HTML

zugfirkász

Egy kutyaütő webzsurnaliszta privát hülyeségei - már nem Amszterdamból.

Dr. Justice

23:38 | 11.16.

Végre, egy igazi Szmóker Pláza

Nem értem, hogy lehet egy áruházat (plázát, bevásárlóközpontot, irodaház, luxuslakásmonstrumot, mindegymit) Allee-nak nevezni? Magyarország, 2009, megfejthetetlen vicc az angol nevű holland ING Real Estate-től. Mint franciás nem tudok az 'allé' verziótól szabadulni, Index címben is volt Allée, szintén franciás talán a kolléga. A honlapjukon viszont Alle virít, édesanyám, aki nem mellékesen kiváló némettanár, biztos az 'álle' változat mellett lenne, de persze ő hivatásánál fogva a C&A-t is 'céundá'-nak mondja, pedig az a boxerembe vart címke tanulsága szerint is egyértelműen 'szíendéj'.

Viszont ha azt mondom, hogy ne menj az Alléba, mert fejre állsz a szmogtól, akkor így toldalékolva már mindegy is, hogy németes vagy franciás, vagy akármi. Kipufogógáz-mérgezés az élelmiszerüzletben, Magyarország, 2009. Hát, ha már háborogtam a 40 centis kilátón, el kell ismernem, azon legalább nem lesz senki rosszul (a szintén meglehetősen békés várgesztesi élményparkot meg sem énekeltem, megtették mások).

Csak azért nem mondom, hogy egyértelműen büntetőjogi kategória, hogy vasárnap tucatnyian borultak fel a rosszul (vagy egyáltalán nem) elvezetett kipufogógáztól, mert akkor nem marad jelző – szalonképes mármint, mégiscsak kultúrzugfirkálás a cél – arra, hogy hétfőn feszt kinyitottak, pedig akinek tudnia kellett, az feltehetően tudta is, hogy aminek mennie kellene, az feltehetően nem megy, vagy legalábbis nem úgy, ahogy kellene. Bumm, néhány pénztárosnő gyengének bizonyult, ennyi a történet.

Azért nehezen tudnék nagyobb öngólt elképzelni plázaépítőéknél, de elmúlik majd a hatása hamar, a jegyző szerint sem kell bezárni az épület egy részét sem, egy pici időre sem, a rendőrség csak ímmel-ámmal gyűjtögeti az információkat, hamar lezárják az el sem kezdett nyomozást, a szellőzőt valahogy megberhelik. Kijött a sajtóközlemény, a nagytudásúak szerint a vasárnapi és a hétfői esetek között nincs kapcsolat (persze, hogyne...), a szellőzők kifogástalanul működnek, az egészet csak képzelték az emberek. És különben is 20 ezer konzumidióta rajzik az épületben most is, pedig rájuk vezettük a kipufogógázt baszki, és még mindig jönnek (vö.: egymilliárd légy).

Nagyon kellett már egy új pláza, ebből is látszik.

(U.i.: Kíváncsi vagyok, hogy a kipufogógáz-mérgezés taget rábiggyeszthetem-e valaha is még egy posztra.)

Szólj hozzá!

Címkék: idióták nem értem allee ingatlanügy kipufogógáz mérgezés

A bejegyzés trackback címe:

https://zugfirkasz.blog.hu/api/trackback/id/tr531530751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.