HTML

zugfirkász

Egy kutyaütő webzsurnaliszta privát hülyeségei - már nem Amszterdamból.

Dr. Justice

17:38 | 04.19.

Az adatvédelmi biztos szerint is el lett cseszve

Az OVB ma Magyarország legszánalmasabb köztestülete.

Voilá, itt egy hivatalos verdikt is arról, hogy mekkora lúzerkedés folyt a választás estéjén az OVI-ban és az OVB-ben. Jóri András adatvédelmi biztos szerint az OVI-nak adatot kellett volna szolgáltatnia, a kampánycsend meg véget ért hétkor. Ebből persze egyenesen következik, hogy az OVB többórás nevetséges hümmögése és homlokráncolása nemcsak ostobán és bénán levezényelt színjáték volt, de még értelmes eredményt sem szült, hiszen hibás iránymutatást adtak az OVI-nak és általában a médiának is, aztán meg azt is visszavonták (vagy legalábbis olyasmi). Mondjuk ezt rajtuk kívül mindenki tudta már menet közben is. Marha nagy elméleti jogértelmezés ide vagy oda, egyszerűen gyávák voltak határozottan fellépni, de nem, lemondani nem kell, hiszen csak a körülmények áldozatává váltak, az adatvédelmi biztos meg ugyanúgy nem fogalmaz meg semmilyen kötelező érvényű elmarasztalást. Azért kíváncsi vagyok az ellenérvekre Szigetitől.

Update:Szily már megmondta a frankót, csak megismételni tudnám a véleményét, szóval inkább csak a tényeknél maradok: ugyanez az OVB 5:2 arányban úgy szavazott, hogy nem gáz, hogy az MSZP gyakorlatilag védjegybitorlással szórakozik, miután az LMP teljesen jogosan az arcukba nevetett a szánalmas násztáncukat követően. Korrupt, ostoba, cinikus és arrogáns csinovnyikok. Lám, mégiscsak vélemény is lett belőle.

1 komment

Címkék: ovi abszurdisztán ovb államférfi választás 2010 portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://zugfirkasz.blog.hu/api/trackback/id/tr11934897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piir (törölt) 2010.04.20. 08:40:39

Ez az egész kampánycsend-hiszti azért is furcsa, mert a törvényben elvileg nincs semmiféle 19 óra, ez inkább egy gyakorlat, eközben a törvény ezt mondja:

„40. § (1) A választási kampány a választás kitűzésétől a szavazást megelőző nap 0 óráig tart.
(2) A szavazást megelőző nap 0 órától a szavazás befejezéséig választási kampányt folytatni tilos (kampánycsend)."

eszerint nem lett volna szükség az OVB ülésére és nyilatkozataira, mondjuk délután felhívni a figyelmet a törvényre, aztán várni hajnalig, amíg mindenki leszavaz. közben pedig mindenki lerághatja a körmét, aki fontosnak tartja.

és hogy melyik törvény ez?

"Az Országos Választási Bizottság a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a továbbiakban: Ve.) 90/A. § (4) bekezdésének a) pontjában, 99/K. § (5) bekezdésének a) pontjában, 105/A. § (4) bekezdésének a) pontjában, 115/I. § (8) bekezdése a) pontjában, 124/A. § (3) bekezdésének a) pontjában és 143/A. § (4) bekezdésében biztosított hatáskörében eljárva megvizsgálta a korábban elfogadott OVB-állásfoglalásokat."

hehe