HTML

zugfirkász

Egy kutyaütő webzsurnaliszta privát hülyeségei - már nem Amszterdamból.

Dr. Justice

14:26 | 01.29.

Az MSZP nem ért egyet az MSZP-vel

Azaz az MSZP nem az MSZP-vel ért egyet, valamint nem az MSZP ért egyet az MSZP-vel. Már megint helyet cserélt a föld az éggel, balra van a jobb, jobbra a bal, a nem lett az új igen, és fordítva. Az igazán bicskanyitogató csörtéket ugyan a mélyen tisztelt küzdő felek a nyugdíjjal kapcsolatban játszották le, és várhatóan játszák még az előttünk álló hetekben is, más területeken is adódnak gyöngyszemek. Például a Szijjártó-Cser-Palkovics duóval pontosen egy magaságban (mélységben) ténykedő Nyakó Istvántól hallottuk a következő szösszenetet a vagyonadóról (már a Forint blog is megemlékezett róla):

"Az MSZP ezeket a döntéseket nemcsak tudomásul vette, de egy, a jövőre vonatkozó kijelentéssel is megtoldja: a szocialista párt a következő parlamenti ciklusban sem támogatja központi ingatlanadó bevezetését"

Az egy dolog, hogy tudomásul veszitek az Ab. döntését, mást úgysem tehettek, de nehogy már kiderüljön, hogy nemcsak örültök is neki, de a jövőben is határozottan szembehelyezkedtek mindenféle ördögtől vett vagyonadós őrülettel! Basszus, Pista, hát nem ti görcsöltetek annyit rajta?

Nyakó teszi a dolgát, könyékig matat a sűrűben, és úgy fogalmaz, hogy még az írásjeleket sem szabad belőle elhinni, amíg erős nagyító alatt meg nem vizsgáltuk, hogy a vessző esetleg nem pont-e mégis. Kicsit kínos viszont, hogy nem elég neki, hogy "oké, visszadobták, elfogadjuk", esetleg egy óvatos "az alapelvet talán nem megfelelően ületettük át a gyakorlatba, de az ötltetet továbbra sem tartjuk rossznak", de sunyin úgy csinálunk, mintha nem is mi, hanem épp ellenkezőleg.

A másik oldalon is láttunk azért egy gyors pálfordulást, Mádi László véletlenül kibökte, hogy végül is az ingatlanadó elvileg, hosszú távon, talán, esetleg és jól átgondolva nem is feltétlenül faszság. Ahogy a mondat végén levitte a hangsúlyt, a feje a porban landolt. Azt persze egy pillanatra se higgye senki, hogy ez az elképzelés ő fejéből pattant ki, nyilvánvalóan valamilyen módon a párt gondolatait tükrözi, csak hát amit szabad Jupiternek (Varga Mihály hasonlóan pottyintott el egy kínos részletet a nyugdíjelképzelésekből), azért az ökröt leveszik a pártlistáról, és kitörli még az emlékét is istállóban.

Szóval látszólag teljes a helycsere. Mádi exképviselőjelölt esete viszont egy apró jele a majd várhatóan követett kommunikációs stratégiának, amivel már fórumokon internetszerte találkozhatunk: a Fidesz elő-elővehet majd olyan témákat (sőt, muszáj lesz), amiket eddig séróból lecsapott, és átvált az "ötlet jó, csak a szocik megvalósítása volt katasztrofális" verzióra. Ami nem olyan nagy baj, nagyon hunyorogva nézve ez végülis konstruktív politikai vitának is tűnhet. Persze nem az, de ne legyünk telhetetlenek.

2 komment

Címkék: kampány mszp idióták államférfi vagyonadó portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://zugfirkasz.blog.hu/api/trackback/id/tr201712512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

loláb 2010.01.29. 21:06:22

Azért nagyon nem egykutya a két dolog.

Mádi azt nyilatkozta, hogy esetleg, kellő feltételek mellett bevezethető az adó. (Ez akár igaz is lehet, ezekbe a "kellő feltételekbe" elég sokminden belefér)
Ez az ő, vagy esetleg a fideszben a lakásüggyel megbízott többi szakértő álláspontja, ami nem kormányprogram, nem választási program, nem benyújtott törvényjavaslat, csak egy vélemény.

Nyakó viszont, hivatalos szóvivőként, a párt álláspontjét képviseli, és hazudik a szemünkbe. Volt ingatlanadó, ha az Ab nem meszeli el, akkor marad is, és mindez azért mert az MSZP-s képviselők megszavazták. Tehát ha azt állítja, hogy "továbbra sem lesz ingatlanadó" akkor hazudik, mert volt ingatlanadó, miattuk.

Nem a véleményét mondja el, hanem belehazudik az emberek képébe, megmásítva a közelmúlt történéseit.

Ráadásul egészen szerdáig nem az volt a kommunikáció, hogy "az mszp nem akar ingatlanadót, csak az IMF/válság rákényszerít, hogy bevezettsük", hanem az ingatlanadót, mint a nagybetüs Társadalmi Igazságosság kizárólagos képviselőjét emlegették, ami nélkül nem képzelhető el a szolidáris társadalom.

is 2010.01.30. 16:41:32

buta is lenne, ha valaki azt állítaná, hogy az MSZP (pontosabban az, ami Gyurcsány után maradt belőle) jobb a FIDESZnél. de hát az is buta, aki szerint meg a FIDESZ jobb az MSZP-nél. egyik kuyta, másik eb.