HTML

zugfirkász

Egy kutyaütő webzsurnaliszta privát hülyeségei - már nem Amszterdamból.

Dr. Justice

10:49 | 11.25.

Ezt mind a Fidesz mondta a nyugdíjpénztárakról

Kommentár nélkül (Kiemelések tőlem)

„A mostani konstrukció azonban a tulajdonosból ügyfelet csinál, és megszünteti azt a lehetőséget, hogy a befektető esetleg egy összegben felvegye megtakarításait, és az örökítést is korlátok közé szorítja. A frakcióvezető rámutatott: míg egy tulajdonos beleszólhat a saját vagyona irányításába, addig egy ügyfélnek a vagyona erőteljesen függ az azt kezelő cégtől. „

Navracsics Tibor, a Fidesz akkori frakcióvezetője a 2009 végén tervezett magánnyugdíjpénztári reformról és a Fidesz alkotmányossági aggályairól.

 ***

„A nyugdíjpénztárak privatizációja veszélyeztetné a jelenlegi és a jövőbeni nyugdíjasok nyugdíját is ”

Cser-Palkovics András a Fidesz és az MSZP nyugdíjrendszerről szóló aláírásgyűjtése kapcsán.

***

"meg fogjuk változtatni az eddigi szocialista-szabaddemokrata gyakorlatot is, hogy a jövőben senki se fordíthassa szembe az egyes nemzedékeket egymással".

„a Fidesz nem fogja engedni, hogy az állami nyugdíjak mellett szolgáltatást biztosító magánnyugdíj-pénztári rendszer megtakarításai veszélybe kerüljenek. „

A Fidesz programja a nyugdíjrendszerrel kapcsolatos elképzelésekről

***

„Azért hozták az intézkedéseket, hogy megvédjék a pénztártagok befektetéseit, vagyonát.”

Selmeczi Gabriella a tagdíjak felfüggesztéséről és a kötelező magánnyugdíjpénztári belépés megszüntetéséről.

***

"Úgy készülünk a költségvetéssel, hogy nem tudjuk beszámítani a 3 százalék alatti hiányba a magánnyugdíjpénztárakat"

Matolcsy György a költségvetési hiánycél a magánnyugdíjpénztári befizetések költségvetési elszámolásának kérdéséről.

***

„Nálunk is egyébként, el fog készülni az a törvényjavaslat, amely aztán a parlament elé kerül, és aminek az a célja, hogy senki ne járjon rosszabbul ezzel a rendszerrel"

Szijjártó Péter, kormányszóvivő, 2010 októberében a tervezett nyugdíjpénztári „reformról”.

***

„A mostani törvényjavaslat azzal lép tovább, hogy kimondja:a magánnyugdíjpénztár-tagok a vagyonukat átvihetik és kezeltethetik az állami pénztárban”

„Az állam a magánpénztáraknál jobb hozamokat tud majd elérni az értékpapírok kezelésével...

„Egy demokráciában még népszavazással sem lehet elvenni az emberektől a szabad választás jogát

Selmeczi Gabriella, a saját, visszalépésről szóló törvényjavaslatáról

***

„A 14 havi járulékot kompenzálni fogjuk. A részletek kidolgozása most folyik.”

„Azt szeretnénk, ha a tények alapján mindenki önállóan dönthetne.

„Nem értem, mi a baj azzal, ha visszaadjuk az embereknek a döntés jogát. Ez a törvény megteremti a választás szabadságát. Bízzuk rájuk, hogyan döntenek saját nyugdíjforintjaikról.

„Az intézkedéseink nem azt szolgálják, hogy gyengítsük vagy felszámoljuk a pénztárakat. A döntés joga az állampolgároké. Ezt a jogot, a választás szabadságát adtuk nekik vissza.”

Selmeczi Gabriella, az állítólag csak 14 hónapra felfüggesztett magánnyugdíjpénztári tagdíjak sorsáról.

 

És végül csak egy adalék:

 

"A magánnyugdíjpénztár tagjainak jogai az Alkotmány értelmében tulajdonnak tekintendők. A tulajdon alkotmányosan korlátozható, de csak akkor, ha a korlátozás arányban áll az azt szükségessé tevő közérdekkel."

Sólyom László, volt köztársasági elnök és alkotmánybíró a magánnyugdíjpénztári reformot szabályozó tavalyi törvényre a Fidesz nyomására beadott alkotmányossági vétójának indoklásában.

 

7 komment · 2 trackback

Címkék: fidesz nyugdíj abszurdisztán államférfi hazudik nyugdíjpénztárak portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://zugfirkasz.blog.hu/api/trackback/id/tr162472153

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nyugdíj: a zemberek véleménye 2010.11.25. 15:58:29

Azt hittem, csak elaludtam a buszon, és álmodom, de nem: a kormány elkezdte zsarolni a népet, amelynek szolgálatára felesküdött. Először persze átejteni akarta, de ezt már megszoktuk, csak a füllentés tárgya változik. Mivel ez nem sikerült, bekeményíte...

Trackback: A jó erkölcsű államosítás 2010.11.25. 13:42:40

A magán-nyugdíjpénztárak államosításáról minapi Matolcsy Vátesz György bejelentését már sokan kommentálták, de ennek a kommunikációjáról és jövőbeni hatásairól én is megemlékezek pár gondolatban.Az első kommunikációs gyöngyszem, hogy „nyugdíjment...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grrr 2010.11.25. 16:53:05

"Nem engedjük, hogy az állami nyugdíjak mellett szolgáltatást biztosító magánnyugdíj-pénztári rendszer megtakarításai veszélybe kerüljenek."

Ezt maga a Kormányprogram nyilatkozza, az (elvileg) komolyabb iromány, mint egy pártprogram.

papas 2010.11.25. 16:59:00

a kakas meg csak forog jobbra, balra, attól függően, hogy a szél éppen merről fúj. elképesztő, hogy ezt újra és újra képesek eladni a fanatikus szavazóiknak. mi lesz még itt?

emzéperiksz 2010.11.25. 17:43:08

Ez ki lett hagyva: mindenki szabadon választhat, mijét lopjuk el: az állami vagy a magánnyugdíját.

neomodel 2010.11.25. 17:56:55

A zembereknek újra és újra el lehet adni szakállas mlm-es pilótajátékokat, 14. havi nyugdíjat, politikai szlogeneket, meg merik fenyegetni őket bolsevik módon, mert tudják annyira szerencsétlenek és tudatlanok, hogy a saját érdekeiket sem ismerik fel és vágómarhaként, engedelmesen bőgve hagyják magukat lemészárolni. Fognak majd még törni zúzni is, de azt is késve, az is majd nekik fog fájni. A gyerekeimet nem fogom ebben az országban marasztalni, minek, hogy idióta diktátort hallgassanak magyar zászlót lengetve??

Kerek négyszög 2010.11.25. 22:26:44

Nincs mit mondani. Ilyen a magyar ember. Retteg a saját döntés felelősségétől, imádja ha más dönt fölötte. Profi uszító médiagépezet+Kádári nosztalgia=Orbán rezsim.

Ja, és az én környezetemben fogynak a fidesz szavazók! Láthatóan kevesebben emlékeznek úgy, hogy a narancskomcsikhoz rakták az ikszet.

(Én is szégyelném)

vomit 2010.11.28. 13:48:59

@neomodel: valami oka csak volt annak, hogy 145 eve kedves emberek egymasnak gratulalva ezt irtak:
"Közben a lakosság túlnyomó többsége, amely szellemileg képtelen e
pénzrendszer működését felfogni, zokszó nélkül fogja elviselni a terheit."
www.rense.com/general79/tril.htm

neomodel 2011.01.17. 21:11:11

@vomit: Igen ismertem ezt a mondást, tökéletesen friss és ropogós ma is a cinizmusa. A pénzrendszerre nyilván szükség van, olyan se vele se nélküle állapot. De ahogyan a kedves egyházak sem nagyon szerették az írástudókat anno, úgy a pénzrendszer urai sem nagyon szeretik a pénz nyelvén értőket.