugye a piacokról hiányzik az a 12 milliárd, amivel lehetne sáfárkodni.
(A fenti sorok burkolt zsidózást jelentenek.)

ursus artos 2011.03.24. 13:45:31

@ökörpöröly: tartható volt???????? Akkor a bankadóval hogyan lesz 4,2%???
Miért nem tartható? Miért? Miért? Miért?

ursus artos 2011.03.24. 13:46:41

@ökörpöröly: "Te tényleg nem tudsz olvasni?"
vs.
"3,8 helyett, ja, nem ér Bajnaiékra kenni, mert ezt a fideszes tervet kiröhögte az EU is"

Te tényleg nem érted amit írsz????

ursus artos 2011.03.24. 13:47:53

@oscar dirlewanger: "amugy holnap hajrá hollandia!!nehogy már jól érezze magát a xcsuti a diszpáholyban!!!!"
Így van. Inkább vesszen a haza! Igaz magyar 2.0.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2011.03.24. 13:48:34

Külföldön pl. kutatóként azért volt jó, mert nem kellett az energiáim 90%-át tanszéki-intézményi csatározásokra, helyezkedésre, fúrásra-faragásra, stb. fecsérelni. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem voltak csatározások, mert külföldön is emberek élnek, akik pozíciót, hatalmat, pénzt akarnak. Csak épp ha nem akartál benne részt venni, akkor békén hagytak.
Az egész nyugati berendezkedésben ez a legjobb. Hogy békén hagynak, mind hivatali, mind magánéleti vonalon. Épp ezért jöttünk haza, hiányzott már egy kis izgalom (:

ökörpöröly 2011.03.24. 13:48:54

@ursus artos: Buzi vagy te!:) Te jársz a homo- és pedopapokban gyönyörködni!:) Stb. vagy stb.:)

"280. A rövidítésekhez, jelekhez stb. a toldalékokat kötőjellel kapcsoljuk."

Ez a Magyar Tudományos Akadémia,
"A magyar helyesírás szabályai" szabályai kiadványból van. Talán ők is rosszul használják?:D
Átírjátok a nyelvet is snittpál miatt?:) FIDESZBIRKA!:)

ökörpöröly 2011.03.24. 13:50:35

@ursus artos: Nagyon egyszerű, nézd meg, az illeték és adóváltozásokat, melyek a 2010-ben léptek életbe!:)

HaCS 2011.03.24. 13:51:55

@ursus artos:

Húha!

Nem szívesen kezdek vitába ha burkolt zsidózásba szaladunk, de amit te sáfárkodás néven említesz, az befektetések, beruházások anyagi finanszírozását jelenti a jövőbeni haszon reményében.
Ezt a fogalmat pedig úgy ismerjük, mint a gazdaság felpörgetése. (tekintve, hogy törvényileg pontosan szabályozott volt, hogy mely részét mibe fektethették)

A piacokról valóban hiányzik, hiányozni fog az a 12 Mrd Euro.

ökörpöröly 2011.03.24. 13:55:41

@ursus artos: Elmondom, hogy egy fideszbirka is megérthesse.
3,8 %-os államháztartási hiánycél, Bajnai-kormány, EU, IMF egyetértésével eltervezve.
A FIDESZ-KDNP kitalálta, hogy ezt nem lehet tartani a költségvetés szerint, sőt, az ő "gazdaságélénkítő" terveik miatt 6-7%-ot szerettek volna elérni.
Az EU azt mondta, nem lehet, tartani kell a 3,8-as hiánycélt.
Ekkor elkezdték szajkózni, hogy az gazdaságélénkítő -elvonáscsökkentés, osztogatás- terveik ellenére is 6-7%-os lett volna a hiány, mert eltervezték a költségvetést Bajnaiék.
Erre azt mondta az EU, hogy nem tervezték el, tartható a hiánycél a Bajnai-kormány költségvetése szerint.
A FIDESZ megváltoztatta 2010-re az adó- és illetékszabályokat, pénzeket csoportosított át stb., ezért több lett a hiány. Röviden ennyi! Érthető volt, fideszbirka?:)

ursus artos 2011.03.24. 13:59:45

@ökörpöröly: ""280. A rövidítésekhez, jelekhez stb. a toldalékokat kötőjellel kapcsoljuk."

Látod mennyire hülye vagy. nem azt citálod ide amiről szó van.
Emlékeztetlek: a kifogásom az a.) és b.)... ellen volt, mert helyesen: a), b), tehát pont nélkül!
Jómagam nem szoktam másokat a helyesírásuk miatt megszólni, de a te esetedben kellett, mert azon poénkodtál. Amit lehet, persze, de akkor legalább te ne csinálj benne hibát.
(Gondolom még most sem érted.)

ökörpöröly 2011.03.24. 14:04:05

@ursus artos: "a.) és b.) stb. helyett a) és b) stb írandó" félreértettük egymást, de, jé, hogy is írtad az stb-t?:D Magadon kezd az ilyen szintű kritikát!:) Mondjuk ez azért nem az "álamfő" szintje!:) Az, hogy valaki hogy "sorolja", az lényegtelen.:)

mizrolist 2011.03.24. 14:05:34

@ursus artos: "[Magyarországnak] Van jövője, de ehhez a régi dogmákat meg kell semmisíteni."

Ja. csak épp ezeket a régi dogmákat a legerősebben a KDNP, az MSZP, a Fidesz és a Jobbik képviseli. Amint ezekre atomot dobtak, megfontolandó a dolog, addig nem.

ökörpöröly 2011.03.24. 14:05:55

Akkor is ciki a 13 évig kommunista miniszterhelyettes, bolsevik, funkcionális analfabéta KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKÖD!:D
Nem az elütésekkel kellene foglalkoznod, hanem a szarvashibákkal!:)

ursus artos 2011.03.24. 14:07:55

@ökörpöröly: mégegyszer mondom, alapjában véve nem szoktam más helyesírásába belekötni, de te pont azon poénkodtál, miközben helytelenül írtál!
És az, hogy valaki hogyan "sorolja" egyáltalán nem lényegtelen, pláne akkor, ha más helyesírását krtitizálja!

randomuser1 2011.03.24. 14:08:01

@namitirok: hát, ez olyan nemzetségi gyüjtőnév, olyan mint a gábor-cigány erdélyben.
de van szeménynév is, Vaníliaaroma, ő Vazelin édes testvére és igen büszke a származására :)

ökörpöröly 2011.03.24. 14:08:45

@ursus artos: Amúgy ne ezen lovagolj, hanem égjen a pofád a 13 évig kommunista miniszterhelyettes, funkcionális analfabéta elnöködön, illetve I. Cigány Kadhafi eddigi rémuralmán!:) Ne terelj, fideszbirka!:) A gazdasági tényekre reflektálhatnál!:) Szorul a hurok, te, büdös fideszpatkány?:)

ursus artos 2011.03.24. 14:09:35

@ökörpöröly: nekem inkább az ciki, hogy leállok veled vitatkozni.

egygrafikus 2011.03.24. 14:09:42

Én sajnos hazajöttem - igaz még a nyolcvanas évek vége felé - Hollandiából, azóta is bánom. A lányom jövôre megy egyetemre, minden erômmel azon dolgozok, hogy külföldre járjon és ne is jöjjön onnan haza.

ökörpöröly 2011.03.24. 14:10:48

@ursus artos: Te hülye, most másoltam be, hogy te is helytelenül írtál, ráadásul nem "sorolást"!:)
Politizáljunk, fideszpatkány!:) NE TERELJ! Akkor az "álamfő" milyen ciki, ha ebbe kötsz bele?:) Hm?:) Mit üzensz snittpalinak?:D Őt tartod még az "álamfődnek"?:D Te, fideszbirka!:)

mizrolist 2011.03.24. 14:12:08

@ursus artos: mert pl. a kétkulcsos adórendszerről áttértek egy kulcsra, amivel pont a legnagyobb befizetőktől befolyt pénz csökkent le. Nem számoltam utána, ez mekkora hiánynövekedést okozott, de hogy nem kicsit, az biztos.
Viszont a fideszes képviselők garantáltan remekül jártak vele.

ökörpöröly 2011.03.24. 14:12:11

@egygrafikus: Nagyon helyes! Kellene csinálni kint egy "országot" a normális magyaroknak, akik végre kultúrállamban akarnak élni, betartva az európai értékrendet, kulturális normákat!

ökörpöröly 2011.03.24. 14:12:52

Na, jól legyetek!:) Üssétek a fideszbirkákat! :P

ursus artos 2011.03.24. 14:13:33

@ökörpöröly: basszad meg az anyádat! Muszáj hosszasan magyarázni neked valamit, ha egyszerűen nem érted meg! Ha neked az lovaglás, akkor jól van. Egyébként legközelebb próbáld megérteni elsőre és akkor nem kell ennyi kört futtatni.
Egyébként meg a kurva anyádat fideszbirkázol itt te paraszt. Közben meg várod a válaszaimat. Innen is látszik milyen sötét vagy. Ja. Az elmúlt húsz év oktatásának remeke. Te majom - hogy verd anyádba - ha valakitől választ vársz, akkor az egyéb jelzőidet tartsd meg magadnak.

ursus artos 2011.03.24. 14:14:40

@mizrolist: "számoltam utána ...de hogy nem kicsit, az biztos."
Ja!!! Akkor biztos.

AzHofi 2011.03.24. 14:23:24

zugfirkász, írjál már inkább holland blogokba, fikkantsál ottan, de nekem itt ne meséld már el, hogy én hogy éljek, és neked milyen jó, mert buzik közt élhetsz...

mizrolist 2011.03.24. 14:30:54

@ursus artos: a kiesés százmilliárdos nagyságrendű, ezzel kb. minden közgazdász egyetért. Annak nem számoltam utána, GDP-ben mekkora lehet az összeg.

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2011.03.24. 14:31:38

@nevetőharmadik: Például a medikusok röghöz kötése. Nem csodálkoznék, ha az adós-medikus fogalma is bejönne, aki nem változtathat szabadon lakhelyet. Kb mint az '50-es években. Kijelölnek lakhelyet és passz. Ha elhagyja bebörtönzik.

Augustin 2011.03.24. 14:45:59

Sokan pofára fognak esni, akik kijönnek és folyton szidják Magyarországot. Rengeteg itt is a diplomás munkanélküli, és legszívesebben a hiányszakmával rendelkezőket látják. Olyan szempontból megéri, hogy az embernek ad némi önbizalmat, hogy beilleszkedik egy idegen világba, megtanulja a nyelvet, keres némi pénzt...etc, de aki képzettség nélküli kétkezinek jön, az itt is vergődni fog, mert nem sokkal jobb, mint otthon. Szerintem jöjjön, aki orvos, vagy kurvajó abban, amit csinál, vagy jöjjön, aki reménytelenül csóró és tanulatlan, de az átlagemberek maradjanak a popsijukon, mert nemegy közgazdászt, mérnököt, pszichológust...etc láttam, akiknek reménytelen az elhelyezkedés.

belaneni 2011.03.24. 15:02:40

8.pont Mondok. Oroszország. Inkább a magyar trappista sajttal büszkélkedjünk, az egyedülálló. (A sok Hollandiában élő magyar már csomagol is)

Shinigami Daiko 2011.03.24. 15:25:24

"dizájnja a dédnagymamám tévéjén lévő terítő és egy CBA saját márkás füstölt kolbász címkéjének szerelemgyermeke"

majdnem kiköptem a kaján (csülkösbab,mi más) a röhögéstől LOL

oscar dirlewanger 2011.03.24. 15:25:42

@AzHofi:" buzik között élhet"..nem hinném, hogy a blogger keresztény papok közt tölti az életét....muhahahaaa

AzHofi 2011.03.24. 15:30:56

@oscar dirlewanger: én ezt értem, ő döntése volt, senki egy rossz szót sem szólt érte, de akkor most nem kell visszagaluskázni meg pörköltezni, hogy itt minden milyen szar. Majd akinek nem tetszik az elmegy, és elvárom tőle hogy akkor ehhez tartsa magát, ne vakkantson vissza-vissza mint a sunyi kóborkutya, én meg itt maradok, és ez meg az én döntésem.

HaCS 2011.03.24. 15:32:00

@Augustin:

Egy hely, ahol a közgazdász, mérnök, pszichológus az átlagember?
Már csak ezért is mennék. :)

sapiens 2011.03.24. 15:44:43

A javítás is rossz. Helyesen: január 1-jétől.

Shinigami Daiko 2011.03.24. 15:45:29

@moesko: "büdösbunkómocskosparasztmagyar, én mégis milliószor éreztem úgy A Nagy Nyugat Csodálatos Szülöttei mellett"
na ez az egyik legnagyobb félrevezetés minden oldalról.
Szerény tapasztalataim szerint a magyar szakember semmiben sem marad el bármilyen nyugati társa mögött. Kivéve: a munkakultúrát, a fegyelmet, stb. Amit "itthon" a túrórudis pörkölt mellet nem lehetett elsajátítani. De aki akarta, ebben is percek alatt megtalálta a helyét.

Zsencike 2011.03.24. 15:55:47

Ifjúság és már nem annyira fiatalok figyelem!! Tegnap olvastam , talán az Indexen, hogy állami divattervezői pályázatot írnak ki, mert vissza akarják hozni a divatba a a hagyományos magyar elemeket. Gondolom magyar-ruha, mente, matyó és kalocsai mintájú hímzett pruszlikok stb. Úgyhogy aki magyar ezután nem hord majd csőnadrágot,topot,miniszoknyát, csak akkor ha azokat a ládafiában talált, dédi gyártotta fehérítetlen lenvászonból készítette az egymillió új munkahely gazdája (varrónő pl.)

tomwar 2011.03.24. 16:00:40

A hianycelt azert bukta a Fidesz, mert nem ert a matekhoz MGy.
Csokkentettek a tarsasagi adot, eltoroltek egy csomo illeteket, stb.
Lehet, hogy amugy se konnyen jott volna ossze, de igy semmikepp. A kulonadok es a MANYUP eliranyitasa a sajat hulyesegk fedezesere kellett elsosorben, ahogy az SZJA adocsokkentes altal generalt hianyt is potolni kell...

Nem duborgunk. Az ipari termeles novekedese egy dolog, a GDP hany szazalekat adja? Hm? A szolgaltatoipar doglodik, az epitoipar romokban, a bankszektor nem hitelez gyakorlatilag, es a mezogazdasagunk pedig halott.
Amit itt egyesek duborgesnek hallanak, az a halotti menet doppergese....sajnos...

ursus artos 2011.03.24. 16:07:03

@tomwar: a dübörgés 2006-ban hallatszott.

ursus artos 2011.03.24. 16:09:27

@tomwar: a dübörgés 2006-ban hallatszott.

tomwar 2011.03.24. 16:09:32

@ursus artos:
Errol a 2006-os sirankozasrol mar nem tudnal leszokni?
Ja, egy tank duborgott 5 percig. Es?

www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2012.html

czinezine 2011.03.24. 16:31:06

ő hazajött!
:)
szerencsére
igaza van!
:)

ennyi
:))
helyzet.tv/index.php?mod=video&id=335

Kandabula 2011.03.24. 16:56:06

De a legfőbb érv, hogy ezekkel az okos fiatalemberekkel beszélheted meg, hogy miért vagy munkanélküli, miért kell hónapokat várni egy-egy kivizsgálásra, miért lopják el a cuccaidat a kórteremből, miért drágább egy kiló paprika és paradicsom, mint a sárgadinnye, miért külföldön valósulnak meg a magyar találmányok, mitől mennek sorra tönkre a kényszervállalkozók, kik miatt nem lehet a meccsre járásból kellemes családi programot kerekíteni, stb. stb. Pedig a Túró Rudi mellett megemlíthették volna a mákosrétest, a palacsintát és a lángost is, mint a néptudat, a nemzetazonosság és rózsaszín jövőkép anyahajóit.

Kandabula 2011.03.24. 16:57:46

És apropó: miért élnek elnökünk gyerekei külföldön?

mrbean 2011.03.24. 17:13:27

Gratulálok Uraim!

Megvan a 11. pont!A kommentek végigolvasása ráébresztett ismét miért is ebben az országban a legnagyszerűbb élni!!!Mert itt, az összes olyan adatot amiből talán le lehetne mérni, hogy is áll csepp tyúkxaros kis országunk, mindig lehet úgy magyarázni és olyan oldalról nézni amiből nem látszik semmi! Ez az ország melynek történelmét oly büszkén citáljuk elő nyugatabbra élőknek, kik nem értik, hogy 20 évvel a büdösrohadkommunista elnyomás alól szabadulva, még mindig olyan alpári balkáni szinvonalon állunk, ahol szinte sportot űznek abból hogy kicsinálják azokat az embereket akik vinnék előre az ország szekerét!!!
11 hónap, ennyit töltöttem kint, és már a bőrt lemarom magamról hogy ismét kint lehessek...miért? Mert ha munkát vállalok azonnal fizetik utánam a járulékokat, az adóhivatallal kb 10 perc az ügyintézés még akkor is ha nagyobb összeg jár vissza nekem:) a bankomban tényleg semmit nem fizetek a pénzem használatért, ha kocsim van nem próbálnak meg levadászni gyorshajtással, és a befizetett adómból tényleg épül út, iskola, infrastruktúra.Ezzel szemben itthon?Oldalakat lehetne írni mi nincs meg ebből, de még ha levisszük az elvárásokat akkor sem sokat találunk.Lehet igazmagyar 2.0-ni de akkor is inkább kint fogom a rabszolgamunkát végezni, és ezzel a nyugatot gyarapítani, mert sajnos a Szent Korona látványától én sajnos nem lakom jól!

janikahhh (törölt) 2011.03.24. 17:13:51

@Kandabula: Hát mert Mo eljutott arra a pontra, hogy az apjukat nevezte ki elnöknek. És mivel a gyerekei, jól ismerik, és köszönik szépen, de nem kérnek olyan országból, ahol az apjuk az k.e. ;)

Kandabula 2011.03.24. 19:45:06

Tisztelt KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség: miért élnek Elnökünk gyermekei külföldön? Miféle példát mutatnak? Várom válaszukat!

Peter T. Sinclare 2011.03.24. 20:32:11

Azt már kérdezték, hogy hány tízmillióba kerülhetett ez a drupalos oldal?

bean 2011.03.24. 23:21:02

Az hogy fel merik említeni az egészségügyet és az étkezést, az egyértelműen azt bizonyítja hogy nem ebben a világban élnek.

Én Kanadában élek. Nincs kolbászból a kerítés. Viszont aki tisztességesen dolgozik az nem megnyomorodik hanem megél. Akinek sikerül azt nem utálják hanem gratulálnak neki. A kisebbségeket nem félemlítik meg feketeruhás menetelők. Hogy valaki meleg-e vagy sem az az ő dolga. Aki nem így gondolja és ezt tettel fejezi ki, az megkapja a hate crime-ért a maga büntetését, és az nem kevés. Béke van és nyugalom.

de2 2011.03.24. 23:38:59

@borzash: Igen, pontosan ez történt. De amikor ezt írtad, akkorra már észrevettem: www.gyerehaza.org/node/123#comment-86 (lásd önkomment, a harmadik, tegnap 22.31)

de2 2011.03.24. 23:44:50

@sapiens: Igen, valóban, erre már délelőtt is felhvta valaki a figyelmem, meg is válaszoltam: presszarium.blogspot.com/2011/03/tizenegyedik-erv.html (a 9., ill. 10. komment)

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2011.03.25. 11:21:59

@sterimar:

Azért annyira nem alacsony az adókulcs.

1. A 16% a szuperbruttóra értendő, a bruttóra az valójában 2O%.

2. És ez csak az SzJA, mert még nem beszéltünk az EÜ járulékról, a nyugdíjjárulékról, amelyek összesen mintegy 14%ot tesznek ki.

Tehát az alacsony adókulcs 34%.

Hollandiában ezzel szemben
asszem 18 KEURig fizetsz 32% ot
18 K és 54 K között fizetsz 42%ot
54K felett fizetsz 52%ot

( és erre nem rakódnek rá mindenféle trükkös járulékok ).
Az adódból levonhatsz kb 3KEURt általános adókedvezmény és a munkajövedelmeket illeető adókedvezmény miatt.

Kb. 7OK EUR affaktív adókulcsa úgy 38%

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2011.03.25. 11:35:47

@ursus artos:

"3. A politika visszahúzódása a mindennapokból: ezzel mit lehet kezdeni?"

Például azt, hogy ugyanmár ne rúgják ki a Földrajzinév Bizottság tagjait, csak mert a Lisztferihegy helyett Ferihegyet javasolnak.

"4. Az állami költségek drasztikus lefaragása: 250 milliárd zárolás"

Kevés. Nyugdíjköltségeken is kellene valamit faragni. persze ehhez bátorság kellene.

" 5. Normális, reális támogatási és szociális rendszer, nem élősködés a rendszeren: lásd rokisok ellenőrzése"

Kevés.

"6. A támogatandó rendszerek fontossági sorrendje (pl. a foci szerintem hátrább van, de sokkal, mint az egészségügy!): szerinted, de nem baj. Foci kell, mert sport, mozgás és nagy tömegeknek elérhető. "

Nézd, a kérdés úgy vetődik fel, hogy
1. Úgy volt, hogy Szegednek sokáig nem lesz nagy energiás lézere
2. Ezzel szemben Debrecen kapott 16 milliárdot egy rohadt focipályára. És 2o18ig 28o milliárdot akarnak a fociba önteni.

Szerinted miből lesz magas hozzáadott értékű termelés ?
Abból, ha a kutatást, oktatást támogatjuk, oda befektetünk ?
Vagy ha focipályákat épitünk százmilliárdokból ?

és ha nem lesz magas hozzáadott értékű termelés, akkor ugyan miből fog a jólét Magyarországon növekedni ?
A fociból netalántán ?

"8. Kötelességek és jogok az állampolgároknak: lásd készülő alkotmány."

Na, ez a baj, hogy csak az "állampolgároknak", és nem a "politikai elitnek".
Azt hittem, hogy a Fidesz az ilyen makutyi csalásokat ( költségtéritás, állami Audi, stb ) nem tűri meg a sorai között.
Nem vagyok meggyőződve arról, hogy az Alk. megfefelően van szakmailag alőkészitve.
És azért nem vagyok, mert ha tavaly a Költségvetési Tanács elnökét asszem az őstermelők jogállásáról sz. törvény egyik passzusával rúgták ki, akkor ott a törvényhozói szakmai munka nem áll magas szinten. Mindez a "kereszténydemokratákat", p.l. dr. (!) Rétvári Bencét minősíti.

"9. Kiszámíthatóság és belátható életpályák: lásd a kidolgozás alatt lévők: ped., köztisztv, rendőr ... "

Itt nem csak erről van szó, hanem p.l. a szakmai fejlődésről is. Ha a szakma Magyarországon nem áll elég magas szinvonalon, akkkor hogy fejlődjek Magyarországon ? És mi a garancia arra, hogy ezek a törvények 12 évig életben is maradnak ? ( Ugye, az mnyp pont 12 évig élt. )

Nézd, a Fidesz sokkal jobb, mint a kommerek, ez nem kérdés. Más kérdés, hogy ez nem valami nehéz elérni. Sajnos, a Fidesz pont azt a tempót folytatja, amit az mszpben olyan irritálónak találtam. ( P.l. Szijjártó bicskanyitogató arroganciája, Lázár urizálása, cinizmusa, hogy neki csak a 45O LEs autó a "biztonságos", stb )

Azbej Tristan · http://kerdem.blog.hu/ 2011.03.25. 23:52:33

Köszönet a zugfirkásznak és minden alternatív trollmédiumnak az egy nap alatt elért 14.000-es látogatószámunkért. Érkezett többszáz rohasztó, fikázó, sértetten önigazoló komment hozzánk, de ugyanennyi gondolatébresztő, kritikus megjegyzés is. A hírverésnek köszönhetően az eddigi csapathoz további önkéntesek csatlakoztak, akik -talán- tudnak segíteni a hazatérni vágyóknak és részt vesznek abban az ötletelésben, aminek a célja a brain drain mérséklése és megfordítása. A kicsinyes gyúny lepereg, mert ez egy jó ügy és érdemes belevágni.

Továbbra is várunk minden támogatót!

Üdv: a gyerehaza.org csapata

Dr. Justice · http://dotkom.blog.hu 2011.03.26. 01:19:39

@Trisztán: Jó cserkész segít, ahol tud. Vicces kis hóbortos manók vagytok ám ti, ne hagyjátok abba a hülyeséget. És egy pillanatig ne gondolkodjatok, nehogy valami értelmes ötlet is kicsusszanjon a Túró Rudi meg a magyar időjárás mellé. Sok sikert!

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2011.03.26. 05:12:19

@Trisztán:
"akik -talán- tudnak segíteni a hazatérni vágyóknak és részt vesznek abban az ötletelésben, "

Hááát ... a kétezres évek elején csinált Saphier Regina egy ProjectRetour szervezetet, amely pont ezzel foglalkozott. Találkozott ( akkor ) t.k. Navracsiccsal is, aztán semmi következménye nem lett a dolognak. Ergo : ha a Fidesz akart volna, idáig is tudott volna mit tenni ezügyben ( hiszen ugye Navra a min. eln. helyettes ).

Ha ötletelünk braindrain ügyben, akkor itt egy ötlet ( úgy sem valósul meg belőle semmi, mert a Fidesz nem kiváncsi az alulról jövő ötletekre ) :

Nyugat európai országok úgy hozzák haza állampolgáraikat, hogy adókedvezményt adnak nekik. Hollandiában ez az adókedvezmény 3o%. ( És mielött a Fidesz ezzel olyan kreatív lenne, mint a szerinte 16%os, valójában 2o%os SzJA kulccsal, elárulom, hogy ez a járulékokra is vonatkozik. Tehát ha 3 EURból kedvezmény nélkül megkapna 2 EURt, kedvezménnyel ez 2.33 EUR lesz ).
VEzessétek be ezt az adókedvezményt a külföldről hazatérőknek. Ez ugyanis azon kockázat egy részét kompenzálná, amely azzal jár, hogy az ember Magyarországon dolgozik.

Egyébként semmi nem fog történni. Tudom : anyám Fidesz tag, és amikor ötletekkel állna ( jobban mondva : már csak ÁLLT VOLNA ) elő, a fidesz vezetés lepattintotta őt. Hát gratulálok. ( Ja igen : egyébként pont dr. Rétvári Bencét nyomták le a torkunkon egyéni képviselőnek ... inkább nem kommentálom. )

szybilla 2011.03.26. 11:50:59

Az, hogy a jelen Magyarország társadalmában vannak problémák, nem jelenti azt, hogy máshol minden tökéletes.
Természetesen rengeteg érvet fel lehetne még sorolni hazánk mellett, melyeket a gazdasági-társadalmi viszonyok nem igazán befolyásolnak, ilyen az ország Kárpát-medencei szélsőséges időjárástól óvó fekvése, vagy az, hogy termálvízkészletünk a világon az ötödik legnagyobb. A "Túró Rudi" egy szimbólum, amit képzeletében bármivel helyettesíthet az éppen külföldön tartózkodó magyar egyén. De nem ez a lényeg. Hosszútávon gondolkozva nem is értem a gúnyos kritikákat megfogalmazó Magyarországon élőket, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy az ország demográfiai problémáit megoldjuk, a külföldön élőket (akik feltehetően szaktudással de legalább már nyelvtudással rendelkeznek) hazacsábítsuk. Ráadásul a kezdeményezés nem arról szól, hogy még az orrodat se dugd ki külföldre hanem arról, hogy próbáld meg, legyél kint pár évet, szedd meg magad a megfelelő kiegészítő tudással, és ezzel felvértezve gyere haza. Ez mindannyiunk érdeke, és lehet, hogy a külföldi önmegvalósítás önmagában szép dolog, de a jelenleg nem tökéletes magyar társadalom jobbá tételéhez, fejlődéséhez a gyerehaza .org legalább egy kis szelettel hozzájárul!

währenßhöhleigkeitigchen 2011.03.28. 09:05:08

@Jó Estét: Szekszárdi bikavérről hallottál már?

Jó Estét 2011.03.28. 09:30:41

@währenßhöhleigkeitigchen: arra gondoltam, csak rosszat irtam, sopronban nincs bikaver :)