HTML

zugfirkász

Egy kutyaütő webzsurnaliszta privát hülyeségei - már nem Amszterdamból.

Dr. Justice

17:25 | 05.11.

Szijjártónál megint beakadt a lemez

És szokás szerint hülyeség lett belőle. Kedves nézőink, „Alapfokú közgazdasági leckék óvodásoknak és Szijjártó Péternek” című rovatunkban ma az inflációval foglalkozunk, miután a mi Közgázt végzett Péterünk mai közleményében azt írja, hogy „újabb csontváz esett ki a szekrényből; a legfrissebb inflációs adatok azt mutatják, hogy Magyarországon továbbra is gazdasági vészhelyzet van.” Mert az infláció még az elemzők által vártnál is nagyobb a legfrissebb adatok szerint.

Tényleg nagyobb, a Portfolio konszenzusa szerint 5.6 százalékot vártak a piaci szereplők, ehelyett a KSH által közzétett éves alapú fogyasztói infláció 5.7 százalék volt áprilisban Magyarországon. Rendben Péter ezt kiszúrtad, de ne bízd még el magad, olvass tovább! Az egy dolog, hogy a teljes inflációs mutató a lehető legkisebb mértékben lett nagyobb, mint várták (0.1 százalékpont), de ha kicsit az egész mélyére nézünk, látjuk, hogy ha valamilyen téren távolról sincs akkora vészhelyzet, az az infláció. Vagy legalábbis nem úgy, ahogy Péter, a Közgazdász gondolja.

A lényeg, hogy a negyedéves alapon számított, évesített és szezonális hatásoktól megszabadított maginfláció kevesebb, mint 1 százalék Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy ha nem vesszük figyelembe a leghektikusabban változó és a hatósági ár- és adóváltozások által is leginkább érintett élelmiszer- és energiaárakat, akkor a megelőző negyedév ütemét tartva évente 0.7 százalékot (!) emelkedne a fogyasztói árindex. Ilyen alacsony ütemet 2006 eleje óta nem láttunk. De mit is mond erre Péter, a Szócső?

Hogy a nemzeti ügyek kormánya, amellett, hogy elszámoltat, blablabla, megakadályozza a gazdasági összeomlást, és minden eszközével küzd majd ez ellen a rettenetesen magas infláció ellen. Mondjuk az elmúlt hetekben napvilágot látott blőd tervek nem pont a gazdasági összeomlás elleni elszánt küzdelmet vetítik előre, de most nem is erről van szó, hanem arról, hogy Péter, a Jegybankár és a Fidesz-kormány ezek szerint egyértelműen elkötelezett a határozott kamatemelés mellett.

Merthogy ugyebár az infláció ellen így szoktak küzdeni, legalábbis azokon a helyeken, ahol tényleg veszélyes az inflációs helyzet, és nem arról van szó, hogy csikorogva megáll a gazdaság, majd lassan elindul visszafelé, szépen lenyomva az áremelkedés ütemét, ahogy az történik most éppen Magyarországon. Felmerül néhány kérdés azért ezzel kapcsolatban, amire viszont Péter, a Gondterhelt most elfelejtett kitérni:

Szóval az egész kamatvágás sztornó, irány vissza felfelé, magas kamat kell? Az erős forint mégsem öli meg az exportot, teszi lehetetlenné a magyar vállalakozásokat? Mégsem akkora probléma az államadósság kamatterhe, mint ahogy Varga Mihály mondja? És akkor mi volt a hiszti év elején, miszerint a Fidesz már egy évvel ezelőtt, a magyar adósságválság kellős közepén megmondta, hogy 6 százalékos kamat kell? Most akkor mégsem úgy kell, hanem így? Vagy csak egyszerűen Péter, a Számfetisiszta beleszeretett a 6 százalékba, és amint alácsúsztunk, inkább mégis emelni kellene?

Vagy Péter, a Sportmenedzser szimplán nem érti, hogy miről beszél? Volt már rá példa, hogy rossz irányból nézett egy grafikont, és végső elkeseredésében a KSH-t vette célba, ahelyett, hogy utánakérdez annak, amit mondani készül, tehát semmi meglepő nem lenne benne, csak egyet nem értek: miért nem mondják meg Péternek, a Túlbuzgónak, hogy a kampánynak már vége?

A közlemény szövege:

Ma újabb csontváz esett ki a szekrényből; a legfrissebb inflációs adatok azt mutatják, hogy Magyarországon továbbra is gazdasági vészhelyzet van. A magyar infláció nagyobb az elemzők által vártnál, és a legnagyobb mértékű az egész EU-ban, vagyis újabb mutató tekintetében lettünk sereghajtók Európában. A nemzeti ügyek kormányának ezért egyik legfontosabb feladata - az elszámoltatás mellett - a gazdasági összeomlás megakadályozása, a magyar családok megvédése. A nemzeti együttműködés rendszerében - a szükséges gazdasági konzultációk után - ennek érdekében teszünk gyors és nagyon hathatós intézkedéseket.

Szijjártó Péter
szóvivő

Forrás: Fidesz.hu

107 komment · 1 trackback

Címkék: kampány gazdaság fidesz idióták államférfi hazudik nem értem portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://zugfirkasz.blog.hu/api/trackback/id/tr221992633

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szijjártó: Nincs helye a gárdának 2010.05.12. 11:32:01

Egy erős, tisztességes rendőrség mellett nem lesz igény a gárdára, mondta Szijjártó Péter a Mokkában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lt.Dorsi 2010.05.11. 18:43:33

Valaki szólhatna Péternek, a Kampányszóvivőnek, hogy a kampánynak vége! Már nyertek.

Bár ha jobban belegondolunk, ha most riogatnak, akkor nagyon nagy hősök lesznek.

Mint Pintér
"Papa" Sándor, aki 2 hét alatt rendet tesz az országban :P

Deadasfak 2010.05.11. 18:44:29

Biztos nem ennyire hülye, csak tette a dolgát és mondott olyat amitől jobban lehet utálni az előző kormányt mint majd őket amikor látja a nép hogy mégsem váltották meg a világot. A magyar gazdaság olyan mint egy falevél a szélviharban, és lófaszt nem tudnak csinálni amíg nem javul a külföldi helyzet. Max. nem lopnak, dehát azt nehéz megállni.

Jaffar 2010.05.11. 18:47:18

A poszt írója egy komcsi :)

Még nem is kerültek hatalomra (a kormányra kerülés lenne az igazán megfelelö, de azt a droid-horda úgysem érti) és máris beindult a ballib-szoc-komcsi média és már áskálódik.

Az a baj, hogy a fijjuk eddig is eröböl akartak mindent megoldani, lévén nem sok eszük volt, most aztán, hogy gyüjtöttek maguk mellé 2.7 millió dedikált 1bites droidot, már végképp elbízzák magukat. Pedig aztán lehetne ezt tényleg kulturáltan, normálisan is csinyálni :) (igaz, ahhoz nem a szociban kellett volna tanulni a szakma csínját-binját, mint azt jobb és baloldalon egyaránt láthatjuk)és akkor valóban "bebetonozhatnák" magukat egy idöre. (Most is megtehetnék, szerintem lenne párszázeezer ember aki vigyorogva figyelné, ahogy az összes repül a Dunába betontalpastul.) Ha valóban látná a zember, hogy értünk dolgoznak, akkor még csak-csak, de így. Alig szabadultunk meg az egyik idióta párttól (remélhetöleg végleg), erre itt van a 2.0-ás "javított" verzió belöle. Attól, hogy "nemzetinek" nevezem a szarkupacot, attól az még ugyanolyan büdös szarkupac marad. :(

Jaffar 2010.05.11. 18:47:52

@Deadasfak:
"Biztos nem ennyire hülye.."

Azért az nem olyan biztos!

Walter Melone (törölt) 2010.05.11. 18:49:22

vicces évek következnek.... :-))))))))

gramercy 2010.05.11. 18:52:56

@"the dragon": kiskocsog!

ha lendvai botox ildikot lehet szapulni, akkor szijjarto kozgazdasz petiket MIERT NEM????

vegyetek fel a szopoalarcot, fidesznyikok!

negy evig fogjatok szopni a gecit!

zotyo13 2010.05.11. 18:55:57

@"the dragon": Tőletek tanultuk. Most akkor ebben az országban mindenki buzi? Ja nem komcsi!

Dr. Justice · http://dotkom.blog.hu 2010.05.11. 18:56:19

@gramercy: ezt a stílust nagyon gyorsan vidd innen, és inkább keress rá az "irónia" szó jelentésére, utána olvasd el megint the dragon kommentjét, majd ezt ismételgesd addig, amíg rá nem jössz, hogy mit jelent, amit írt

sárkányfő 2010.05.11. 18:58:59

én már régóta várom, hogy valaki nekilásson Orbán magyar hangjának baromságait összegyűjtő blogba... lenne bőven mit belerakni...

íme egy múlt heti gyöngyszem szerencsétlentől:
"Szijjártó Péter szerint a kormány alaptalanul mondja azt, hogy stabilizálta a forintot, sikerről ugyanis csak akkor lehetne beszélni, ha a forint árfolyamának a mozgását sikerült volna függetleníteni a nemzetközi viszonyoktól."

bariga 2010.05.11. 18:59:55

EAddig mondogatják ezt a gazdasági vészhelyzetet, míg végül még a befektetők és a hitelezők is meghallják. Hogy a Peti hülységeket beszél az nem újdonság, elfelejtették belőle kivenni a régi lemezt, de az értelmesebb látszó Varga is megőrült. A Matolcsi zagyvaságai pedig egyenesen kártékonyak. NKemény kifejezés, de nekem már a hazaárulás szó is eszembe jutott ezekről

sárkányfő 2010.05.11. 19:00:37

egyébként meg nem a Fidesz szekrényéből potyognak a csontvázak folyamatosan? Kubatov, Pintér, Fellegi, meg adó így, deviza úgy, etc...

Dr. Justice · http://dotkom.blog.hu 2010.05.11. 19:00:50

@ó jaj: Nice! Mindenre egyszerűen lehetetlen lecsapni, termékeny a srác :)

papas 2010.05.11. 19:12:28

@ó jaj: na ne, képtelenség, hogy ekkora baromságot mondott volna, mert ez még tőle is durva lenne. ej, de szép évek elé nézünk. csak a 2/3.

borovi 2010.05.11. 19:13:51

@Deadasfak: de. pont ennyire hülye. ráadásul úgy hazudik is, mint a vízfolyás.

Csak halkan jegyzem meg 2010.05.11. 19:14:10

Na, én ezért nem voltam szavazni! Mert egy olyan párt, ahol ez a csekélyértelmű ember egyáltalán szóhoz jut, mindent elmond magáról. Ha azt írnák a papírra, hogy "8 éves koromban megerőszakolt egy szoclib cukros bácsi, és anyám ezért pénzt fogadott el", szerintem minden további nélkül elmondaná. Láttam olyan japán robotot, ami egy hivatalban van kitéve, azért, hogy ne egy monitor igazítsa útba az embert, hanem egy emberarcú olvasógép, hát, szerintem az legalább vicces volt. De ez a Szíjjártó Nagyember Péter szánalmas... :-(

Kandabula 2010.05.11. 19:15:47

Savanyú élete lehet ennek az embernek.

devadel 2010.05.11. 19:16:35

nem a szijjártó a hülye, hanem aza 60 százalék, aki ezt beszopja. nekik szól az írás.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2010.05.11. 19:16:51

Szijjártó végzettségét nem igen szabad felhozni, hiszen egyetlen percet sem dolgozott a szakmájában, ahogyan a Fidesz politikusainak többsége sem. Ezt adták a kezébe, és mivel a fél diplomáját már kimosták a fejéből, ezért simán tovább is mondta.

Csak halkan jegyzem meg 2010.05.11. 19:20:54

@Csak halkan jegyzem meg: bocs, nem voltam egyértelmű: szóval a japán robotcsaj egy ember nagyságú bábu, egy robot, aminek a szája is mozog, ha "beszél". Szóval ez a robot legalább egyértelmű, hogy nem a saját agyával gondolkodik...

baba jaga 2010.05.11. 19:26:32

csodálom,hogy van aki még odafigyel mit mond.ezért mindenképp elismerésem.
én már évek óta elkapcsolok,lehalkítok.ha beszél,tisztán a nyugalmam érdekében.
elementárisan ostoba fazon.
csak remélhetjük,hogy azért maga sem hiszi,amit mond...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.05.11. 19:31:18

nem baj, majd ezek rendet tesznek!

en mar latom is a koncepciot.

a nep - mi a faxt beszelek!!!! ez mar nem az a rendszer!!! (csak hasonlit;-)) - szoval a nemzet ellensegeit pinter begyujti, statarium, vagyonelkobzas es rogton lesz mibol fizetni a matolcsy-fele hulyeseget:-)

dean23 2010.05.11. 19:35:12

8 év idiotizmusát 2/3-nyi idiotizmussal fasza megfejelni!
Nem a nagy agya miatt jutott ennek az észkazánnak égig érő homlok, hanem az a kurvasok víz miatt ami ott lötyög a buksikájában!

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2010.05.11. 19:44:26

Ne bántsátok! Elvégre ő szóvivő és nem számvivő. :D A nyilatkozatban pedig nem szerepeltek számok, így számon sem kérhető. A híveknek pedig az a dolguk, hogy mindent elhiggyenek.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.05.11. 20:05:05

@gramercy: @zotyo13:

Merem remélni, hogy ti vagytok a balliberális elit. Szijjártó legalább olvasni tud, ha mást nem is...

belekotty 2010.05.11. 20:06:30

Bocs fiuk!
Ha valaki éppen kihúzta a fejét Orbán Viktor seggéből hogy böfögjön valamit, attól miért vártok bármi értelmeset?

a katona fehérben 2010.05.11. 20:27:38

A hasonkaliberű Nyakó Istvánnal folytatott tét nélküli verbális deathmatcheik még szórakoztattak, de így, párját vesztve és téttel már kínos, amit művel.

Hattory Hanzo 2010.05.11. 20:36:42

Csak hogy teljes legyen a kép: Közgázon végzett, és 2 éve a Dunaújvárosi Főiskolán politikai kommunikációt oktat!

bioLarzen 2010.05.11. 20:40:18

@chipanddale74: "Szijjártó végzettségét nem igen szabad felhozni, hiszen egyetlen percet sem dolgozott a szakmájában"

Csak azt felejted el, hogy Ő Fideszes, ott másképp vannak a dolgok! Emlékezzünk, midőn Deutsch Tamás, frissen diplomázott jogászembör, úgy nagyjából egy hónapos diplomával, sportminiszterként nekiment az MLSZ-nek, és páran, köztük nem egy jogi szaktekintély finoman szóltak, hogy nem feltétlenül van összhangban a törvényekkel, amit csinálni készül (felfüggeszteni az MLSZ-t), ő szemrebbenés nélkül ezt tudta mondani, hogy ő jobban tudja, mi a jogszerű és mi nem, mint a szakértők, mert ő épp most vizsgázott belőle...

A a nagy baj, hogy politikusaink "remek" mondásai általában az idő homálkyába vésznek, pedig sok közüéük nagyon árulkodó lenne - ha emlékeznének rá... Ki emléxik pölö az elsőidőszakos Orbán viktor miniszterelnökre, aki, midőn az ellenzék kivonult, nevetve mondta ba kamerába, hogy az országgyűlés működik ellenzék nélkül is... Na, ezt most majd tényleg láthatjuk, feleym, zumunchel...

Mindegy, demokrácia van, most a Fidesznél a labda, meglátjuk, mit csinálnak vele - kapura vezetik, gólt lőnek, passzolják, taccsra vágják, vagy eladják...

bio

bioLarzen 2010.05.11. 20:43:57

Amúgy még valami: nem tudom, melyik a szerencsétlenebb eset: ha valaki azért beszél ilyen sületlenségeket, mert ennyire futja, vagy az, ha amúgy tudna magától teljesen jó és értelmes dolgokat mondani, csak úgy dönt, hogy "felsőbb" érdekből beszél baromságokat...

bio

Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.05.11. 20:44:02

@"the dragon": ennek most mennyi értelme volt? Helyi ember már helyretette a két zombit, te meg itt feleslegesen sértegetsz másokat. (nem a két majmot, nyilvánvalóan...)

wip 2010.05.11. 20:45:19

sztem sürgősen világosíttassuk fel magunkat a szülőkkel ill.a nagyszülőkkel,gazdasági vészhelyzet esetén milyen áruféleségekt vásároltak be annak idején, mert ezek az értelmetlen...-k így folytatják, nem tudunk még enneivalóra sem keresni...

Robis 2010.05.11. 20:51:29

Maradjunk annyiban, hogy Szíjjártó kijárta a Közgázt. Ennyi. De nem tanult ott semmit. Ezért nem lett közgazdáz, hanem poliktikus. Ahhoz sok ész nem kell. De ez igaz minden elvtársára is.

Punxsutawney Mormota 2010.05.11. 20:55:38

Távol álljon tőlem, hogy bárkinek is a pártját fogjam, de ha én lennék a Közgáz rektora, akkor már érvénytelenítettettem volna diplomáját. Annyi baromságot összehordott már az elmúlt években, hogy szégyent hoz az intézményre. Az kérem szépen nem közgazdasági érv, hogy "errőlisakormánytehet".

Blogger Géza 2010.05.11. 20:55:49

Most lehet itt ragozni a semmit, de tény, hogy nálunk a legnagyobb az infláció az egész EU-ban. Pont. És ez csakis a leköszönő kormány és az MNB felelőssége, nehéz lenne másra kenni. Hogy a körítés kissé drámai, az egy dolog. De ez a drámaiság pl. sehol sincs a permanens antifasiszta harcban égő MSZP-hez képest.

Punxsutawney Mormota 2010.05.11. 20:58:49

Off topik... Talán az Armageddon című filmben volt, hogy az elnök tudományos tanácsadója valami baromságot sújkolt, hogy márpedig azt kell végrehajtani. Erre a NASA főkoponyája azt mondta, hogy minden tisztelete mellett nem adna egy olyan ember véleményére, aki kettes volt asztrofizikából...
Tudja valaki, hogy Petinknek hogy sikerül a makro kollokviuma? Vagy már ezt is az előző Fidesz ciklusban titkosították ötven évre?

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.05.11. 21:09:38

@Before:

Csak nem akartam, hogy az egyszeri olvasó esetleg kommernek nézzen, amiért nem sorolom Pétert korunk szellemóriásai közé...;)

SiKom 2010.05.11. 21:10:20

"Ez azt jelenti, hogy ha nem vesszük figyelembe a leghektikusabban változó és a hatósági ár- és adóváltozások által is leginkább érintett élelmiszer- és energiaárakat"

Ja jó. Az más.

Majd szólok a benzinkutasnak, hogy ne vegye figyelembe a 6% benzinár-emelést, nekem a régi áron tankoljon.

Meg szólok a gázműveknek, hogy nekem ne emeljen, mert nem szeretném figyelembe venni az emelkedést.

Normális a posztoló?

Hiába a 0.7%, ha az emberek 6%-al többet kell fizessenek, miközben nem nőtt, vagy épp csökkent a bérük!

tt60 2010.05.11. 21:15:33

Ki dolgozott egyáltalán a Fidesz törzskarából?? Ja... egy páran... Mikola HN. Martonyi Mszmp, Kövér Mszmp KB. folytassuk??

Az összes Fideszes a munkát csak ugatta életében azt is csak messziről...

Viszont szövegládát kinyitni... ahhoz értenek.

Zsola777 2010.05.11. 21:23:44

Dehogynem érti, tökéletesen tudja: a kormány beígérte a devizahitelesek mentését, amitől el fog szállni az infláció (legalábbis nőni fog). No, most már ezt szépen rá lehet fogni az előző kormányra, ők meg majd mentenek bőszen.
Ez csak egy biztosíték a jövőre nézve, semmi több - én megmondtam jeligére.

pucros 2010.05.11. 21:33:12

Miért lenne vége a kampánynak, ott jön ni az önkormányzati választások.

pokesz70 2010.05.11. 21:39:08

@Zsola777:

Ugye senki sem gondolja komolyan azt a "devizahitelek átváltása forinthitelekre" agyvihart? Akkor már inkább adják vissza a 13. havi nyugdíjat, kb. ugyanannyiba kerülne (6-700 milliárd) és a nagymamám is örülne -- ő legalább nem magától sétált bele mosolyogva a futóhomokba, mint a devizások)

Melchi Zadok 2010.05.11. 21:41:50

@Sir Kommentor: látom sikerült megértened a lényeget te szavazófülke forradalmár :)))

Mind1 2010.05.11. 21:50:54

Ki látta a diplomáját? Sz Péter a Droid. Már Orbán hanglejtését és hangképzését is elsajátította. Őt nem azért tartják, hogy gondolkodjon - lehet, hogy a gazdája is felismerte képességeinek korlátját - hanem azé' hogy ő legyen a Zegyszemélyes papagájkommandó, aki szépen megmondja a Zembereknek, hogy mit KELL gondolni

Mind1 2010.05.11. 21:53:59

@dragon: GRAT!!

@ Lt.Dorsi: a kampány nem ért véget, mert itt vannak az önkormányzati választások a kanyarban, és a Fidesz permanens kampányban van. (Lásd permanens forradalom az egyik fő tanítómesterüktől)

captain morgan 2010.05.11. 22:04:59

Fidesz 1 millió új munkahelyet akar teremteni középtávon.
Középiskolai közgáztankönyv, makroökonómia, Philips-görbe. Infláció csökkentése vs. munkahelyteremtés. Rövidtávon lehet erőltetni mindkettőt, de a rend előbb vagy utóbb helyreáll és akkor választani kell. Merthogy ez a két dolog természetüknél fogva nem hajlandóak egyszerre működni.

szárny 2010.05.11. 22:10:10

@Jaffar: "most aztán, hogy gyüjtöttek maguk mellé 2.7 millió dedikált 1bites droidot..."

S ti mennyit is gyűjtöttetek? 176 egyéni képviselőből kettőt? Azt is szavazóturistákkal, nemdebár?

Úgyhogy kb. ennyit is ér a böfögésed. Mint bolha faszán a pattanás, akkorák vagytok.

Tkp. emiatt a magam részéről örülök is az elmúlt nyolc évnek. Sokba került, az igaz. De még az analfabéták is rájöttek, mit jelent a Kúrcsány, Kóka Fapuma, Horvát Mengelica, Vezetéktolvaj Veresjani, Cuslág és a többi délkeletről importált fasiszta kommunista országlása...
De tudod mit? Menj el Ózdra vagy Dunaújvárosba, a munkásosztály fellegváraiba. És kiáltsd el magad: "Elvtársak! Én sz7ocialista vagyok!"...

bariga 2010.05.11. 22:12:28

Nekem nincs devizahitelem, de szeretnék vörös bársonyszőnyeget a lépcsőházba. Úgy igazságos, hogy mentés helyett vegyenek nekem ilyet. OK?

szárny 2010.05.11. 22:15:56

@tt60: írod: "Az összes Fideszes a munkát csak ugatta életében azt is csak messziről..."

Mert Elkurcsótány a két keze munkájából lett veszprémi kisztitkárból három év alatt kommunista multimilliárdos, meg pubi a Rózsadombi Apró-villában, mi?

szárny 2010.05.11. 22:21:21

Úgy bírom ezeket a bérblogokat... Ma estétől egyébként a Jobbik a Nemzetbiztonsági Bizottság nacsalnyikja. Kíváncsi vagyok, hány ilyen Zugfirkász-féle észkombájn fog itt aratni két hét múlva...

Dr. Justice · http://dotkom.blog.hu 2010.05.11. 22:22:19

@szárny: szerinted most tényleg Gyurcsányról van szó? állj már le légyszives, vagy kitiltalak az irreleváns hülyeségeiddel együtt.

Jaffar 2010.05.11. 22:25:39

@szárny:
"S ti mennyit is gyűjtöttetek? 176 egyéni képviselőből kettőt? Azt is szavazóturistákkal, nemdebár?"

Na bazmeg, te aztán megint okos ember lehetsz. Pont rólad írtam, az ilyen 1bites idiótákról. Komcsikám, attól, hogy én még nem a fidesz droidja vagyok, az még nem jelenti ám azt, hogy a szocikra szavaztam!!!!
Tahó!

szárny 2010.05.11. 22:33:43

@Jaffar: Hanem az LMP-re, mi? a szadesz új generációjára. Vagy esetleg a Balóné vezette Jobbikra? amelyiknek a Magyar Gárdáját a Munkásőrség volt országos parancsnokának a fia vezette?

Bárcsak lenne egy valóban MAGYAR és valóban radikális erő ebben az országban! Már régen teleszartátok volna a pelenkátokat...

szárny 2010.05.11. 22:37:28

@Dr. Justice: Igen Gyurcsányról van szó. Meg a többi gátlástalan tolvajról. Azt hiszed, baszdmeg, hogy a Fidesz nyerte szét az agyát? Nem! Ezt a ti gennyládáitok veszítették el nektek. Miközben megtömték belőle a saját meg a megbízóik zsebét, és adósrabszolgaságba adták még az unokáinkat is. Tizennégyezermilliárd nyolc év alatt. Tanultál te matekot az iskolában?

Jaffar 2010.05.11. 22:44:23

@szárny:

Nem a jobbikra. Maradjunk annyiban, hogy semmi közöd hozzá. Söt, az is lehet, hogy nem szavaztam. Lehet, hogy mégis komcsi lennék akkor?

"Azt hiszed, baszdmeg, hogy a Fidesz nyerte szét az agyát?"

Szerinted ki nyerte hülyére magát? A Mókus-Örs? Kb annyira okos gondolat ez töled, mint amikor a zemberek azt állítják, hogy anno a "300 Ft-os szavazás" nem arról szólt, hogy fizessünk-e 300 Ft-ot amikor elmegyünk a dokihoz. Nem a lófaszt nem. Mi a fsz volt a szavazócetlin? Az, hogy Gy. takarogggy? Komolyan mondom, hogy 20 évvel a rendszerváltás után nem hogy kevesebb, inkább több az agytlan ember. Kb kell még 50-80 év, mire felébred a sok hülye, hogy az egypártrendszer (ami jelenleg is van) az nem müxik. Idestova 80 évig "élveztük" már egyszer, majd 15 év szünet és most ismét. Nesze neked magyar, ezt akartad, majd most megkapod.

balu_a_medve 2010.05.11. 22:52:07

@Sir Kommentor:

"Hiába a 0.7%, ha az emberek 6%-al többet kell fizessenek, miközben nem nőtt, vagy épp csökkent a bérük!"

Sir, úgy látom, te voltál az egyetlen, aki végiggondolta ezt az egészet, gratulálok. A többieknek meg annyit, hogy a "maginfáció" egy kamu, amit propaganda-célokra találtak ki. Az infláció az, amennyivel nominálértékben többet kell fizetnünk a normál "működésünkhöz", és ez bizony tényleg 5,7%, a többi szócséplés.

Té.eS · http://szubjektivblog.blog.hu 2010.05.11. 22:52:45

@szárny: Ez jobb, mint az aki olyan médiatörvényt vizionált, ami szabályozza, hogy ki mit írhat az interneten...
Különben meg lehet Jobbikos az elnöke, sok dolgot nem ér vele.

Dr. Justice · http://dotkom.blog.hu 2010.05.11. 23:02:32

@szárny: keress magadnak valami eldugott teret, és óbégasd a bánatod a világba ott

dr kíváncsivagyok 2010.05.11. 23:06:32

@szárny: Na , most ha valaki azt hiszi, hogy a 176 képviselő akiket megválasztottatok , mind jó szakember , csak azért mert fideszes, akkor nem vagytok eszeteknél !

Dr. Justice · http://dotkom.blog.hu 2010.05.11. 23:09:50

@balu_a_medve: nem propaganda, hanem a gazdaság működésével valóban összefüggő infláció mérésére. Az élelmiszerárak (1) nagyon hektikusak lehetnek pl. az időjárás függvényében (2) nagyon függnek állami beavatkozásoktól, mint pl. ÁFA-változás (3) rengeteg olyan elemet tartalmaznak, amire nincs ráhatása a magyar gazdaságpolitikának, az energiarákra pedig mindhárom igaz, ha lehet, még sokkal jobban. Azaz az 5.7 százalék alig van kapcsolatban a gazdasági vészhelyzettel vagy nem vészhelyzettel (ettől még nem lesz jó érzés senkinek, nem ezt állítom), másfelől pedig a várakozásokkal effektíve megegyező volt az infláció mértéke, tehát nincs szó sokkról vagy a várt pályától való eltéréstől. Valami nyilván el volt szúrva valamikor régebben, de most el kell fogadni, hogy ez a normális pálya, amit végig kell járnunk.

Olvassd el a részletes bontást egyébként itt: www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=132913&is=1

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.05.11. 23:11:52

Annyira szánalmas és ratyi ez a pasi, hogyha kártyában egy sötét letakart lapot kérnek akkor azt mondják a polgárok adj egy szíjj ártót!

El kéne már takarítani a kis köcsögöt!

dr. médiafigyelőbété 2010.05.11. 23:15:48

Péter "beszólásai" érnek egy posztot???????

balu_a_medve 2010.05.11. 23:21:56

@Dr. Justice:

"hanem a gazdaság működésével valóban összefüggő infláció mérésére."

Az élelmiszerre még azt mondom, oké, a szezonalitás valóban egy fontos pont, ehhez korrekció kell. De az energia, kéremszépen, az energia????? A reálgazdasági szereplők (és a háztartások) büdzséjének egy jelentős része!!!

Ezt az egész core inflationt egyébként a 80-as évek neoliberális fordulata hozta. Valahogy el kellett hitetni az emberekkel, hogy mégsem olyan szar, ezért elkezdtek variálni a kosárral. Először csak kihagytak dolgokat, mint pl. az energiát. Aztán jött a helyetesítés :) pl. ha felmegy a marhahús, akkor kidobták a kosárból, és betették helyette a virslit (ha még nem volt benne), mert ugye ha azt eszi a paraszt, akkor ugyanúgy nem döglik éhen.

Na, a lényeg az, hogy lényegesen le lehetett így (papíron) vinni az inflációt. Egyébként a munkanélküliséggel ugyanez a helyzet. Jelenleg az amerikai munk.nélküliség 10% körül van, a valós valszeg kb. 17-18, sőt akár húsz. Nagyjából önkényesen kivesznek kategóriákat stb.

Kozmetikázás és kamuzás.

Apropó, nem Szijjártót védem, szerintem is egy ellenszenves, idegesítő fráter, de attól még nem biztos, hogy hülyeséget beszélt. Ugyanezt elmondhatom az összes politikusról, pártállástól függetlenül. Általában faszságokat beszélnek.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2010.05.11. 23:28:32

@szárny:
Szárny! Javaslom hívd fel a fideszt, és kérdezd meg, hogy nem kell-e a Szíjjártónak egy helyettes. Tuti befutó vagy. :-)

Dr. Justice · http://dotkom.blog.hu 2010.05.11. 23:30:03

@balu_a_medve: "Ugyanezt elmondhatom az összes politikusról, pártállástól függetlenül. Általában faszságokat beszélnek." Na ez közös pont :)

Az előbb pongyola voltam, bocs, nyilván az egész összefügg a gazdasággal, hiszen mindegy miért drágul, ki kell fizetni, ha el akarod fogyasztani. A lényeg viszont az, hogy az energia terén javarészben "importált inflációról" van szó, nem mi alakítjuk a földgáz árát (mármint a világpiacit...), a kőolaj árát, stb., persze az adók révén lehet valamelyest szabályozni a fogyasztói árakat. Ergo alig mond valamit a saját növekedésünkkel, kereslet-kínálati viszonyainkkal összefüggő inflációról meg a gazdaságpolitikáról, növekedési pályáról az inflációs adat, ha javarészben ilyen tényezők (javarészben meg jó vagy rossz, de adminisztratív lépések, pl. jövedéki adó) alakítják. A maginfláció ezektől sokkal inkább mentes.

csakegysrác 2010.05.11. 23:48:44

azért szívesen küldenék, egy üzenetet a bársonyszékben ücsörgő honatyáknak, hogy ugyan olvassák már el a róluk és mondandójuk által kommentelt sorokat, szűrjék le a nagy többség mondanivalójának lényegét és nézzenek mélyen magukba azzal a gyönyörűen helytálló és magasztos kérdéssel miszerint valóban én lennék az az ember aki a politikájával jobbá teheti az emberek életét?! egy másik blogban említik Kuba és Kína helyzetét. Hogy milyen ideológia? Lehet, jobb mint a vadkapitalizmus? És a másik? Lehetne egyszerre a kettőt is.

Té.eS · http://szubjektivblog.blog.hu 2010.05.12. 06:24:10

@csakegysrác: gazdaságilag mindenképp jobb. Más tekintetben nem szívesen élnék egyik helyen sem.

SzaGyu 2010.05.12. 06:41:13

Inflációt az állam csinálja, így több a bevétel...
Mondhat itt bárki bármit,
ANYAG NEM VÉSZ EL CSAK ÁTALAKUL.

nestrot10 2010.05.12. 06:57:32

A Hülye A Szíj- és rémhírgyártó Páter, a kuglifejű..vagy vizfejű?---hehe , egy barom, csak papagálykommandó tagnak jó. Amit a Fityisz diktatórikus párt vezetője a gonosz törpe kiad azt szajkózza. Biztos nem mondták még neki, hogy elég..vége a kampánynak.

l3v1 2010.05.12. 07:51:40

"A lényeg, hogy a negyedéves alapon számított, évesített és szezonális hatásoktól megszabadított maginfláció kevesebb, mint 1 százalék Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy ha nem vesszük figyelembe a leghektikusabban változó és a hatósági ár- és adóváltozások által is leginkább érintett élelmiszer- és energiaárakat, akkor a megelőző negyedév ütemét tartva évente 0.7 százalékot (!) emelkedne a fogyasztói árindex."

Attól eltekintve, hogy a riogatás soha nem jó ötlet, a fenti szöveg is finoman dilettáns. Amúgy nyilván, ha csak azt veszem figyelembe ami jól esik, akkor bármikor lehet olyan adatot produkálni, ami kicsi, nagy, tetszik, vagy nem tetszik. 0.7 mi? És ezt kinek akarod eladni? Mennyi idióta él még errefelé szerinted?

Te lehet, hogy nem pénzből élsz, de mindenki más nem 0.7%-ot érez (ezt is valami sötét lyukól ránthattad elő).

Dr. Justice · http://dotkom.blog.hu 2010.05.12. 07:56:54

@l3v1: olvass vissza pár kommentet. nem állítottam sehol, hogy 0.7 százalékot érzel, hanem azt, hogy nem igaz, amiről Sz.P. beszél, az 5.7 százalék nem jelez gazdasági vészhelyzetet. Vagy nem az jelez, nem úgy, ahogy ő állítja. Nem arról zajlik a vita, hogy te mit érzel vagy mit nem.

Fideszman 2010.05.12. 08:18:14

@Jaffar: Kár hogy ilyen "komcsizókkal" nem találkozok az utcán soha.

agentT 2010.05.12. 08:26:42

Van egy olyan mondás, hogy nem az számít mit mond, hanem hogy ki mondja.

A politikai kommunikációban ezt a tételt még azzal is ki lehet (kell) egészíteni, hogy az is nagyon fontos, az illető kinek mondja.

Szíjjártó fentebb említett, egyébként közgazdaságilag tökéletlen értelmetlen közleménye azoknak szólt, akiknek halovány lila segédfogalmaik sincsenek arról, hogy mi az a maginfláció, százalékpont, kamatvágás stb.

A közlemény közgazdaságilag tehát értelmetlen, kommunikációs szempontból viszont nem, mert egyetlen üzenete van, a kormányzat rendbe fogja tenni az inflációt. Mint ahogy rendbe fogja tenni a munkanélküliséget, a devizahiteleket, a bűnözést, és jó a valószínűsége annak, hogy az új kormány működése kapcsán elmaradnak a jégesők, az aszálykárok és a téli hóakadályok is, de még a Tisza se mer majd kiönteni.

Más szóval a közlemény egyetlen értelme az, hogy egy kellően erős felhatalmazással bíró kormányzatot az erő, a határozottság és a tenni akarás imázsával építsen fel.
Kiszúrhatták volna maguknak az úthálózatot is, akkor Szíjjártó mondjuk a kátyúk egy héten belüli felszámolásáról mondott volna marhaságot. A lényeg ugyanaz, lássa a nép, hogy a kormány dübörög, beröffentette a motort.

Kommunkációelméleti tény, hogy az egyén a verbálisan kapott információknak durván a negyven százalékát jegyzi meg, és húsz százalékát tudja visszaadni. Ebből a Szíjjártó-szövegből kb. annyi marad meg, hogy valamit Viktorék rendbe tesznek. NAGYON nem véletlen, hogy a fiúk az összes forradalmi hevületű üzeneteiket szóban, és nem írásban adják elő (legfeljebb írásban is, utólag).

Tehát a Szíjjártó üzenet kommunikátum, célja az imázsépítés. Semmiféle, még egyszer mondom, semmiféle lényegi tartalmat nem szabad kölcsönözni neki abban az értelemben, hogy pl. következtetünk belőle a jövő évi alapkamat nagyságára.

Azoknak pedig, akiknek konkrét gazdasági üzeneteket kell kapniuk a kormányzattól, azoknak súgni szoktak. Amit a külföldi nagybefektetőnek vagy az IMF-nek tudnia kell a tervekről, azt már tudja, mert megkapta a fülest a kormánytól, mármint a következőtől.
Ha ez nem történt meg, na az baj. Az nagyon nagy baj.

De az ő számukra az, hogy Szíjjártó mit beszél, az esetek döntő többségében irreveláns. Tudják is ezt, és a helyén kezelik a dolgot.

Nekünk is így kellene eljárni, nem pedig felelslegesen rágódni meg közgazdászkodni. Tessenek megkérdezni egy kommunikációs szakembert.
Szíjjártó nem közgazdaságot, hanem politkai kommunikációt oktat a főiskolán. Véletlen?

gpetersz 2010.05.12. 08:52:48

Hehe, vízfejű peti nekem is kedvencem.

agentT 2010.05.12. 09:03:27

OFF

Én vagyok vak? Ma van a Parlament alakuló ülése, és tényleg egyetlen közszolgálati csatorna se nyomja?

ON

herbert 2010.05.12. 09:16:29

@agentT: végül is csak kismillió helyen van leírva a neten h május 14...

BrianBrian 2010.05.12. 09:17:15

Két mentő körülmény Szijjártó inflációval kapcsolatos, a blogon szépen, értőn kipreparált butaságai mellé:

1. még nem dolgozik nekik a kormányzati appartáus (számok, minőségellenőrzés) de már kormányzati hatalom birtokában beszélnek, ez egy veszélyes köztes időszak - Matolcsy ugyanúgy beleesett a lukba, mondjuk ez egy érv lehetne amellett, hogy hallgassanak még egy kicsit.

2. Szijjártónak kiadták, hogy folyamatosan, mindenféle apropóra csontvázkieső papagáj-kommunikációt folytasson, hogy a Fidesztől rögtöni, nagy, megvalósíthatatlan gazdaságpolitikai intézkedéseket várókat nagy kiakadás nélkül visszavezesse a felelősen végrehajtahatón belüli útra. Ez érthető, szegény úgy ül le minden MTI hír mellé, hogy hogy lehet ebből "jajerrenemszámítottunk" nyilatkozatot faragni. Öröm, hogy csak ezt találta :-).

agentT 2010.05.12. 09:23:15

@herbert: Megnéztem a naptárt.
1, nagyon reggel van
2, nálad a pont

herbert 2010.05.12. 09:25:32

@BrianBrian: 2. bakker, akkor a mai friss GDP növekvős hírrel meg fog izzadni:)

márvesztes 2010.05.12. 10:15:36

Jöhetne már az a kormányprogram, mert amíg nem oszlik a zavar a Fidesz által követett gazdaságpolitika körül, addig marad ez hektikus világ, oszt az összes pénzem elbukom. A hélóták is bekaphatnák, a Fidesznek mi a faszé kell összevissza pofázni?

spinat 2010.05.12. 11:36:28

csak halkan jegyezném meg a posztírónak, hogy magyarul tizedesvesszöt használunk, még akkor is, ha a protfolio.hu ezt következetesen rosszul használja. Ez engem durvára idegesít. Ha valaki közületek kapcsolatban van a portfolio.hu-val, akkor szóljon már nekik is.

Dr. Justice · http://dotkom.blog.hu 2010.05.12. 11:38:51

@spinat: Jogos, a Portfoliónál kicsit összetettebb a helyzet, nem olyan egyszerű átállni, de itt semmi nem kötelez, legfeljebb a rossz megszokás...

spinat 2010.05.12. 11:48:11

@Dr. Justice: már miért összetettebb? kopipésztelik a cikkeket angolból vagy mi? Ha meg kézzle írják, akkor kéne rá figyelni. Ritkán fordul elö, de nem mindegy hogy 1,756, vagy 1.756. Mindössze ezerszeres a különbség. Bár utóbbi magyarul szintén helytelen :)

Dr. Justice · http://dotkom.blog.hu 2010.05.12. 11:54:13

@spinat: ha kopipésztelnénk a cikkeket angolból, akkor angolul lennének a cikkeink, nem? nem magyarázom, így alakult ki, ez van. egy tíz éve futó gazdasági hírportálon, ami mögött nem mellékesen a magyar piac legnagyobb pénzügyi adatszolgáltatása működik, nemzetközi háttérrel is, nem ilyen pofonegyszerű a számformátumot átállítani, hogy akkor szerda déltől nem úgy működik, hanem így... egyáltalán nem jó, folyamatosan terítéken van, hogy hogyan váltsunk úgy, hogy nem omlik össze tőle az egész rendszer. egyébként az esztétikán kívül (ami egyáltalán nem mellékes) nem okoz soha semmilyen fennakadást, félreértést...

spinat 2010.05.12. 12:09:50

@Dr. Justice: jóvanna, csak kötekszem :) amúgy feltünt, hogy nem angolul vannak a cikkek! és bár amatör vagyok, de néha szívesen olvasom a portfoliót. És elhiszem hogy nem egyszerü az átállás

de már nagyon off vagyok

Dr. Justice · http://dotkom.blog.hu 2010.05.12. 12:12:59

@spinat: nem vettem kötekedésnek, mert jogos a kritika, csak ilyenkor muszáj kicsit a háttérre is rávilágítani. nyilván nem lenne lehetetlen megoldani, csak sokkal nehezebb, mint amekkora valódi problémát okoz. és egyébként elírtam, mert már 11 éve fut a portál :)

chabba (törölt) 2010.05.12. 12:44:06

újabb csontváz, most hallottam a negyedéves GDP adatot... már előre izgulok, hogy mi lesz a szóvivői kommentár.

bea_d 2010.05.12. 14:26:06

Jaj már... most mit kell vele kötözködni? ;)
1. Valahogyan meg kell teremteni az alapját annak, hogy mire hivatkozva ne kelljen teljesíteni a "átváltjuk a devizahiteleket" (ami kissé romba döntené a gazdaságot), "azonnali radikális adócsökkentést hajtunk végre" (aminek nincs fedezete) és hasonló szlogeneket.
2. Mi alapján cserélik le az összes állami cég és gazdaságilag fontosabb zrt vezetőit, ha nem oltják az embereket azzal, hogy ki milyen csontvázat hagyott maga után?

r7zw48 2010.05.12. 16:12:01

„Na de kedves szerkesztő úr, azér az már mégis csak tarthatatlan állapot, hogy…”
Sokáig ez akadozott állandóan nála, de ez a lemez már lejárt.
Minden politikus egyforma, de vannak tenyérbemászóbbak.
Meg vannak a szíjjártók, amiből csak egy van.

JoséLuisTorrente 2010.05.13. 16:44:08

chabba, már reagált a hírre, azt mondta ebből is csak az látszik Magyarország mennyire ki van szolgáltatva a nemzetközi folyamatoknak (nem szó szerint idéztem:))

JoséLuisTorrente 2010.05.13. 16:45:16

egyébként az új lemez: "Ezért mondta Orbán Viktor, hogy....."

12341234 2010.05.13. 19:38:23

egyre inkább az az érzésem, hogy a fidesznek halvány fingja, hogy mit kéne csinálni...

Erre 2010.05.14. 06:45:32

Lecke, de nem alapfokú. A leckéztetőnek pedig óriási a pofája, ami sokat levon annak az erejéből, hogy van némi igaza.

Dr. Justice · http://dotkom.blog.hu 2010.05.14. 13:46:43

@hajraorban1: ezt a stílust tartsd meg a játszótérre

dr.pupak30 2010.05.14. 15:40:55

szanalma banda. több kárt okoynak mint a syocialistak