HTML

zugfirkász

Egy kutyaütő webzsurnaliszta privát hülyeségei - már nem Amszterdamból.

Dr. Justice

15:23 | 10.03.

Ha megtiltjuk, akkor nincs is

Isten bizony nem bringás blognak indítottam ezt itt, de kétségtelen, hogy a kerékpáros témák sokkal, de sokkal nagyobb nyilvánosságot kapnak mostanában, mint korábban, így engem is foglalkoztatnak. Az is biztos, hogy ki is vagyok élezve mindenre, ami a bicikli. Meg a mindennapjainkat körüllengő rövidlátó idiotizmusra is.

A helyszín szülővárosom, Szeged, a vasútállomás utcafrontja. Amennyire tudom, Szegeden is egyre erőteljesebb a városi biciklisták jelenléte, ami az állomás környékén is elég nyilvánvaló, fürtökben lógnak a kerékpárok a korláton. Pedig az TILOS! Még a falhoz támasztani is, nemhogy a korláthoz! Felháborító!

De miért is? Milyen kárt okoz, ha nekitámasztom a bicajomat a falnak? Vagy rálakatolom a korlátra? Nem értem.Az tény, hogy nem igazán esztétikus, hogy ahogy sikerül, összevissza felkötik a korlátra a járgányokat az emberek, de ez a legtöbb, amit fel lehet róni nekik.

Erre is lehetne persze megoldást találni mondjuk néhány kifejezetten bringatárolásra kialakított korlát elhelyezésével. Nem készítettem 360 fokos panorámaképet, de sejtheti a nyájas olvasó, hogy bringatároló sehol, legalábbis a bejárat racionális közelségében biztosan nem. Talán valamelyik eldugott sarokban lehet valami, de nem biztos.

Egyébként meg mindegy is, valójában az áporodott tanácselnöki tempó szúrt szemet. Kiteszünk egy táblát, hogy szigorúan tilos, és ezzel kész, a csinovnyikok szerint megoldottunk egy kérdést. (Az állomás épületét egyébként alig két-három éve újították fel.)

65 komment

Címkék: szeged nem értem bicajozás

A bejegyzés trackback címe:

https://zugfirkasz.blog.hu/api/trackback/id/tr141425124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbi2k 2009.10.03. 18:59:32

akkor ehhez mit szolnának?
dániam aarhus, vasutállomás.. és ez csak a bringák egynegyede, az épulet másik oldalán van a többi :)
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/38/Bike-park-aarhus.jpg

Dr. jegeket_bérleteket 2009.10.03. 19:01:02

Egyszerű. A mávos főokosok rendszeresen azt tapasztalták, hogy a falnak támasztott kerékpárok időnként - ha azt hiszik, hogy senki sem látja őket - felemelik a hátsó kereküket, aztán ódalba pössentik az épületet. Na, ennek mostantól vége!!!

Dr. jegeket_bérleteket 2009.10.03. 19:01:58

@norbi2k: Aarhus az más, ott a sok kerékpár szemmel tartja egymást, nem mernek pössenteni.

Akárki Akármit Mond 2009.10.03. 19:15:50

Az rendben van hogy tilos, inkább azzal van a baj hogy nincs kerékpár tároló.
Jellemzően azért nem negedik falhoz támasztani őket, mert szétcseszik a vakolatot, ha meg eldőlnek, akadályozzák a közlekedést. Ki kell lobbizni egy kerékpártárolót nem nem hisztizni kell!

Mylady 2009.10.03. 19:30:40

@Akárki Akármit Mond: Szerintem is erről van szó. Pláne, ha tényleg nemrég újították fel. Az emberek nagy része egyszerűen képtelen megóvni a közöset. Pedig piszok sokba kerül ám rendbehozni, ha szétbarmolták.
A megoldás a tároló.

2 éve lépcsőházfestés volt nálunk. A festés utáni 3. napon koszos tenyér- és keréklenyomatok jelentek meg a falon, letörölhetetlenül. A szomszéd kissrác biciklijét meg szokás szerint falhoz támasztották a szülők, ami szokás szerint elcsúszkált, így ott kapásból ledörzsölték a kormánnyal a vakolatot. Ez most már jópár évig ilyen lesz....

phaszfej 2009.10.03. 19:34:21

Azé tilos, mert az öregek és a sánták nem tudnak a korlátba kapaszkodni, a tolókocsisok és babakocsisok meg nem tudják használni a rámpát. Szerintem ez egy 8 éves gyereknek is leesik.

müszi 2009.10.03. 19:41:18

nálunk semmi nem tetszik,sőt annak az ellenkezője sem az embereknek!
egy-két évet kellene már a Gulagokon eltöltenetek! másképp értékelnétek az életet!!!

CM2131 2009.10.03. 19:52:51

phaszfejnél a pont. Nem igaz, hogy nem látod, a képen pont egy akadálymentesített feljárat van, ha telepakolják biciklikkel akkor azok fognak új akadályt képezni.
A korlát eredeti funkcióját már így sem látja el: nem lehet belekapaszkodni.
Egyébként miért is kell 3 cm-re a bejárattól lerakni a biciklit? Ugyanolyanok vagytok mint az autósok.

awender 2009.10.03. 19:57:26

Helyesen így hangozna a felirat: "Kerékpárt a falhoz támasztani tilos, kérjük használja a közelben található őrzött kerékpártárolót."

Gáborom 2009.10.03. 20:00:54

A szegediek fényévnyivel normálisabb emberek mint a fővárosiak és környékiek:sokkal jobban megbecsülik azt amijük van, és ez látszik is a város jelentős részén. Ebben az esetben is erről van szó: nyilván nem egy bicaj hanem sok-sok bicaj pusztítja le a drága pénzen szépen felújított állomást.Ez evidens, nem is értem a kérdést. Valóban az a baj,hogy nincs bicajtároló, ez nekem is feltűnt - meg a tiltás ellenére ott lévő bicajhegyek is, amikor egy-egy napra odaugrom körbefotózni a várost.( Hangsúlyozom: odaugrom és nem lemegyek.Mert nem ők vannak lejjebb..... )
I love Szeged.
www.tigrincs22.fw.hu
Itt idei két szegedi napom fotótermékei - egyszerű túrista fotók...

Dr. Justice · http://dotkom.blog.hu 2009.10.03. 20:26:10

@mindenki: Egyértelműen gáz, hogy tilosban tárolják a bicókat, akik, de az ok is gáz: nem lehet a helyszínen máshogy. Természetesen nem azon vagyok felháborodva, hogy nem szabadelzárni a kerekesszékek elől az utat, vagy nem lehet leütni a szép új burkolatot a pedálokkal az épületről, hanem hogy ennyire rövidlátók voltak, hogy 100 rugóval (vagy 200-zal, 300-zal, tök mindegy) nem voltak képesek megfejelni a költségeket, hogy valóban kulturált vasútállomásunk legyen. Ennyi.

OkoskaTo:rp 2009.10.03. 21:35:51

@CM2131: Néhány megjegyzés. A vakolatot nem rongálhatják meg a falhoz támasztott kerékpárok, mivel - mint az a képen is látható - nem vakolt a fal, hanem téglával burkolt.

A feljárat a látszat ellenére NEM akadálymentesített, egész a legutóbbi időkig a bringatárolást tiltó tábla alatt kint volt egy kerekesszékeket tiltó tábla is (ld. indafoto.hu/okoskatorp/image/5649803-48fe1ad7/215377)
Az akadálymentesítésnek szabályai vannak, pl. minimum 1,2 m szélesnek kellene lennie, az ajtón be kellene férnie egy kerekesszéknek, a lejtés is maximálva van, és a burkolat sem biztos, hogy ebből a szempontból megfelelő.

Bringát pedig ezen a környéken sokszáz méternyire nem lehet máshová kikötni. Még most sem lenne késő a parkolóban bringatartókat kihelyezni azokba a zugokba, ahová autóval nehéz beállni.

kispista2 2009.10.03. 21:48:55

A MÁV leszarja az utasokat, nekik az a jó ha minél kevesebb van belőlük.
A kerékpártároló költsége filléres lett volna, de gyorsan megtérült volna.

min 2009.10.03. 21:52:06

@Akárki Akármit Mond: Aha, szétcseszik.Persze... A falfirkálok nem. Azokkal nem foglakoznak. Érdekes azt nem látom kiírva, hogy falat, vagont fújkálni tilos! A városban sem látom, hogy műtárgyakra gördeszkával/korival felugrálni tilos. Mert azzal ugye nem cseszik szét őket csak a falnak támasztott bringa okoz kár. Vajon miért is nem csodálkozok már ezen...

nyomi 2009.10.03. 21:52:40

@kispista2: Mivel terul meg? Fizetos lett volna az orzes nelkuli tarolo?

Nalunk van tarolo, de nem igazan hasznaljak /ez csak hev/, amin meg is lepodtem, vagy mert meg nem terjedt el a koztudatban /kb 1 eve van/.

kispista2 2009.10.03. 21:53:49

Ha a norc.hu-n megnézitek, rengeteg hely lenne a kerékpártárolók elhelyezésére.

kispista2 2009.10.03. 21:56:18

@nyomi: Például úgy, hogy ha van tároló, többen mennek vonattal. Ha meg nincs, esetleg kocsival vagy busszal mennek.

Nem szükséges azonnal 500 db-os tárolót csinálni, először elegendő 30 db-osat, majd bővíteni.

norbi2k 2009.10.03. 23:02:19

@Akárki Akármit Mond: milyen vakolatot latsz azon a tegla falon?
Nyilvan vannak olyan idosek akik azt aket lepcsofokot se tudjak megtenni korlat nelkul es ezert bunkosag odatakni a bringat de a falhoz tamasztassal nem tudom mi bajuk... Azt meg vegkepp nem ertem ha mar volt penz felujitasra nehany biciklitarolora mar nem futotta, barmely szakmunkas kepes lenne hajtogatni egy parat....

Akárki Akármit Mond 2009.10.03. 23:37:29

@Akárki Akármit Mond: Jellemzően azért nem negedik falhoz támasztani őket, mert szétcseszik a vakolatot,

@norbi2k: milyen vakolatot látsz azon a tégla falon?

Azért írtam hogy jellemzően, nem itt, hanem általában. A szövegértelmezés nem megy?

Amúgy a kormány magasságában nem tégla van hanem díszburkolat. Látom a képek értelmezése sem nagyon megy...

min@ Aha, szétcseszik.Persze... A falfirkálok nem. Azokkal nem foglakoznak. Érdekes azt nem látom kiírva, hogy falat, vagont fújkálni tilos! A városban sem látom, hogy műtárgyakra gördeszkával/korival felugrálni tilos. Mert azzal ugye nem cseszik szét őket csak a falnak támasztott bringa okoz kár. Vajon miért is nem csodálkozok már ezen...

Az általad felsoroltak szándékos rongálások, egyértelmű az álláspont. A kerékpár odatámasztása nem szándékos, de sok esetben még is rongálás. Erre szokott figyelmeztetni az ilyen felirat.

Egy rakás normális biciklis van, de a fórumokon csak olyanok írkálnak akiknek elgurult a gyógyszere. Nehéz így szót érteni ha mindenki csak magára gondol. A bicikliseknek is tenni kell nem ugyanúgy leszarni másokat ahogy velük teszik sokszor...

Akárki Akármit Mond 2009.10.03. 23:45:26

A megoldás nem az hogy lehessen biciklit támasztani oda, ahova nem való.
Ez olyan mint ha engedélyezzék a virágágyásba vizelést mert nincs WC...

Tessék aláírást gyűjteni egy bicikli tároló építéséért! Persze egyszerűbb itt hőbörögni, csak az nem old meg semmit.

bes3 2009.10.04. 00:00:45

babakocsisok, kerekesszékesek .. és nem feledjük a VAKOKAT akiknek -nem kell részletezni -mekkora szívás ha váratlanul a vasba ütköznek ahol nem kéne.

Kulturállamban nem tárolják a közlekedési eszközöket a gyalogosok útjában, amint ez a belinkelt képeken jól látható.

Tessék biciklitárolóért kiabálni, a fenti hely alkalmatlan a biciklik tárolására.

(BTW miért van az hogy az én bringám megáll falhoz támasztás nélkül is? totál egyszerű városi bringa, egy úgynevezett KITÁMASZTÓVAL :) )

kispista2 2009.10.04. 00:10:40

@bes3: És mihez lakatolod hozzá, hülyegyerek? És azt a rámpát kerekesszékkel is tilos használni, mint fentebb már láthattad.

lil.miss.sunshine 2009.10.04. 01:07:06

Szerintem csak a lejtő miatt van a tábla (ott van afölött mindkét oldalon), hogy ne pakoljuk oda a bringákat és föl lehessen menni tolókocsival/babakocsival is.
Amúgy én minden hétköznap otthagyom a bringát (följárkálok Pestre suliba), de én ott a lépcső melletti kis korlátokhoz szoktam kikötni. Ott tényleg mindig sok van, de bőven el lehet férni tőlük:) Egyébként most lesz bringás fejlesztés is Szegeden (www.ujpalyan.hu), és úgy rémlik, a Nagyállomásnál is lesz tároló. Szóval türelem, fejlődünk, csak lassan:)

2009.10.04. 01:28:05

a média (ezen formája is) a figyelemfelkeltés egyik módszere. az lenne itt a normális hozzáállás, hogy akit tényleg érint ez a probléma, az jelzi, hogy érdekli, így szerveződne egy kisebb társaság, amivel könnyebb személyes kérést benyújtani.
Nem azon kéne pörögni, hogy miért nem jó odatenni, azt szerintem mindenki tudja..
internetes világban élünk, itt is el lehet indítani egy közösségi problémamegoldást..

norbi2k 2009.10.04. 01:32:30

@Akárki Akármit Mond: ja jó, még jó hogy a post erról a konkrét esetről szol, nem tudtam hogy ez mashol is probléma :)

norbi2k 2009.10.04. 01:34:51

@Akárki Akármit Mond: ugy látod hogy az a diszburkolat olyan sérülékeny? látom nem sok ilyet láttál még :)

norbi2k 2009.10.04. 01:39:10

mondom érthető, hogy a korlátnak nem engedik támasztani, utban van stb.. de mi a baj a falnak támasztással?leesik a diszburkolat? jézusom, nézzetek már körül nálunk fejlettebb biciklis kulturával rendelkező országokban! meg nem tudom számolni hányszor támasztottam a bringám ettől "pucossabb" épületek falának, persze az nem itthon volt....

norbi2k 2009.10.04. 01:50:34

@bes3: kulturállamban van bicikli tárolo egy ilyen helyen, de táblákat kitenni könnyebb :)

magyar-magyar szótár 2009.10.04. 04:23:27

Mindenkinek a saját fingja tanképpen mellékes, lényegtelen és maxx sajtszagú, tehát elviselhető, más viszont ne fingjon az orra alá, mert az bunkó.

A falnak támasztott kerékpárok megrongálják a falat, na jó, az ilyen klinkerit-téglás díszburkolatot nehezebben, de vakolatot előbb utóbb leszednek tégláig. Meg a festéket le a korlátokról.

A mai világban, amikor "liberális blog" arról ismerszik meg, hogy a zsidózó fikázó kurucinfostos kommentet benthagyja jelzésből, az opponáló véleményt meg "moderálja" azaz kiDŰRŰLI könyékkel. :)))

Az emberek ilyenek: vannak tulajdonosi érzemények.

magyar-magyar szótár 2009.10.04. 04:26:31

@norbi2k:
Tessék: Ez jellemző kép onnan, ahol a bringaizmus nem alter jellegű tüntetés, hanem egyszerűen csak tömegek bicikliznek és kész.
Most nem keresgélek tovább, de ott vannak az amsterdami óriás-kerékpárparkolók, milyen biciklik is vannak ott (nálunk vidéken látni mamák alatt) és mennyi belőlük a montenbike

www.matschbogs.ch/blog/wp-content/uploads/2009/01/bsvelos.jpg

lujo22 2009.10.04. 05:43:40

Meg lehet nézni néhány kocsma falát, ahol rendszeresen nekitámasztják a bicajokat, egy idő után, hogy néz ki. A vakolat kezd kikopni, és elég lepusztult képe lesz néhány év múlva.
Ne abból induljunk ki, h otthon a garázsban egyetlen biciklit, amit finoman odaállítanak, hanem sokan, és nem éppen kultúráltan nekibasznak.

gpetersz 2009.10.04. 05:46:02

Már mindent elmondtak elöttem.

Kerékpáros! Ne rinyálj, nagyon hozzászoktál az érdekérvényesítéshez! Alkalmazkodj, és tiszteld mások jogait is!

bes3 2009.10.04. 07:49:03

@kispista2 hülyegyerek: ha a falhoz támasztod mihez lakatolod hozzá?

lol

kulturállamban élek, nem lakatolom hozzá semmihez mert ott lesz délután, este és egy hét múlva is.

3 év alatt egyszer tűnt el, de meglett.

bes3 2009.10.04. 07:50:26

@norbi2k:
kulturállamban akkor sem a falhoz támaszták és noname blogokban rínak a biciklisek hanem addig nyomzlnak a hatóságoknál amíg meg nem lesz a kívánt tároló.

hol a petíció amit alá lehet írni? csatlakozni szeretnék :)

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2009.10.04. 08:41:44

@bes3: Teljes mértékben neked adok igazat! Ha lenne bicajom (de nincs,és nem is kell) tuti hogy én sem zárnám le.

De én már hallottam olyan történetet is,hogy kimentek az illetők futóval németbe,és 30 bicajt hoztak haza. Nálunk a kerékpár lopást elképzelhetetlennek tartom. Itt rend van!!! :-))

_belo_ 2009.10.04. 09:14:49

munkahelyem közelében van egy járda szakasz ahol másfél méter a járda és a közepén van egy korlát. ez a korlát egy ház sarkát védi, nehogy autóval beleszaladjanak.
idióta bicajosok rendre ehhez lakatolják a bicajt úgy, hogy nem lehet gyalogosan közlekedni a járdán (le kell menni az úttestre.
10 és 20 métrerre tisztességesen kialakított kerékpártároló van majdnem mindig üresen!!!

szegedbicaj 2009.10.04. 09:27:20

A Nagyállomás bejáratához legközelebbi helyen három kerékpárt lehet arra a célra kialakított helyre kötni, a posta bejárata mellett. Ez mindig teli van. Több támasz nincs egy 170 ezres város vasútállomása mellett. Autóparkoló van dögivel, bicikliparkoló egy sem.

Lobbi volt, 3 éve megy a sirám, hogy végre legyenek támaszok, de leráztak azzal, hogy majd a tömegközlekedés nagyprojektje keretében lesz B+R. Tervek is vannak, már évek óta, fedett támaszok bedugva az egyik zugba.

Mindez egy városban, ahol a kerekezők aránya a közlekedők közt legalább 9%, és folyamatosan növekszik.

Flat Eric / sta press (törölt) 2009.10.04. 09:43:26

Ha nem felel meg az EU-s szabványoknak, akkor is akadálymentesített feljáró gyalogosoknak, rokkantkocsiknak, babakocsiknak, csökkentlátóknak!

Nem értem, hogy mit lehet ezen vitatni. Kéretik tiszteletben tartani mindenkinek, mindenhol! Mondom én ezt autós, kerékpáros Magyar állampolgárként.

Dr. Justice · http://dotkom.blog.hu 2009.10.04. 09:55:53

@raszt@: a játék jó, a szánalmas reklám nem. homokozz máshol.

Blogpont Huba 2009.10.04. 10:07:59

Oké, nem támasztom a falnak és nem kötöm a korláthoz. Merre találom a biciklitárolót?

norbi2k 2009.10.04. 10:13:10

@bes3: mondom hogy latogass el a bicikli kultura fovarosaba es akkor majd latsz kerekpart falhoz tamasztva... Na ott senki nem fog megszolni, mert ha nincs kerekpar tarolo akkor van fal, es ha az epulet tulaja nem akar falhoz tamasztott bringat latni akkor kitesz egy tarolot...

Ne hozzuk mar most ide a kocsmakat mert nem azokrol volt szo.. Egyebkent is nagy paraszt kocsmatulaj az aki videken nem tesz a kocsmaja ele kerekpartarolot, meg is erdemli ha leesik a vakolat

Itthon meg pont azert nem jarok bringaval mert nincs kulturaja, bunkok az autosok a gyalgosok es a kerekparosok nagy resze is, meg is erdemlik hogy igy bannak veluk....

ewing_65 2009.10.04. 10:14:14

Valóban kellene biciklitároló. De hogy miért nem lehet a falhoz támasztani, arra talán legyen elég annyi, hogy 1 milliárd 168 millió forintból újították fel az épületet 3 éve. Nem olyan nagy baj, ha vigyáznak rá.
Ilyen volt:
2.bp.blogspot.com/_GWm-pvD5N1I/Rtk4hpXED3I/AAAAAAAAAiw/fsvm5CcLipk/s400/szeged.jpg
Ilyen lett:
lh4.ggpht.com/_lNIDmFIkHbc/R3Ua2autmZI/AAAAAAAAFV0/yPTB9g49-n0/321.jpg
Persze ezen a képen is látszik, hogy nincs biciklitároló...

Netuddki. 2009.10.04. 10:18:45

Utálom a falfirkálást, de ez a felirat a tábla alatt hogy mutatna?

AKKÓ CSINÁJATOK BICIKLITÁROLÓT VAZE!

Nezumi 2009.10.04. 10:38:12

ennek nagyon egyszerű oka van, magyar sajátosság:
aki autóval közlekedik az EMBER, így jár neki a kiépített parkoló, aki biciklivel közlekedik gyakorlatilag nem is létezik, így nem jár neki semmi.

kispista2 2009.10.04. 10:51:35

@ewing_65: több mint egy milliádból nem futotta egy félmilliós kerékpártárolóra, amiben elférne 50 kerékpár?
Nem kell semmi extra, elé pár tucat fordított u-tároló. Elegendő a perkolásgátró oszlopok helyett ilyet kitenni, akkor pénzbe sem kerülne.

És az építési előírásokban is szerepel.

@bes3: Kiküldünk hozzád pár hátrányos helyzetű honfitársunkat, és utána beszélj a biztonságról.
Ez Magyarország, nem kultúrállam.

kispista2 2009.10.04. 10:53:26

@fttb: Csak egy tipp, de az a "tisztességes" kerélpártároló nem véletlenül ilyen elsőkerék betámasztós, ami sem a kerékpárt nem tartja, sem a lopás ellen nem véd?
Mert nálunk szokás ezen spórolni, mert olyanok tervezik és hagyják a kerékpártárolókat, akik 20 éve már a szolgálati audival közlekednek.

Tesveer 2009.10.04. 10:53:39

Az én kedvencem Budapesten a TF sportpályája a Csörsz utcában. Korábban csak az volt tilos, hogy a pálya területén bringázzon az ember. Ami még oké is, bár volt hogy közel s távol senki, az ember kábé sétálási sebességgel halad, oszt mégis rászólnak. Mindegy, biztos balesetveszélyes.
Na de a legújabb, hogy már bevinni sem szabad a biciklit, illetve ott kell hagyni a bejáratnál. Ahol persze tároló nuku, figyelni nem figyel rájuk senki, így 1 hely marad, a kerítéshez láncolás. Az a rész viszont, ha este megy az ember, totál világítatlanul van, pedig világosban is elég macerás odakötni. Bent pedig nem zavarna senkit, van egy kis füves rész,(nem gyep) ahova le lehet dönteni, de hogy ezzel mi a gond, az rejtély.
Amúgy egész pontosan 1 db biztonsági ember szerű lény van, aki ezt be is tartatja, ha épp ő nincs ott, akkor engedik odavinni.

Szerintem amúgy röhej, hogy ilyenért lobbizni kéne, meg aláírásokat gyűjteni. Normális helyeken ez természetes, és már itt is az kéne legyen. Egész egyszerűen józan ész elég hozzá, hogy ha valamit nem akarunk egyféleképp, akkor megteremtjük a feltételét a hogyan másképpnek. Nem azt mondani, hogy oldjátok meg ahogy akarjátok. Egyébként nem tudom, miért olyan nagy gond ez mindenhol. Nem tudom elhinni, hogy 1-2 vastároló olyan elképesztő beruházás volna. A Mamut 2 előtt is folyton tele van az az 1 szar, pedig bőven volna hely még 2-3-nak. Igaz van egy hátul is, ahol mindig van hely, csak arról szerintem sokan nem tudnak, mert jól el van dugva.

Tesveer 2009.10.04. 10:56:41

@kispista2: Nemár 500k legyen egy ilyen tároló. Egy pár hajlított-hegesztett vascső miért nem jön ki pár 10k-ból? Egye fene, a 2 órás felszereléssel együtt 50-ből.

JohnWatt · http://allas.dolgok.com 2009.10.04. 11:02:42

Pont Szegeden építettek mindenhová "kerékpárparkolót", több van már belőle, mint az autóknak!

zsoltix 2009.10.04. 11:06:14

Mit nem lehet ezen erteni? A falnak tamasztott bringak nyomot hagynak a falon. Ennyi.

Donor 2009.10.04. 11:13:17

@phaszfej: Ez világos, de inkább olyan tábla kellene, hogy kérjük a kerékpárokat a tárolóban elhelyezni...ja hogy az nincs? Bocs.
Hova tegye a szerencsétlen a bringáját akkor?

Deszkás 2009.10.04. 11:14:22

@phaszfej: Na de az a megoldás, hogy kiírjuk, tilos, nem pedig az, hogy csinálunk kerékpártárolót is? Amíg nincs más, ahova a kerékpárokat rögzíteni tudják, addig hiába lesz kiírva, hogy tilos, más lehetőség hiányában oda fogják rögzíteni.

kispista2 2009.10.04. 11:16:24

@Tesveer: 50 db-os tárolóról beszéltem, egy U-cső darabja nem több 10 e ft-nál, közbeszerzésben minimum 20 e ft.

Ez a tároló bőven elférne a főbejárattól jobbra lévő beugróban, ahol a parkoióhelyeket elegendő lenne hátrahúzni, nem szűnnének meg.

@zsoltix: A kerekesszékes is nyomot hagy a falon? Mert egy másik belinkelt kép szerint ők is ki vannak tiltva.

909%, hogy ez a felújítás EU-s pénzből ment. És ennek ellenére szartak az egészre.

És aki a vakokról beszél, nézze meg milyen zebra vezet a főbejárathoz, azután meg a félig kidőlt parkolásgátló oszlopok, aki azon túljut annak nem a kerékpárok okoznak majd gondot

Donor 2009.10.04. 11:18:02

@nyomi: Vagy azért mert kieső helyen van őrzés nélkül és oda járt az összes cigány (bocs roma) bringáért.

Kollégámnak 3-at loptak el, most már inkább kocsival jár azzal nincs ilyen gond.

kispista2 2009.10.04. 11:18:17

Egész Szeged max. 5 km-es sugarú körön belül van az állomástól, ez bringával 15-20 perc, amivel a tömegközlekedés nem tud versenyezni, de kocsival sme lehet sokkalta gyorsabb.

kispista2 2009.10.04. 11:19:37

@Donor: Lopás ellen az U-lakat ajánlatos, a spirál és gerinczárak nem sokra jók. U-lakattal a lopás esélye szinte nulla a többihez képest, mert ritkán járnak a tolvajok flexxel.

Deszkás 2009.10.04. 11:20:02

@Akárki Akármit Mond: Khmmm. Fordítva ülsz a lovon. Nem előbb építeni kellene bringatárolót és utána kiírni az állomáshoz, hogy a korláthoz biciklit láncolni tilos?

Donor 2009.10.04. 11:20:27

@Akárki Akármit Mond: Attól hogy megtiltják a virágágyásba vizelést, még pisilni fognak az emberek. Ha nincs WC hát a virágágyásba.

NorbNor77 2009.10.04. 11:21:26

nem olvastam végig a kommenteket, de
-ha a korlátnak támasztod és mondjuk egy olyan vki, aki kapaszkodni szeretne, mert gyerek vagy mozgásában korlátozott pl. az nem tudja használni az erre megfelelő eszközt, a falról meg levered a vakolatot:)
-én egy fsz-i munkahelyen dolgozom, irodaház. Előttem korlát: MINDEN bringás odaláncolja a bringáját, ami nagy hangzavarral jár(lánccsörgés etc.), borzasztó nehéz így koncentrálni, és 10 m-rel odébb simán letehetné a bringáját...
talán azért nincs kerékpártároló, mert nem kötelező építeni.
Megértem én, hogy a problémát meg is kellene oldani...

Donor 2009.10.04. 11:27:02

@lujo22: A kocsma utoljára 40 éve volt vakolva, és különben is ott van bringatároló betonvasból hajtogatva, mert a kocsmáros tudja hogy a legjobb kuncsaftok kerékpárral jönnek :)

zsoltix 2009.10.04. 11:50:19

@kispista2: En bringat irtam, a posztban szereplo kerdesre, hogy milyen kart okoz? Amugy meg magukra vessenek, ha nem raknak ki tarolot. Szerencsere nem mindenhol van igy. En mar voltam ugy, hogy este mentem dolgozni, es amikor az allomason a kinti taroloban zartam le a biciklit, szolt az egyik vasutas, hogy ne hagyjam ott ejszakara, mert ellopjak. Ideadta a zarhato tarolohelyiseg kulcsat, hogy rakjam be oda, reggel mikor visszajovok, kerjem el a kulcsot forgalmistatol. Ugyhogy vannak pozitiv peldak is.

bes3 2009.10.04. 11:54:03

@kispista2: hülyegyerek arra válaszolj hová láncolod a kerékpárt a falhoz támasztva.

szegedbicaj 2009.10.04. 11:56:25

Szegeden telepítettek támaszokat, de az állomáshoz megintcsak nem, mert majd fel lesz újítva a tér. Messze nincs annyi iciklis parkoló, mint ahány autós, bár az arány kétségtelenül javult. Az viszont beszédes, hogy a támaszok rendre teli vannak.

szegedbicaj 2009.10.04. 11:58:55

Amúgy az egyetemi könyvtár előtt nem ritka, hogy 200 kerékpár van lekötve.
Jah, és a buszpályaudvaron sincs tározó. Minek is...